שתף קטע נבחר

 

ח"כ חשוד שהבריח ניידים למחבל: "לכלוא אותו לצדו"

ח"כ באסל גטאס מהרשימה המשותפת, בן דודו של עזמי בשארה, חשוד שהבריח 12 סלולריים ומכתבים מוצפנים לאסיר העולם וליד דקה ולאסיר נוסף. אחיו של משה תמם, שאותו רצח דקה: "להרחיק אותו מהכנסת, זה לא מקום למחבלים ביטחוניים"

 

חשוד בעבירות ביטחוניות. ח"כ באסל גטאס ()
חשוד בעבירות ביטחוניות. ח"כ באסל גטאס

 

"כנראה חבר הכנסת צריך להצטרף אל מאחורי הסורגים לצד המחבל הרוצח חסר צלם האנוש וליד דקה". כך אומרת משפחתו של משה תמם, חייל צה"ל שנחטף ונרצח ב-1984 על ידי חוליה שבה היה חבר וליד דקה - שעמו נפגש היום חבר הכנסת באסל גטאס בכלא קציעות. בחיפוש שנעשה לאחר הפגישות נמצאו אצל דקה ואצל האסיר באסל בזרה 12 טלפונים ניידים וכן מכתבים קטנים החשודים כמסרים מוצפנים, ובעקבות זאת עלה חשד כי גטאס הבריח את הטלפונים לאסירים הביטחוניים. כבר כשהגיע חבר הכנסת לכלא הוא היה נתון תחת מעקב, זאת בשל מידע שהגיע שמחטיבת המודיעין בשב"ס לפיו הוא מתכוון להבריח טלפונים לאסירים ביטחוניים.

 

במסגרת תפקידו מורשה גטאס לבקר אסירים פלסטינים הכלואים בישראל. על פי המידע שהתקבל מחטיבת המודיעין של שב"ס, הוא ניצל זאת ולא עבר בידוק כשהגיע לבקר את דקה ובזרה. בעקבות תפיסת הניידים עוכב ח"כ גטאס מחוץ לכלא על ידי המשטרה וזומן לחקירה, שטרם התקיימה. גטאס הוא בן דודו של ח"כ לשעבר עזמי בשארה, שנחשד בריגול ובסיוע לחיזבאללה ונמלט מהמדינה.

 

רב"ט משה תמם ז"ל (צילום רפרודוקציה: נמרוד גליקמן) (צילום רפרודוקציה: נמרוד גליקמן)
רב"ט משה תמם ז"ל(צילום רפרודוקציה: נמרוד גליקמן)

אורן תמם ואשתו בהפגנה נגד שחרור מחבלים ישראלים, 2014 (צילום: גלעד מורג) (צילום: גלעד מורג)
אורן תמם ואשתו בהפגנה נגד שחרור מחבלים ישראלים, 2014(צילום: גלעד מורג)

 

"משפחת תמם מזועזעת מהחשדות לכאורה שח"כ גטאס הכניס לכלא טלפון נייד ומסר אותו לארכי-רוצח דקה שרצח באכזריות את אחינו ובננו משה תמם", מסר ל-ynet מטעם המשפחה האח אורן תמם. "גטאס ניצל את חופש התנועה הניתן לו כאזרח ישראל ויותר מכך ניצל את מעמדו כחבר כנסת והחדיר טלפון נייד לכלא".

 

האח אמר כי "זה פותח פצעים ומזכיר למשפחה שווליד דקה ושלושה תושבי בקה אל-גרבייה ניצלו את חופש התנועה, חטפו ורצחו באכזריות רבה את אחינו. אנו מזועזעים ומגנים את התנהגותו העבריינית של גטאס, וקוראים ליו"ר הכנסת להרחיקו לאלתר מהכנסת. הכנסת אינה מקום למחבלים ביטחוניים. כמו כן אנו דורשים ממשטרת ישראל לבצע חקירה מהירה וממצה ולהעמידו לדין על מנת להענישו בחומרת הדין".

 

בנט נפגש עם משפחת תמם, 2015    (צילום: עידו ארז)

בנט נפגש עם משפחת תמם, 2015    (צילום: עידו ארז)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

במשפחה אמרו גם כי הם "אינם מבינים את העוז של חבר כנסת זה המסייע למחבלים רוצחים מורשעים. כנראה הוא צריך להצטרף מאחורי הסורגים אל הרוצח דקה. קו ישר עובר בין ראשי בל"ד המסייעים במהלך השנים לחיזבאללה, לפתח ולחזית העממית - לבין דבר הזה".

 

אורן תמם הוסיף כי כעת "השאלה שצריכה להישאל היא מה עבר עד כה במפגשים בין חברי בל"ד למחבלים הכלואים במהלך הביקורים, ולא נתפס על ידי שב"ס, ואיך קרה שחרף מידעים שונים הפגישות הללו לא הופסקו ואפילו לא הושם פיקוח עליהן, כולל פגישות בין חברי כנסת לדקה. התרענו בעבר על הסכנה שבנושא".

