שתף קטע נבחר

"הגיע הזמן לדמות של נער גאה על המסך"

עמית רהב רק השתחרר מהצבא וכבר מצא את עצמו במרכז דיון ציבורי על דמות הנער ההומו שהוא מגלם בסדרה "פלאשבק". בראיון ל-ynet הוא מספר על הפניות מצופים צעירים שהודו לו על העזרה וההשראה: "חשוב שכל אחד מאיתנו שמרגיש קצת אחר, ימצא את מקומו בטלוויזיה"

מאז שהחל לגלם נער שיצא מהארון בסדרת הנוער "פלאשבק", עמית רהב מוצף בפניות של נערים שחשפו את נטיותיהם המיניות - בזכותו. ביניהם יש גם צעירים שהוחרמו, וגם כאלה שהגיעו מבית דתי, מספר כוכב הסדרה שמשודרת בערוץ הילדים ב-HOT.

 

רהב בן ה-21 השתחרר לאחרונה מתיאטרון צה"ל. הוא החל את דרכו בעולם המשחק כבר בכיתה ב', אולם את הפריצה עשה בשנים האחרונות עם תפקידים בסדרות הנוער "משפחה שולטת", "סוסי פרא" ו"להתבגר", ואפילו בסדרה האמריקנית שיצר גידי רף - "DIG". את ההצעה לככב ב"פלאשבק" בחן בחשדנות כשקיבל את התסריט, ואז הבין שהוא עתיד לגלם דמות של נער שיוצא מהארון.

 

"זה דבר קיצוני להיות הראשון שמגלם דמות של נער שיוצא מהארון בסדרת נוער", הוא אומר. "היו חששות איך זה יתקבל אצל הנוער, אבל כשהתעמקתי בתסריט הבנתי שזה סיפור כל כך נוגע ללב, וכל אחד יכול למצוא את המקום שלו בדמות הזאת, לפחות מבחינת השונות. הבנתי שיש פה משהו טוב, ושזה תפקיד עם בשר. לא רק עוד תפקיד בסדרת נוער, אלא כזה שהולך לעורר משהו, לנסות לשנות. יש לו ערך מוסף וזה העוגן שהרגיע אותי".

 

 

עמית רהב. לא עוד תפקיד בסדרת ילדים (צילום: רונן אקרמן) (צילום: רונן אקרמן)
עמית רהב. לא עוד תפקיד בסדרת ילדים(צילום: רונן אקרמן)

קצת מצחיק שהשנה היא 2016 וזו הפעם הראשונה שיש דמות כזאת, לא?

"אני חושב שפשוט הגיע הזמן לדמות של נער הומו. זה באמת מוזר שזה ב-2016 והכל פרוץ ונגיש וכולם יודעים הכל בגיל כל כך מוקדם. הגיע הזמן שלכל אחד יהיה ייצוג בטלוויזיה, שתוכל להרגיש שיש לך אישור והצדקה לקיום שלך. אנחנו כל כך מגוונים ושונים. חשוב שכל אחד מאיתנו שמרגיש קצת אחר, ימצא את מקומו בטלוויזיה. בטח נערים".

 

לדבריו, דמותו היא דוגמה לחשיבות של הסדרה בהפקת ADD שיצרו שחר סגל, אורן יעקובי ואביעד קיסוס. "מראים שזה שאביב הוא הומו - זה בסדר. כלומר, מלבד מקרה של ביריונות, כל שאר החברים שלו מקבלים אותו, הם מוחאים לו כפיים. מעריכים אותו עוד יותר בבית הספר על זה שהוא הלך עם האמת שלו, זה קו עלילה מאוד יפה והלוואי שיהיה ככה בחברה הישראלית".

 

מתוך "פלאשבק" (צילום: רונן אקרמן) (צילום: רונן אקרמן)
מתוך "פלאשבק"(צילום: רונן אקרמן)

אילו תגובות אתה מקבל מבני נוער?

"ידעתי שהדמות תעשה באזז, אבל לא תיארתי לעצמי עד כמה. אני מקפיד לענות לכל אחד ואחת ששולחים לי הודעות באינסטגרם ובפייסבוק, זה מאוד חשוב לי. נער שיצא מהארון כתב לי שהפסיקו להקניט אותו בבית ספר בגלל הסדרה - 'הבינו מה אני חווה', הוא כתב. הייתה גם תגובה של נערה לסבית דתייה שאמא שלה בכתה ושלחה אותה לפסיכולוגים, אין לה חברות ועושים עליה חרם. הדמות שלי היא הדבר היחיד שנתן לה השראה. היה צעיר הומו שכתב לי שהוא מחכה רק לראות את הדמות שלי בסדרה, או נער שיצא מהארון בזכות הדמות. זה לא נקלט שהצעירים כל כך מתחברים לדמות. שמעתי על בתי ספר בהם מורות העבירו שיעורים בעקבות הסדרה, ושהתפתח דיון בכיתה".

 

שמעת תגובות הפוכות, שמתנגדות לחשיפה של ילדים בגיל צעיר למיניות?

"צריך להבין שזה לא הסיפור המרכזי של הסדרה, זה סיפור שמושתל בין הקטעים. ברגע שמשדרים את זה כרגיל ומראים את זה כמשהו שהוא נורמטיבי לחלוטין, אז בני נוער צופים ומבינים שזה משהו רגיל. ככה זה יהפוך למשהו שמוטמע בחברה שלנו. אבא אחד סיפר לי שהילדים שלו ראו את זה, והוא שאל אותם - מה הבנתם? הם ענו 'שהוא בן שמאוהב בבן'. הבנת מה זה עשה? זה הפך להיות משהו ברור ומובן בחיים שלהם".

 

אתה מרגיש שהפכת לסמל בגלל הסדרה?

"לא הפכתי לסמל - אני מאוד שמח להיות שליח של הדבר הזה. אני שמח שבאה תקופה יותר חיובית ופתוחה בעקבות זה, קיבלתי מתנה וזכות מאוד גדולה להיות זה שמשחק את התפקיד הזה, אבל אני לא סמל".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רונן אקרמן
עמית רהב
צילום: רונן אקרמן
לאתר ההטבות
מומלצים