שתף קטע נבחר

 

הערכת המשטרה: "תושבי עמונה לא שולטים במצב, ייתכן פינוי אלים"

קצין מודיעין סקר בישיבת סגל הפיקוד הבכיר את המצב במאחז: "יותר ויותר בני נוער, נפלטי מערכות חינוך ועבריינים עולים להר ומשתלטים על היישוב. שמו להם מטרה למוטט את המשטר במדינה. מבחינתם זה הולך לכיוון של פינוי אלים"

 

עימות בין השר גלנט לאיתמר בן גביר בעמונה  (צילום: אלכס קולומויסקי) (צילום: אלכס קולומויסקי)
עימות בין השר גלנט לאיתמר בן גביר בעמונה (צילום: אלכס קולומויסקי)

 

למרות ניסיונות ההידברות והפשרה, הערכת המודיעין של המשטרה צופה פינוי אלים של המאחז עמונה - אם יתבצע בזמן הקרוב. קצין מודיעין הציג תמונת מצב בעייתית מאוד בישיבת סגל הפיקוד הבכיר של המשטרה, שלפיה תושבי עמונה אינם שולטים עוד בנעשה ביישוב. מתווה הפשרה שאותו גיבשו הלילה (בין שבת לראשון) ראש הממשלה בנימין נתניהו, שר החינוך נפתלי בנט וראש המועצה האזורית שומרון יוסי דגן עבר להכרעת התושבים.

 

מכוניתו של השר גלנט מותקפת בעמונה    (צילום: אלי מנדלבאום)

מכוניתו של השר גלנט מותקפת בעמונה    (צילום: אלי מנדלבאום)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

בישיבה מיוחדת שהתקיימה היום בבוקר במשטרת ישראל ונסובה סביב ההכנות לקראת פינוי עמונה, הציגו אנשי המודיעין את המידע שליקטו בשבועות האחרונים. "מאמצע השבוע שעבר אנחנו מזהים היפוך במגמה של הנעשה בהר", פתח הקצין בדבריו, "יותר ויותר בני נוער, נפלטי מערכות חינוך ועבריינים עולים להר ומשתלטים על היישוב. הכוונה שלהם להכניס את המערכת לסחרור. אלה חבורות שמצדדות באידיאולוגיה אנטי ממסדית ושמו להם מטרה למוטט את המשטר במדינה. מבחינתם זה הולך לכיוון של פינוי אלים".

 

הקצין הדגיש כי הם נמצאים בדיאלוג עם לא מעט מתושבי עמונה: "הם שמו את התושבים בצד. מבחינתם הם לא רלוונטיים להליך הזה שקורה. המודיעין שלנו מצביע על ויכוחים קשים שמתנהלים בתוך היישוב בין התושבים לבין אותם גורמים. התושבים כמובן לא תומכים בהם, ואפילו סולדים מההתנהגות הזאת, אבל הם לא יכולים לעשות הרבה. כל הניסיונות של התושבים להרחיק את אותם גורמים, והיו כאלה ניסיונות - לא צלחו".

 

ההתקהלות סביב רכבו של השר גלנט, הבוקר (צילום: AFP) (צילום: AFP)
ההתקהלות סביב רכבו של השר גלנט, הבוקר(צילום: AFP)

ישיבת תושבי עמונה, הבוקר. קצין משטרה: "הם סולדים מההתנהגות של אותן חבורות" (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
ישיבת תושבי עמונה, הבוקר. קצין משטרה: "הם סולדים מההתנהגות של אותן חבורות"(צילום: אוהד צויגנברג)

במהלך סקירת המודיעין הציג הקצין גם את ההכנות שמבצעים אותם גורמים על מנת לעכב את הפינוי. "אנחנו יודעים שיש היום כמה מאות שכאלה שעלו להר. הגרעין הקשה אמנם מונה כמה עשרות, אבל אנחנו רואים עוד ועוד צעירים שכאלה שעולים להר, מקימים מעין סוכות ומאהלים ומחכים לרגע הפינוי. לצערי הרב זיהינו גם את כלי ההתחמשות שלהם שמטרתם לפגוע באנשי הביטחון. זה כולל צמיגים להבערה, תלתליות, דוקרנים, שמנים, כל מיני סוגי ספריי, וכמובן מקלות ואבנים".

