שתף קטע נבחר
 

המחמם המושלם: מרק שעועית ואטריות

הגשם שבחוץ והאבדן הפתאומי של אמה, גורמים למיכל וקסמן להיכנס למטבח ולהתעודד עם סירים מחממי גוף ונפש. מתכון מנחם למרק שעועית ואטריות בניחוח אניס וסיפור של חורף

ימים לא פשוטים פוקדים אותי מאז איבדתי בפתאומיות משתקת את אמא שלי. אולי יגיע יום ואוכל לכתוב על זה בהרחבה, בינתיים קר וגשם בחוץ ואני מוצאת נחמה במטבח, המקום היחיד בו אני מצליחה להיות אסופה וממוקדת, ממלאת סירים מחממי גוף ונפש - כמו מרק השעועית הזה, מתוגבר באטריות רכות ומבושם בניחוחות אניס וקליפת תפוז.

 (צילום: מיכל וקסמן)
(צילום: מיכל וקסמן)
 (צילום: מיכל וקסמן)
(צילום: מיכל וקסמן)
 
 (צילום: מיכל וקסמן)
(צילום: מיכל וקסמן)

 

מרק שעועית ואטריות בניחוח אניס וקליפת תפוז

 

המצרכים: 

1/2 ק"ג שעועית לבנה, מושרית לילה במים ומסוננת

1/2 1 כוס פסטה קצרה

1/4 כוס שמן זית לטיגון הפסטה + 2-3 כפות נוספות לטיגון הירקות

1 בצל גדול מקולף

1 שן שום

4 מקלות סלרי או 1/2 ראש סלרי מקולף

1 גזר מקולף

1 פקעת שומר

1 שורש פטרוזיליה קטן מקולף

1 כרישה קטנה  - לא חובה

6-8 עלי מרווה טריים

2 צ'ילי אדומים טריים או 1 כף צ'ילי יבש גרוס - לא חובה

1/2 ק"ג עגבניות שרי בשלות

מלח ים ופלפל שחור - לפי הטעם

קליפה מגורדת מחצי תפוז טרי מאוד ולא מדונג

1/4 כוס ערק, אוזו, פסטיס או פרנו

10-12 כוסות מים

עלי כוסברה טריים, להגשה

 

אופן ההכנה: 

  1. חותכים לקוביות בצל, גזר, שומר, סלרי, שורש פטרוזיליה וכרישה (אם מתעצלים, אפשר לטחון אותם גס בפולסים במעבד מזון).
  2. פורסים את השום והצ'ילי לפרוסות דקות. קוצצים את עלי המרווה. טוחנים את עגבניות השרי במעבד מזון עד שמתקבל רסק חלק ואחיד.
  3. בסיר גדול ורחב, שיכול להכיל את המרק כולו, מחממים 1/4 כוס שמן זית. מוסיפים את הפסטה, ומטגנים עד שהיא מתחילה להשחים (אל תדלגו על הטיגון - תפקידו לשמור על הפסטה שלא תימס ותתפרק במהלך הבישול הארוך יחסית).
     (צילום: מיכל וקסמן)
    (צילום: מיכל וקסמן)
     (צילום: מיכל וקסמן)
    (צילום: מיכל וקסמן)
  4. מוציאים את הפסטה מהסיר ומניחים בצד. מוסיפים לסיר 2-3 כפות שמן ואת הירקות הקצוצים, השום, המרווה והצ'ילי הטרי (אם משתמשים ביבש, מחכים איתו לשלב הבא שלא יישרף).
  5. מטגנים תוך ערבוב מדי פעם מעל להבה חזקה ביותר עד שהירקות מקבלים צבעים זרחניים וריח טוב עולה מהסיר (בערך 3-4 דקות).
  6. מוסיפים את העגבניות המרוסקות והצ'ילי היבש, ומערבבים. מבשלים עם הירקות 2-3 דקות.
  7. מוסיפים שעועית ומערבבים. מוסיפים פסטה ומערבבים. מבשלים יחד כ-5 דקות או עד לרתיחה.
  8. מוסיפים ערק (או משקה אניסי אחר לבחירתכם) וגרידת תפוז, ומערבבים.
  9. מוסיפים מים ופלפל שחור (את המלח מוסיפים רק לקראת סוף הבישול, כשהשעועית כבר רכה) ומביאים לרתיחה.
  10. מכסים ומבשלים ברתיחה מתונה שעה וחצי או עד שהשעועית רכה אבל לא מתפרקת. לקראת סוף הבישול מוסיפים מלח, מערבבים ומתקנים תיבול.
     (צילום: מיכל וקסמן)
    (צילום: מיכל וקסמן)

     (צילום: מיכל וקסמן)
    (צילום: מיכל וקסמן)
  11. מגישים בקערית עמוקה בתוספת עלי כוסברה טריים וזילוף של שמן זית.
     (צילום: מיכל וקסמן)
    (צילום: מיכל וקסמן)
  12. אפשר לשמור את המרק במקרר לחימום ביום המחרת, ייתכן ותצטרכו להוסיף לו חצי כוס מים במקרה שהסמיך יתר על המידה.

    מה עוד מיכל וקסמן מכינה משעועית?
    צילום: מיכל וקסמן

    צילום: מיכל וקסמן

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:


 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מיכל וקסמן
מחמם את הגוף ואת הנפש. מרק שעועית ואטריות
צילום: מיכל וקסמן
מומלצים