6 מקומות חדשים בארץ
חדש בצלחת - מחיפה ועד באר שבע: מבשלת בירה בחיפה, מסעדה חלבית כשרה בירושלים, מסעדת בשר בבאר שבע, ועוד מסעדות חדשות שנפתחו ברחבי הארץ
נחמן
מסעדה חלבית חדשה בירושלים, שנקראת על שם נצר למשפחת יואל משה סולמון, ממייסדי שכונת נחלת שבעה, ועל שם סמטת נחמן המובילה אל "כיכר המוזיקה", שם ממוקמת המסעדה.
התפריט במקום מורכב ממנות חלביות, צמחוניות, טבעוניות וממנות ללא גלוטן וניתן למצוא בו גם ארוחות בוקר ובראנץ', המוגשים משעות הבוקר ועד שעות אחר הצהריים המאוחרות. במקום פועל גם בר פיצות בסגנון נפוליטני עם טאבון אבן שמחופה באבני פסיפס שחורות. מלבד כל אלה מציעים במקום גם דגי ים טריים, פסטות שמוכנות במקום ותפריט קינוחים קלאסי.
על בניית התפריט וניהול המטבח אחראית השפית רחל דבח, שכללה בתפריט מנות של בוקר כמו פרנץ' טוסט (46 שקלים), מנות ראשונות כמו ארנצ'יני במילוי מוצרלה מעושנת ברוטב עגבניות (42 שקלים), סלט קיסר (45 שקלים) ובורטה על סלט עגבניות (48 שקלים). לעיקרית מוצעות מנות כמו פילה דניס בחמאת מרווה (110 שקלים), פיש & צ'יפס (75 שקלים), טורטליני גבינות (68 שקלים), פפרדלה ברוטב ראגו פטריות ושמנת (56 שקלים) ועוד.
בין השעות 11:00-16:00 מציעים במקום עסקיות הכוללת מנה ראשונה, עיקרית ושתייה במחיר העיקרית.
מבוא בית דוד 12 כיכר המוזיקה, נחלת שבעה, 02-9920540, ירושלים, כשר למהדרין
אטיאס - סיפור של בשר
אחוזת אטיאס, בניהולו של שלומי אטיאס (מבעלי האטליז "אמני הבשר"), נפתחה לפני מספר חודשים לתקופת הרצה וכיום היא מכריזה על הפתיחה הרשמית של מתחם בן 420 מטרים, שכולל מלבד המסעדה גם גלריה וחדרי VIP.
התפריט הבשרי של "אטיאס" כולל מנות גריל קלאסיות כמו פריים ריב אנטרקוט (144 שקלים), סינטה בגריל פחמים (129 שקלים), מדליוני אנטריקוט וכבד אווז (169 שקלים), ויש גם מבחר סלטים ומנות דג, חלקי פנים, המבורגר וקינוחים.
בנוסף לכך, מציעים שם תפריט "אקספרס" בפיתה או בבגט, שבו כל המנות מתומחרות ב-25 שקלים בלבד.
חיים יחיל 18 באר שבע, 08-9109311, כשר
מרי וחואנה
בר בהשראה ובאווירה אמסטרדמית, ובעל מוטיבים רבים שמזכירים את העיר. וילונות אדומים מסתירים את החלונות, גופי התאורה מעוצבים בצורה של פטריות והקינוחים הם טייק אוף של עוגיות גאנג'ה (רק שכאן הן ממולאות באלכוהול).
בגזרת האוכל מוגשות מנות המתכתבות עם הרוח של המקום כמו "דודא" - כריך קורנביף (48 שקלים), סטונרס פאפס (56 שקלים) שהיא מנת צ'יפס עם רצועות סינטה וביצת עין וגם מנת קאלמרס (48 שקלים) - קלמרי על הפלנצ'ה עם תפוח אדמה ויוגורט. מלבד האוכל, יש במקום גם תפריט קוקטיילים שווה במיוחד.
נחלת יצחק 1, 03-9248668 תל אביב, לא כשר
Ma Pau 2
בית אוכל הודי חדש מבית היוצר של "מא פאו", שעשה סיפתח לתבשילי הדגים של מומביי. הסניף החדש ייפתח במתחם "גבעון" שבין רחוב החשמונאים לרחוב הארבעה, ויוגשו בו מנות הדגל של הרשת, מנות חדשות וגם מחלקה שלמה של תבשילי דגים ופירות ים.