 

על פי המתווה החדש שגובש בשיחות בין ראש הממשלה נתניהו, השר בנט, ראש המועצה האזורית יוסי דגן ונציגים של תושבי עמונה, 24 משפחות יוכלו להישאר על ההר בחלקה סמוכה, לעומת 12 במתווה הקודם שנדחה על-ידי התושבים.

 

ההיערכות לפינוי המאחז (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
ההיערכות לפינוי המאחז(צילום: רויטרס)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
(צילום: גיל יוחנן)

במקביל, המדינה תצטרך לבקש מבג"ץ דחייה של חודש בפינוי המיועד במטרה להקים את המבנים החדשים. התושבים בעמונה צפויים להצביע על המתווה החדש. פעילים שהגיעו למאחז מפעילים לחץ על התושבים לא לקבל את המתווה החדש וגם הצעירים ובני הנוער הנמצאים במקום אומרים כי הם עדיין ערוכים למאבק. במקביל להסדר המתגבש נפוצו בקרב התושבים שמועות על פינוי קרוב.

 

נתניהו: "עשינו את המקסימום, מקווה שתושבי עמונה יקבלו את המתווה"

בפתח ישיבת הממשלה היום התייחס נתניהו למתווה החדש שהושג והביע תקווה שתושבי עמונה יקבלו אותו: "בחודשים האחרונים, במיוחד בשבועות ובימים האחרונים, עשינו מאמצים גדולים מאוד כדי להביא לפתרון מוסכם בעמונה. קיימנו עשרות דיונים והבאנו הרבה מאוד בשורות, חלקן מחוץ לקופסה, ועשינו את זה מתוך אהבת ההתיישבות ורצון טוב. לא הייתה ממשלה שדאגה יותר להתיישבות בארץ ישראל ואין ממשלה שדואגת יותר".

 

נתניהו הוסיף: "ראשי היישוב עמונה שהיו איתי ועם השר בנט עד לפנות בוקר במשרדי יכולים להעיד - עשינו את המקסימום. אני יכול רק לקוות שתושבי עמונה שדנים ביניהם עכשיו על הצעת המתווה, יקבלו אותו. זו תהיה החלטה נכונה - להם, להתיישבות ולעם ישראל כולו".  

 

שר החינוך בנט אמר הבוקר: "אחרי לילה לבן הגענו בשעה טובה למתווה טוב שיש בו להותיר את תושבי עמונה על ההר ולהגיע לפעולה בדרכי שלום. אני מקווה שזה שם מאחורינו את עידן הפינויים ושתי המדינות, ונוכל לצעוד הלאה לעידן ריבונות".

 

הבוקר הותקפה מכוניתו של שר הבינוי והשיכון יואב גלנט, במהלך ביקור שערך בעמונה. עשרות צעירים הקיפו את מכוניתו של גלנט, בעטו בה וטלטלו אותה, ויידו לכיוונה ביצים תוך כדי קריאות "בוגד" ו"שמאלני מסריח" לעברו של השר. "עברנו דברים יותר קשים", אמר גלנט לאחר התקרית בראיון לאולפן ynet.

 

"מי שתקף את המכונית זה קומץ מארגון להב"ה. לא תושבי עמונה תקפו את שר הבינוי והשיכון, וגם ההתקפה הזו הייתה התקפה בחצץ - זה לא איזה משהו רציני", הוסיף. עו"ד איתמר בן גביר, מראשי עוצמה, הגיב להאשמות גלנט בנוגע למעורבותו בהתפרעויות: "גלנט משקר והוא חשוף לתביעת לשון הרע חרף חסינותו. יש שקרים שהחסינות לא חלה עליהם. עם סיום הפרובוקציה שלו הגיעו אליי מאבטחיו והודו לי שהרגעתי את הצעירים. זכותנו למחות נגדו וכך עשינו, אך מנעתי שיתקרבו אליו ובמקום להודות לי הוא רץ לאולפן ללכלך. אין לו מה לחפש בעמונה. הוא ומפלגתו אשמים בגירוש".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
העימות ליד מכוניתו של השר גלנט
צילום: AFP
מומלצים