שתף קטע נבחר

 

לשבת מושלמת: סיר חמין עם לחמניות וערמונים

מי יודע מה קורה ללחמניות שמתבשלות בתוך סיר של חמין? נסו בעצמכם: החורף שבחוץ עורר בשף ארז קומרובסקי חשק עז לסיר חמין לוהט במיוחד עם לחמניות חמות וערמונים

צילום: אביהו שפירא, עריכה: אסף אושי

צילום: אביהו שפירא, עריכה: אסף אושי

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

עושה סיפתח לחורף. ארז קומרובסקי (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
עושה סיפתח לחורף. ארז קומרובסקי(צילום: אביהו שפירא)

חמין לחמניות וערמונים

 

המצרכים:

2 ק"ג שפונדרה

1/2 1 ק"ג רגלי עגל פרוסות

1/2 ק"ג חיטה מושרת במים במשך 12 שעות

1/2 ק"ג שעועית לבנה קטנה, מושרת במים בין 12-18 שעות

4 בצלים בינוניים גדולים, קצוצים היטב ומטוגנים בשמן עד להשחמה

2 כפות פלפל שחור גרוס טרי

1 ק"ג דלעת, חתוכה לקוביות גדולות

1/2 ק"ג ערמונים, מבושלים וקלופים

בצק ללחמניות (ראו מתכון מצורף)

 (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
(צילום: אביהו שפירא)
  

אופן ההכנה:

  1. "סוגרים" היטב את השפונדרה מכל הצדדים במחבת מחוממת. מבשלים או חולטים את השעועית במשך חצי שעה.
  2. סוגרים את רגלי העגל הפרוסות בתוך סיר החמין. שמים למעלה את השעועית המבושלת, הדלעת והחיטה.
  3. ממליחים ומפלפלים כל שכבה. שמים למעלה את השפונדרה ויוצקים מים רותחים. מתקנים תיבול, אם צריך.
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
  4. מגלגלים לחמניות קטנות בקמח. מסדרים אותן בסיר החמין אחת ליד השנייה, ומשבצים את הערמונים בין הלחמניות. מניחים מעל נייר אפייה, וסוגרים בנייר כסף.
  5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות בין 30-45 דקות, מנמיכים את הטמפרטורה של התנור ל-110 מעלות וממשיכים לאפות כל הלילה ובבוקר שלמחרת.
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)

 

לחמניות חמין

 

המצרכים:

1/2 ק"ג קמח

1 חלמון

1/4 כוס שמן תירס

1/2 כף שמרים יבשים

1 כוס תפוחי אדמה מגוררים דק דק, ללא הקליפה

3/4 כף מלח

1/2 כף גדושה פלפל שחור גרוס

200 מ"ל מים

1 כף דבש

 (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
(צילום: אביהו שפירא)

אופן ההכנה:

  1. בקערה לישה גדולה לשים היטב את המים, תפוחי האדמה, הדבש והקמח ומוסיפים את השמרים. מערבבים מעט ומוסיפים לתערובת את השמן והחלמון.
  2. לשים במשך מספר דקות עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים מלח ופלפל וממשיכים ללוש עד שהבצק הופך לאלסטי.
  3. מניחים בקערה משומנת להתפחה של שעה וחצי.
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
     
  4. מחלקים את הבצק לכדורים, מקמחים אותם ומניחים מעל סיר החמין (הלחמניות צריכות להיות מבוססות בנוזלים, ולא שקועות בתוכם לגמרי). 
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
     

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אביהו שפירא
החמין של ארז. ארז קומרובסקי
צילום: אביהו שפירא
מומלצים