לשבת מושלמת: סיר חמין עם לחמניות וערמונים
מי יודע מה קורה ללחמניות שמתבשלות בתוך סיר של חמין? נסו בעצמכם: החורף שבחוץ עורר בשף ארז קומרובסקי חשק עז לסיר חמין לוהט במיוחד עם לחמניות חמות וערמונים
צילום: אביהו שפירא, עריכה: אסף אושי
חמין לחמניות וערמונים
המצרכים:
2 ק"ג שפונדרה
1/2 1 ק"ג רגלי עגל פרוסות
1/2 ק"ג חיטה מושרת במים במשך 12 שעות
1/2 ק"ג שעועית לבנה קטנה, מושרת במים בין 12-18 שעות
4 בצלים בינוניים גדולים, קצוצים היטב ומטוגנים בשמן עד להשחמה
2 כפות פלפל שחור גרוס טרי
1 ק"ג דלעת, חתוכה לקוביות גדולות
1/2 ק"ג ערמונים, מבושלים וקלופים
בצק ללחמניות (ראו מתכון מצורף)
אופן ההכנה:
- "סוגרים" היטב את השפונדרה מכל הצדדים במחבת מחוממת. מבשלים או חולטים את השעועית במשך חצי שעה.
- סוגרים את רגלי העגל הפרוסות בתוך סיר החמין. שמים למעלה את השעועית המבושלת, הדלעת והחיטה.
- ממליחים ומפלפלים כל שכבה. שמים למעלה את השפונדרה ויוצקים מים רותחים. מתקנים תיבול, אם צריך.
- מגלגלים לחמניות קטנות בקמח. מסדרים אותן בסיר החמין אחת ליד השנייה, ומשבצים את הערמונים בין הלחמניות. מניחים מעל נייר אפייה, וסוגרים בנייר כסף.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות בין 30-45 דקות, מנמיכים את הטמפרטורה של התנור ל-110 מעלות וממשיכים לאפות כל הלילה ובבוקר שלמחרת.
לחמניות חמין
המצרכים:
1/2 ק"ג קמח
1 חלמון
1/4 כוס שמן תירס
1/2 כף שמרים יבשים
1 כוס תפוחי אדמה מגוררים דק דק, ללא הקליפה
3/4 כף מלח
1/2 כף גדושה פלפל שחור גרוס
200 מ"ל מים
1 כף דבש
אופן ההכנה:
- בקערה לישה גדולה לשים היטב את המים, תפוחי האדמה, הדבש והקמח ומוסיפים את השמרים. מערבבים מעט ומוסיפים לתערובת את השמן והחלמון.
- לשים במשך מספר דקות עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים מלח ופלפל וממשיכים ללוש עד שהבצק הופך לאלסטי.
- מניחים בקערה משומנת להתפחה של שעה וחצי.
- מחלקים את הבצק לכדורים, מקמחים אותם ומניחים מעל סיר החמין (הלחמניות צריכות להיות מבוססות בנוזלים, ולא שקועות בתוכם לגמרי).
החמין של ארז. ארז קומרובסקי
צילום: אביהו שפירא
מומלצים