 

במשפחת תמם ציינו כי שמעו על "החלטה נכונה שמקדם השר גלעד ארדן להפסיק את קיומם של הביקורים הללו לגמרי. כנראה צריך להזדרז עם זה. הגיע הזמן שיעשו רפורמה בתנאי המאסר של מחבלים, לא יאפשרו להם לתכנן פיגועים מהכלא ולא יאפשרו מפגשים ללא השגחה. המדינה לא עושה כלום כדי לפגוע בתנאי המאסר ואולי זו נקודת המפנה".

 

בנט בבית משפחת תמם, 2015 (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
בנט בבית משפחת תמם, 2015(צילום: עידו ארז)

 (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
(צילום: עידו ארז)

 

במערכת הפוליטית תקפו את חבר הכנסת מהרשימה המשותפת. ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר כי "אם החשד נגד גטאס יתברר כנכון - הרי שמדובר בעבירה חמורה נגד ביטחון המדינה ואזרחי ישראל. מי שפוגע בביטחון המדינה צריך להיענש בחומרה ואסור שיכהן בכנסת ישראל".

 

שר הביטחון ויו"ר "ישראל ביתנו", אביגדור ליברמן, כתב בפייסבוק כי זוהי "רק עוד הוכחה בשרשרת לכך שהרשימה המשותפת היא בעצם רשימת המרגלים והבוגדים המשותפת. מעזמי בשארה ועד בסאל גטאס, עבור בנציגת המרמרה בישראל חנין זועבי ושאר חבריהם - נמשיך לפעול לכך שלא רק שהם לא יהיו חלק מכנסת ישראל - אלא לא יהיו אזרחי מדינת ישראל".

 

גטאס על המשט לעזה, 2015 (צילום: דוברות בל״ד) (צילום: דוברות בל״ד)
גטאס על המשט לעזה, 2015(צילום: דוברות בל״ד)
 

עזמי בשארה, בן דודו של גטאס, נחשד בריגול (צילום: AP) (צילום: AP)
עזמי בשארה, בן דודו של גטאס, נחשד בריגול(צילום: AP)

 

ח"כ אלעזר שטרן מיש עתיד קרא ליו"ר הכנסת יולי אדלשטיין להורות למשמר הכנסת לבצע בידוק ביטחוני בכניסה למשכן הכנסת לח"כ גטאס. "הברחת טלפונים לאסירי חמאס זה נתינת נשק בידי טרוריסטים שיביא להרג חפים מפשע. מי שמנצל חסינות פרלמנטרית לתת טלפונים או נשק למחבלים עלול לנצל חסינות להכניס נשק למשכן הכנסת".

   

ח"כ גטאס עצמו הכחיש את החשדות: "ברור לנו שהמשטרה סימנה את בל"ד ורוצה לפגוע בה פוליטית בכל דרך. אין לבל"ד מה להסתיר ואין לי מה להסתיר ולכן אתייצב לחקירה לאחר שאתאם את המועד. ניסיונות הפחדה מסוג זה לא ישברו את רוחה של בל"ד. כך היה וכך יהיה". על החשדות להברחת ניידים לאסירים אמר: "ביקורי האסירים של הח"כים הערבים נעשים בתיאום עם שב"ס ובאישור המשרד לביטחון פנים".

 

בבל"ד, מפלגתו של גטאס, תקפו את המשטרה: "כחלק ממסע רדיפה פוליטית המתמשך זה שלושה חודשים נגד מפלגת בל"ד, חבריה והנהגתה, המשטרה חקרה את חברת הלשכה הפוליטית במפלגה ניבין אבו רחמון, והזמינה את ח"כ באסל גטאס לחקירה ביחידת להב, אך טרם תואם ונקבע מועד לחקירה.

 

"בל"ד רואה בהתמשכות החקירה, אופייה והתנהלותה מסע רדיפה פוליטית לדה-לגיטימציה לפעילות המפלגה ולפגיעה בתדמיתה בקרב הציבור הערבי, לאחר שהוכח שהסוגיות נשוא החקירה - אי סדרים כספיים במימון בחירות - הן בתחום סמכות הטיפול הבלעדי של מבקר המדינה אשר בוחן נושאים אלה לגבי כל המפלגות, זאת לאחר שהמשטרה חקרה ועצרה באופן אכזרי ובלתי סביר יותר מ-60 חברים בבל"ד, בהם נשיא המפלגה וחברי הכנסת ג'מאל זחאלקה וחנין זועבי. וכזכור כולם שוחררו ממעצר לאחר שהובאו בפני בית המשפט".

 

בחודש יוני אשתקד עלה שמו של גטאס לכותרות לאחר שעלה על משט שבדי שמיועד היה להגיע לעזה. במקרה אחר, לאחר מותו של הנשיא התשיעי שמעון פרס, אמר כי חברי הרשימה המשותפת לא הגיעו להלווייתו כי "הדם שלנו מכסה את פרס מכף רגל ועד ראש".


פורסם לראשונה 18/12/2016 23:17

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עטא עוויסאת
ח"כ באסל גטאס
צילום: עטא עוויסאת
מומלצים