שתף קטע נבחר

 

ח"כ גטאס חשוד בהברחת סלולריים לאסירים ביטחוניים

הח"כ מהרשימה המשותפת, בן דודו של עזמי בשארה שנחשד בריגול ונמלט מהמדינה, חשוד כי הבריח 12 טלפונים ניידים לאסירים ביטחוניים במהלך ביקור שערך היום בכלא קציעות. גטאס, שזומן לחקירה: "זה ניסיון הפחדה"

 

ח"כ באסל גטאס (צילום: דוברות בל"ד ) (צילום: דוברות בל
ח"כ באסל גטאס(צילום: דוברות בל"ד )

חבר הכנסת באסל גאטס (הרשימה המשותפת) חשוד בהברחת 12 טלפונים סלולריים לאסירים ביטחוניים ובשורה של עבירות ביטחוניות. בעקבות זאת, זומן גטאס לחקירה, שטרם התקיימה.

 

במסגרת תפקידו מורשה גאטס להיכנס לביקורים של אסירים פלסטינים הכלואים בישראל. על פי המידע שהתקבל מחטיבת המודיעין של השב"ס, חבר הכנסת ניצל זאת ולא עבר בידוק כשהגיע לביקור היום בכלא קציעות שבדרום. בביקור נפגש גטאס עם וליד דקה, שהורשע ב-1984 בחברות בחוליה שרצחה את החייל משה תמם ומרצה מאז מאסר עולם, ועם באסל בזרה.

 

לאחר חיפוש על שני האסירים בתום הביקור נמצאו 12 טלפונים ניידים בגדלים שונים, וכן דברים החשודים כמסרים. בעקבות התפיסה עוכב ח"כ גטאס מחוץ לכלא על ידי המשטרה. גטאס הוא בן דודו של ח"כ לשעבר עזמי בשארה, שנחשד בריגול ובסיוע לחיזבאללה, ונמלט מהמדינה.

   

ח"כ גטאס הגיב לזימון לחקירה ואמר: "ברור לנו שהמשטרה סימנה את בל"ד ורוצה לפגוע בה פוליטית בכל דרך. אין לבל"ד מה להסתיר ואין לי מה להסתיר ולכן אתייצב לחקירה לאחר שאתאם את המועד. ניסיונות הפחדה מסוג זה לא ישברו את רוחה של בל"ד. כך היה וכך יהיה". על החשדות להברחת ניידים לאסירים, אמר: "ביקורי האסירים של הח"כים הערבים נעשים בתיאום עם שב"ס ובאישור המשרד לביטחון פנים".

עזמי בשארה, בן דודו של גטאס. נחשד בריגול (צילום: AP) (צילום: AP)
עזמי בשארה, בן דודו של גטאס. נחשד בריגול(צילום: AP)
 

ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר כי "במידה והחשד נגד חבר הכנסת גטאס יתברר כנכון - הרי שמדובר בעבירה חמורה נגד ביטחון המדינה ואזרחי ישראל. מי שפוגע בביטחון המדינה צריך להיענש בחומרה ואסור שיכהן בכנסת ישראל".

 

בבל"ד, מפלגתו של גטאס, תקפו את המשטרה: "כחלק ממסע רדיפה פוליטית המתמשך מזה שלושה חודשים נגד מפלגת בל"ד, חבריה והנהגתה, המשטרה חקרה את חברת הלשכה הפוליטית במפלגה, ניבין אבו רחמון והזמינה את ח"כ באסל גטאס לחקירה ביחידת להב, אך טרם תואם ונקבע מועד לחקירה".

 

"בל"ד רואה בהתמשכות החקירה, אופיה והתנהלותה מסע רדיפה פוליטית לדה-לגיטימציה לפעילות המפלגה ולפגיעה בתדמיתה בקרב הציבור הערבי, לאחר שהוכח שהסוגיות נשוא החקירה - אי סדרים כספיים במימון בחירות - הן בתחום סמכות הטיפול הבלעדי של מבקר המדינה אשר בוחן נושאים אלה לגבי כל המפלגות, זאת לאחר שהמשטרה חקרה ועצרה באופן אכזרי ובלתי סביר מעל 60 חברים בבל״ד, ביניהם נשיא המפלגה וחברי הכנסת ג'מאל זחאלקה וחנין זועבי. וכזכור כולם שוחררו ממעצר לאחר שהובאו בפני בית המשפט".

  

בחודש יוני אשתקד עלה שמו של גאטס לכותרות לאחר שעלה על משט שבדי שמיועד היה להגיע לעזה. במקרה אחר, לאחר מותו

 של הנשיא התשיעי שמעון פרס, אמר כי חברי הרשימה המשותפת לא הגיעו להלוויתו כי "הדם שלנו מכסה את פרס מכף רגל ועד ראש. "עלינו לזכור שהוא אחד מעמודי התווך היהירים של המפעל הציוני האימפריאליסטי ומפעל ההתנחלויות, ואחד מהכי שפלים, אכזריים, קיצוניים ומי שהביא הרבה נזק ושפע של אסונות לעם הפלסטיני ולעמים במדינות ערב. בואו נזכור, לפחות במותו, את מהותו האמיתית כעריץ וכאחראי ישיר על פשעים ופשעי מלחמה שבוצעו נגדנו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים