שתף קטע נבחר

 

בחיתול ובאיברים מוצנעים. כך מוברחים טלפונים לאסירים ביטחוניים

שימוש בנשים, ילדים ותינוקות, שוחד לסוהרים, הסתרת מכשירים באולם המבקרים ושכר שמגיע לכ-20 אלף שקל למבריח. לאחר התפוצצות פרשת ח"כ באסל גטאס בשב"ס מבהירים כי מדובר בתופעה רחבת היקף: "ההנחה היא שכל ערוץ קשר עם החוץ, הוא ערוץ שיש בו טרור"

  

דובר השב"ס בראיון לאולפן ynet    (צלם: אורי דוידוביץ)

דובר השב"ס בראיון לאולפן ynet    (צלם: אורי דוידוביץ)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

פרשת באסל גטאס, שזומן לחקירה בחשד שהבריח טלפונים ניידים למחבלים במהלך ביקור בכלא קציעות, העלתה מחדש לדיון את התופעה שעמה מתמודדים בשירות בתי הסוהר זה שנים בבתי הכלא שברחבי הארץ. שיטות ההברחה מגוונות - שימוש בנשים, ילדים ותינוקות שמגיעים לביקורים, השלכת טלפונים מעבר לחומת הכלא, שוחד לסוהרים - ואף במקרה החריג שבו נתפס עו"ד שניסה להבריח טלפון נייד בפי הטבעת שלו. "הטלפונים הניידים משמשים את האסירים הביטחוניים גם להכווין פיגועים מחוץ לכלא", אמרו לא אחת בשב"ס.

 

בבתי הכלא ברחבי הארץ כלואים כ-6,200 אסירים ביטחוניים. שלא כמו האסירים הפליליים, לאסירים ביטחוניים אין טלפון ציבורי באגף שבאמצעותו הם יכולים ליצור קשר עם בני משפחותיהם ועם העולם החיצון. הביקוש לטלפון נייד בכלא הוא רב, בעיקר בקרב האסירים הביטחוניים, ובעבר אף היו מקרים שבהם אדם שהבריח להם טלפון נייד קיבל בעבור כך שכר של לא פחות מ-20 אלף שקל.

 

הברחה שסוכלה באולם המבקרים בכלא קציעות    (דוברות שבס)

הברחה שסוכלה באולם המבקרים בכלא קציעות    (דוברות שבס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

היו מקרים שבהם סוהרים שהתבקשו להבריח טלפונים ניידים לאסירים הביטחוניים דיווחו על כך לממונים עליהם, נפגשו עם איש הקשר מחוץ לכלא, קיבלו ממנו את הטלפונים ואת הכסף עבור ההברחה, ואז כל המעורבים נעצרו. רק לאחרונה נתפס אסיר ביטחוני בכלא אשל, שמורשה להיות בסמוך לחומה, לאחר שהתנהגותו עוררה את חשדם של הסוהרים. בסמוך אליו הוסתרו טלפונים ניידים שאותם הוא התכוון להבריח לכלא.

 

הטלפונים שמוברחים בדרך כלל הם לא טלפונים חכמים, אלא כאלה מדגמים ישנים יותר. בכל הברחה מוצמדים לטלפונים כרטיסי SIM מסוגים שונים.

 

רק בשבוע שעבר סיכלו סוהרי כלא קציעות ניסיון הברחת מכשירים סלולריים לאסירים ביטחוניים מארגון הג'יהאד האיסלאמי. בעקבות מידע מודיעיני נערך חיפוש בחדר הביקורים של בית הסוהר ונמצאו שמונה טלפונים ניידים זעירים שהוסתרו בצד המבקרים, בקורת חלון המחיצה שמפריד בינם לבין האסירים.  

טלפונים שנתפסו בכלא קציעות (צילום: דוברות שבס) (צילום: דוברות שבס)
טלפונים שנתפסו בכלא קציעות(צילום: דוברות שבס)

 (צילום: דוברות שבס) (צילום: דוברות שבס)
(צילום: דוברות שבס)

"הניסיונות להברחת הטלפונים הם תופעה מוכרת, אנחנו מתמודדים עמה מדי יום", אמר דובר שב"ס, גונדר משנה אסף ליברטי, בראיון לאולפן ynet. "לא מדובר רק בטלפונים, אלא בניסיון להבריח כל משאב חסר בבתי הסוהר - אמצעי לחימה, חומרים שונים, חומרים כתובים, מסרים שמנסים להעביר בין בתי הסוהר".

 

"אנחנו מתמודדים עם מציאות של 6,200 אסירים ביטחוניים שפזורים בכמה בתי סוהר, ומטבע הדברים אלו אנשים שעסקו בטרור חמור לפני שנכנסו למאסר - ומנסים להמשיך אותו. הם לא נמצאים בתהליכים מתקדמים של חזרה בתשובה", מוסיף ליברטי, ומבהיר כי "ההנחה הסבירה היא שכל ערוץ קשר עם החוץ הוא ערוץ שיש בו טרור, הכוונה של מנהיגות של טרור ושל דרגי השטח של הטרור".

 

השר ארדן: "אדם כמו גטאס לא צריך להיות בכנסת"    (צלם: אורי דוידוביץ)

השר ארדן: "אדם כמו גטאס לא צריך להיות בכנסת"    (צלם: אורי דוידוביץ)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

באשר לחשדות נגד ח"כ גטאס, אמר ליברטי: "המשטרה חוקרת ואני לא רוצה להפריע למהלך התקין של החקירה. אבל מה שאני כן יכול לומר זה שבשירות בתי הסוהר יש מערך מודיעיני מסוים ומתוחכם, שפועל בשיטות מתקדמות מאוד ונמצא גם בשיתוף פעולה עם ארגוני הביטחון האחרים, גם בתחום של החלפת מידע ושל שיתופי פעולה כאלה ואחרים. אנחנו משתדלים שהמודיעין יהיה כמה שיותר טוב, וזה מוביל לסיכולים ולתפיסות. זה מקרה אחד שהתפרסום מול מאות סיכולים אחרים שאנחנו לא מדברים עליהם".

 

לדברי ליברטי, אין מדובר במקרה הראשון שבו אנשי ציבור מנסים להבריח טלפונים ניידים אל תוך בתי הכלא. שיטות הברחת הטלפונים, הוא מספר, הן מגוונות ומקוריות: "החל מחיתולים של תינוקות, דרך ביקורים של עורכי דין, טלפונים שמושתלים באזורים מוצנעים של נשים. יש מכל הסוגים. היו גם מקרים בודדים של אנשים מתוך שב"ס שמכרו טלפונים לאסירים ביטחוניים, והם פוטרו ונענשו בצורה הכי חמורה שיכולה להיות".

 

לשאלה אם בעקבות מקרה גטאס תשתנה מדיניות הבדיקה של אנשי ציבור וחברי כנסת, השיב דובר שב"ס: "יש לחברי כנסת מכוח החוק זכות לבקר בבתי הסוהר. זה חלק ממילוי תפקידם הציבורי, וכל עוד הם עושים את זה ככה, אז יכול להיות שאין מקום לשנות את זה. אבל אנחנו נצטרך להחליט את זה עם דרגים שנמצאים מעלינו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דוברות שבס
טלפונים שנתפסו בכלא קציעות
צילום: דוברות שבס
מומלצים