ורטהיימר: הלואו-טק הוא העתיד של המדינה
התעשיין הוותיק ביקר במפעל בדלתון שבצפון לייצור רובוטים לבריכות שמיועד לייצוא. "צריך למלא את הגליל בתעשייה שהולכת לייצוא, שכל התושבים פה ילמדו מקצוע, ויתחילו לעבוד ולייצא. זו המטרה. זו ציונות שלב ג', להישאר פה ולהצליח פה", אמר בביקור. צפו
"מה שהם עושים פה זה בדיוק מה שאנחנו צריכים. למלא את הגליל בתעשייה שהולכת לייצוא, שכל התושבים פה ילמדו מקצוע, ויתחילו לעבוד ולייצא. זו המטרה. זו ציונות שלב ג', להישאר פה ולהצליח פה". כך אמר בכיר התעשיינים בישראל, סטף ורטהיימר, בביקור במפעל חדש בפארק התעשייה בדלתון. במפעל, מיטרוניקס, שלוחה של מפעל בקיבוץ יזרעאל, בונים רובוטים לניקוי בריכות – המיועדים לייצוא – ובמקום עובדים כ-60 איש.
לשאלה על הירידה בייצוא, ובמיוחד בתחום ההיי-טק ענה התעשיין הוותיק כי הוא מעדיף את התעשייה "הרגילה". לדבריו, "רוב ההיי-טק נמכר לחברות אחרות ולא מייצר מקומות תעסוקה לאנשים. אז זה לא מפריע לי כל כך שהוא יירד. התעשייה עצמה כן מתפתחת, ואני מאמין שהתעשייה הרגילה, שהיא הרוב, תצליח. הלואו טק הוא העתיד שלנו. ההיי-טק יכול להיות גם כן העתיד שלנו, אבל רק אם הוא ייצר".
ורטהיימר נפגש עם מנהלי החברה והתרשם מקו הייצור ומקלות התפעול של הרובוט. "השיפור קורה במפעלים כאלה. הם הצליחו – וצריך להגיד להם מזל טוב. זו בדיוק הייתה המטרה שלנו, למלא את הגליל - שגם ליהודים וערבים פה תהיה עבודה". הוא התייחס גם להחלטת ועדת הכספים להפחית את מס החברות בפריפריה ובירך על המהלך. "כל דבר שיכול לעזור לייצוא בארץ זה מבורך, ובמיוחד לגליל שהזניחו אותו בשנים האחרונות".
מנכ"ל מיטרוניקס, אייל טרייבר, סיפר כי החברה, שמחזורה נאמד בכחצי מיליארד שקל בשנה, שולטת בכ-40 אחוז בנתח השוק של רובוטים לבריכות. "היעד הוא לגדול ב-10-15 אחוז בכל שנה", אמר. "יש בעולם כ-24 מיליון בריכות, ורק ב-4 מיליון מהן יש רובוטים אז בהחלט יש לאן להתפתח", אמר טרייבר. הוא הוסיף כי במפעל עובדים כעת כ-60 איש והכוונה להעסיק כ-100 עובדים ולהתפתח עד 200 עובדים בשנים הבאות.
מנהל המתקן בדלתון, גיא ליפשיץ, ציין כי העובדים הינם תושבי האזור – מצפת, מהמושבים והכפרים במרום הגליל. לאחר הסיור הביע ורטהיימר הערכה גם למוצר. "אני חושב שהאנשים מהמפעל הזה בנו משהו יוצא מן הכלל. גם המוצר מצוין, והם יודעים לשווק אותו בכל העולם".