פשטידת תפוחי אדמה ובשר שוגרה לחלל
בבריטניה חיברו את הפשטידה לבלון מזג אוויר, שהביא אותה עד הסטרטוספרה. בנחיתה הפשטידה, שתיאכל בקרוב, נחצתה לשתיים. צפו בשיגור
פשיטת תפוחי אדמה ובשר, שחוברה לבלון מזג אוויר, "נשלחה לחלל" וחזרה לקרקע לאחר שהגיעה לגובה של כ-30 ק"מ. ב-BBC דווח כי משגרי הפשטידה סבורים כי זו הפעם הראשונה ששוגר מזון לסטרטוספרה. צפו בסרטון המתעד את הפשטידה בדרך לחלל.
ביום חמישי בשבוע שעבר חוברה הפשטידה לבלון מזג אוויר ולמצלמה, שעקבה אחר התקדמותה לעבר החלל. על-פי משגרי הפשטידה, היא הגיעה לגובה של כ-100 אלף רגל. עכשיו הם רוצים לבחון כיצד השפיע הגובה הרב שאליו הגיעה הפשטידה על איכותה.
אבל את "פשטידת החלל" לא יאכלו מיד, אלא נאלץ לחכות כמה ימים ל"אליפות אכילת הפשטידות" המתקיימת בבריטניה. בינתיים היא תוקפא וביום התחרות היא תופשר.
דן בלני משפילד, חבר בצוות ששיגר את הפשטידה לחלל, אמר כי בזמן הנחיתה חזרה בכדור הארץ – הפשטידה נחצתה לשניים. בלני הוסיף כי הוא שקל לאכול מהפשטידה, אך ויתר על הרעיון כיוון שהוא צמחוני.
הסְטְרָטוֹספירה משתרעת מגבול הטרופוספירה עד גובה של כ-55 ק"מ. בשכבה זו, בגובה של כ-25 ק"מ, נמצאת שכבת האוזון המגינה, הבולעת את רוב קרינת השמש בתחום העל-סגול. הואיל ואין בסטרטוספירה תופעות אקלימיות, מנצלים אותה לטיסות ארוכות-טווח.