אחרי שהודה: אופק בוכריס מגייס עדי אופי
במטרה לשכנע את השופטים לאמץ את העונש המקל שסוכם בעסקת הטיעון, התא"ל במיל' שהודה והורשע בעבירות מין יזמן לעדות פקודים לשעבר וקצינים בכירים במילואים ששירתו עמו
אחרי שהורשע אתמול (א') בעבירות של בעילה אסורה בהסכמה והתנהגות שאינה הולמת קצין, תת-אלוף במילואים אופק בוכריס מתכונן לשלב גזר הדין. רכיב העונש - הורדה בדרגה אחת לאלוף משנה ומאסר על תנאי – אמנם סוכם בהסדר הטיעון בין בוכריס לבין הפרקליטות הצבאית, אך הקצין מעוניין לוודא שהשופטים לא יתערבו בו, למרות שהוא נחשב קל. בנוסף, זו תהיה הזדמנות מבחינתו לשקם עד כמה שאפשר את שמו הטוב שנפגע קשות בעקבות הפרשה.
לכן, למרות שהוא לא מחויב לכך פורמאלית, בוכריס יזמן עדי אופי לטובתו בדיון הבא שייערך בעוד כשלושה שבועות. טרם נקבע מי יהיו העדים, אך לפי ההערכה מדובר בפקודיו לשעבר וקצינים בכירים במילואים ששירתו לצדו, אליהם יפנה בימים הקרובים. כבר אתמול הגיעו לבית הדין הצבאי בקריה מספר מועט של קצינים במילואים כדי להביע בו תמיכה, בהם סגן מפקד אוגדת עזה לשעבר, אלוף משנה במיל' נוחי מנדל.
לאחר שמיעת עדויות האופי, יחליט הרכב השופטים האם לאשר גם את רכיב העונש בהסדר הטיעון, שהושג בתום הליך גישור בין התביעה הצבאית לסנגוריו של בוכריס.
נשיאת בית הדין, תת-אלוף אורלי מרקמן, הרשיעה את בוכריס לאחר שהודה אתמול בקולו כי שכב בניגוד לחוק עם א', החיילת שהייתה כפופה לו, והתנהג באופן מיני שלא הולם קצין כלפי קצינה אחרת מחטיבת גולני בזמן היותו המח"ט לפני כחמש שנים. בנוסף, תא"ל מרקמן הפנתה את בוכריס לבצע הערכת מסוכנות מינית.
המגשר, השופט הבכיר בדימוס ואלוף במיל' אילן שיף, אמר בתגובה להרשעה ובהתייחס לקלות העונש: "העונש נקבע שלא כחלק מהליך הגישור אבל הוא במתחם הסבירות. היה ניתן להשיג יותר על ידי התביעה אבל זה היה עלול לפוצץ את ההסדר. עצם חתימת ההסדר מדבר בעד עצמו והמתלוננות דיברו בשם עצמן".
שיף העלה בהליך הגישור כמה הצעות בפני הצדדים, בהן את הצעת ההודאה של בוכריס בקיום יחסי המין האסורים בהסכמה עם א', המתלוננת העיקרית נגדו - שבסופו של דבר התקבלה על ידי שני הצדדים.
פרקליטה של א', עורכת הדין אביטל בן נון, הגיבה להרשעה ואמרה כי "היום, לאחר כעשרה חודשים שבהם הכחיש הנאשם בוכריס את המעשים מכל וכל, זכתה המתלוננת לשמוע מפיו, בבית הדין הצבאי, הודאה בעבירות המין שביצע בה, תוך ניצול מרות, שלא במסגרת רומן. המתלוננת הסכימה להסדר הטיעון בין היתר מהטעם שהודאה בעבירות ולקיחת אחריות מצדו של הנאשם והצורך בסגירת מעגל היו חשובים בעיניה מכל עונש מאסר. לפיכך, החליטו המתלוננת ובני משפחתה להגיע לראשונה לבית הדין בתיק זה, למרות נוכחות מסיבית של התקשורת, ואנו תקווה כי נוכחותה בדיון תהווה אבן דרך בתהליך ההחלמה שלה".
עו"ד בן נון הוסיפה: "מספר שעות לאחר הדיון נפגשנו, המתלוננת, הוריה ואנוכי לראשונה עם הפרקליט הצבאי הראשי. הפצ"ר חיזק את ידיה של המתלוננת והביע הערכתו אליה ולהתנהלותה לאורך כל הפרשה. אנו מצדנו הבענו את הערכתנו ותודתנו על היחס שלו זכינו מתחילת החקירה מכל גורמי הצבא, החל בחוקרי מצ"ח, דרך אנשי הפרקליטות והפצ"ר עצמו ועד לרמטכ"ל ולשר הביטחון דאז".