תנאי השחרור לקצב: טיפול אישי וקבוצתי, לא ייצא בערב מהבית, לא ישמש מנהל לנשים
ועדת השחרורים קבעה שורה ארוכה של תנאים על הנשיא לשעבר עם ההחלטה לשחררו ממאסר. נאסר עליו להתראיין ולצאת לחו"ל בשנתיים הקרובות
השתלבות בקבוצה טיפולית-תורנית על בסיס שבועי, איסור על עיסוק בכל תפקיד שבו יימצא ביחסי מרות וכפיפות עם נשים. אלו חלק מהתנאים שהציבה ועדת השחרורים של הנהלת בתי המשפט על משה קצב, עם קבלת בקשתו לשחרור מוקדם ממאסר. קצב, שהורשע באונס ובעבירות מין נוספות, ישוחרר לאחר שריצה חמש משבע שנות המאסר שהוטלו עליו. לבקשת הפרקליטות שחרורו מעוכב בשבוע, כדי לאפשר לערער על החלטתה של ועדת השחרורים.
ועדת השחרורים הודיעה: "לאחר שחברי הוועדה בחנו את כל הטענות שנטענו בפניהם ואת כל המסמכים שהוגשו בפניהם ושבו ועברו על הפרוטוקולים וההחלטות שניתנו בעניינו של האסיר, אנו מגיעים למסקנה כי בשלה השעה להורות על שחרורו של האסיר וכי תוכנית רשות שיקום האסיר יש בכוחה לאיין את מסוכנותו ויש לראות בה משום המשך להליך הטיפולי הנוסף שעבר האסיר בכלא, וזאת לאחר שהתרשמו מכנות דבריו של האסיר בפניהם, ולאחר שעמד בציפיות שתלו בו חברי הוועדה בהחלטה השנייה".
התוכנית שהוכנה לקצב על-ידי השירות לשיקום האסיר כוללת כמה התניות:
השתלבות על בסיס יומי בלימודים בבית מדרש בקריית מלאכי.
השתלבות בקבוצה טיפולית תורנית בתדירות של אחת לשבוע.
טיפול פסיכו-סוציאלי פרטני בתדירות של אחת לשבוע.
איסור להתראיין באמצעי תקשורת, בין בעצמו ובין באמצעות מי מטעמו.
לא יעסוק בכל תפקיד שבו הוא יימצא ביחסי מרות וכפיפות עם נשים.
בנוסף, הטילה ועדת השחרורים על קצב את התנאים הבאים:
קצב יוכל לשנות את כתובת מגוריו בתחום היישוב באישור הרשות לשיקום האסיר.
קצב יוכל לשנות את כתובת מגוריו ליישוב אחר רק באישור הוועדה.
קצב יודיע למפקד תחנת המשטרה שבה הוא מתייצב לחתימה ולשירות בתי הסוהר על כל שינוי בכתובת מגוריו.
קצב יימצא במעצר בית בכתובות מהשעה 10 בערב ועד 6 בבוקר בכל ימות השבוע.
קצב יחתום בתחנת המשטרה הקרובה למקום מגוריו תוך 48 שעות ממועד יציאתו את שערי בית הסוהר ולאחר מכן פעם בחודש.
קצב יקיים את כל תנאי תוכנית השיקום בפיקוח הרשות לשיקום האסיר.
הרשות לשיקום האסיר תדווח לוועדה על כל הפרה של תנאי מתנאי השחרור.
הרשות לשיקום האסיר תוציא דו"ח תקופתי בדבר עמידתו של האסיר בתוכנית השיקום המפוקחת על ידה לוועדה מדי תשעה חודשים, במשך כל תקופת תוכנית השיקום.
קצב לא יעבור כל עבירה.
קצב לא יתרועע עם עבריינים, אלא במסגרת הטיפול.
קצב לא יצא לחו"ל ללא אישור הוועדה. הוצא צו עיכוב יציאה מהארץ עד ל-6 בדצמבר 2018.
קצב יישא עמו בכל עת את פנקס רישיונו.
קצב מוזהר שאם יפר אחד מהתנאים הוא צפוי לביטול שחרורו.
"קצב הביע חרטה כנה ואמיתית"
עו"ד שני אילוז, המייצגת את קצב, אמרה בעקבות החלטת ועדת השחרורים: "אנחנו רואים שחל שינוי מאוד משמעותי בגישה שלו לדברים, בדברים שהוא אומר ובעיקר בהבנה שלו את חומרת הדברים. אני לא יכולה להיכנס לפרטים חסויים, אבל קצב הביע חרטה כנה ואמיתית ואת זה חברי הוועדה מאוד העריכו".
אילוז סיפרה כי קצב היה נרגש מאוד עם קבלת הבשורה על שחרורו: "הוא פרץ בבכי. זה נראה כאילו הסיר איזשהו מטען שהוא נושא לאורך השנים. הוא לא דיבר יותר מדי אבל היה חשוב לו שאעדכן את המשפחה בדבר ההחלטה. המשפחה הגיבה כמובן בקולות שמחה, אבל שמחה מהולה באופטימיות זהירה".
באשר למסר שמעבירה ועדת השחרורים למתלוננות עם קבלת ההחלטה לשחרר את קצב, אמרה עו"ד אילוז: "ועדת השחרורים התייחסה בצורה נרחבת למתלוננות ולסבל שהן עברו. אנחנו חלילה ולרגע לא מזלזלים בכך, גם לא מר קצב וגם לא עורכי הדין והצוות, אבל חשוב להבין לאחר שנגזר דינו של נאשם והוא הופך להיות אסיר יש קורבנות, יש מתלוננות וזה כואב. את הכאב שלהן אף אחד לא יכול לקחת, אבל לאחר פרק זמן מסוים, ועם כל הכאב שבדבר, צריך לחשוב על איך אנחנו מחזירים אדם מתוקן לחברה - וזה המסר שיוצא מפי ועדת השחרורים".
חברת הכנסת יעל גרמן (יש עתיד) הגיבה להחלטה על שחרור קצב ואמרה: "בתקופה שבה שומעים על הטרדות ואונס מבכירים בצבא ובתחומים נוספים, לרבות חשש לכאורה של מעשים מגונים שביצע חבר כנסת, מן הראוי לקבוע נורמה שמחמירה בעונשם של עברייני מין ובראש ובראשונה של נבחרי הציבור המורשעים בעבירות אלה. שחרורו המוקדם של הנשיא לשעבר משה קצב מעביר מסר הפוך ופוגע במאבק של הנשים לזכותן על גופן וביטחון בסביבת עבודתן ובמרחב הציבורי בכלל".