המקום החדש מתוכנן להביא את כל נפלאות מדינת המהרשטרה שבמרכז הודו (שבה גם ממוקמת העיר מומביי). מהרשטרה השוכנת לחופיו של האוקיינוס ההודי, מהווה חבל דיג מפותח ובו קהילה יהודית המכונה "בני ישראל" שיצרו מטבח המושתת על הדגה המקומית העשירה.
על מנת להכניס את הסועדים לאווירה המתאימה, הסניף החדש עוצב תוך שילוב בין העכשווי לאותנטי. שולחנות מעוטרים בציורי מנדלות בעבודת יד, כיסאות עץ עם ריפודי בד צבעוניים שיובאו משווקי הודו ובלב המסעדה - המטבח הפתוח.
התפריט של Ma Pau החדשה חולק לשלוש קטגוריות עיקריות Chat – טעימות מדוכני הרחוב של מומבאי - מאפים ובצקים ממולאים, וגם תבשילי קארי ומנות המבוססות על דגים ופירות ים כמו פיש פאקורה (35 שקלים), פיש דוסה - מאפה (42 שקלים), פיש ביראני (58 שקלים) ועוד.
החשמונאים 105 תל אביב, 03-7739797, לא כשר
seatro
ביסטרו משפחתי שנפתח לפני חודש במתחם M הדרך שעל כביש החוף (בית ינאי). מאחורי המיזם ארבעה חברים תושבי עמק חפר, האחים ארז וחן ולרשטיין, נימרוד ליפקיס וישראל בן אשור, שהפקידו את המטבח בידי השף ניר צוקר ("גוז ודניאל").
המקום מתכוון לספק מענה בעיקר למשפחות עם ילדים, לשם כך נבנה במקום תפריט ילדים מושקע במיוחד עם מנות כמו ארוחת ערב ילדים (23 שקלים) המורכבת מחביתה, טוסט וסלט, נתחוני פרגית ברוטב מתוק, דג לילדים (37 שקלים) ועוד. האוכל שמוצע לסועדים הבוגרים כולל פסטה ביצור עצמי, ריזוטו (69 שקלים), סלטים (18-44 שקלים), בשרים והמבורגרים שיכול להגיע קלאסי (44-58 שקלים), טלה ( 58 שקלים), אנטרקוט (58 שקלים) או ספיישל (67 שקלים).
מחלף בית ינאי תחנת הדלק פז, 09-7423322, בית ינאי, לא כשר
המבשלה
מבשלת בירה קטנה, שלפתיחתה חיכו בשוק תלפיות חודשים ארוכים. היא הוקמה על ידם של בעליה, אריק גרנות שמגיע מתחום המלונאות והנדל״ן וענת מירקין שעובדת בתחום המחשבים.
במקום בו נפתחה המבשלה, פעלה במשך 60 שנה מכולת, והשניים מחזרו את המדפים שלה והפכו אותם לבר. בימים אלו הם עובדים על העברת המבשלה מהבית אל קומת הגלריה של ״המבשלה״.
הבירה של אריק וענת מבושלת בשיטה מסורתית של השריית השעורה המונבטת והיא אינה מסוננת ועוברת תסיסה באמצעות שמרי בירה וללא co2, לכן מדובר על בירה שחיי המדף שלה קצרים במיוחד, חודש אחד בלבד. יש כאן לאגר, אייל אדמוני ואייל בלגי כהה שנמכרים בחצי ליטר (20 שקלים) או בשליש (15 שקלים).
למבשלה הצעירה עדיין אין שם רשמי ולכן בקבוקי הבירה נטולי תווית אבל טעמה יכבוש אתכם מיד. בגזרת האוכל מציעים במקום אוכל שוק פשוט ולא יקר כמו שקשוקה (בצלחת 25 שקלים, בפיתה 15 שקלים), חביתת ירק (בצלחת 25 שקלים, בפיתה 15 שקלים), חומוס (20 שקלים), מחלוטה (25 שקלים) וסביח (15 שקלים). במידה ותזמינו מנה מהתפריט הצנועה תיהנו מהוזלת הבירה (חצי ליטר יעלה 15 שקלים ושליש רק 10 שקלים).
במהלך השבוע המקום פתוח בין השעות 9:00-16:00 אבל ביום חמישי יש חגיגה בשוק והמבשלה פתוחה עד 23:00, ומציעה המבורגר ב-25 שקלים, ואווירת ״פרלמנט״ מסקרנת.
סירקין 29 חיפה, 054-4374861, לא כשר