שתף קטע נבחר

 

גיבורים בלתי נלאים. האיטלקים שנלחמים על חיי כל מהגר בים

משמר החופים של איטליה רשם השנה שיא של כ-180 אלף מהגרים שחולצו בים התיכון, רבים מהם במים הטריטוריאליים של לוב. תנועות פופוליסטיות בארץ המגף מוחות על ההתגייסות למען זרים, אבל במשרד ברומא שמנהל את פעולות החילוץ משיבים: "חובתנו לא לתת לאנשים האלה למות"

 

משמר החופים האיטלקי לטובת המהגרים בים    (רויטרס)

משמר החופים האיטלקי לטובת המהגרים בים    (רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

הייתה זו שנת שיא למשמר החופים האיטלקי עם קרוב ל-180 אלף בני אדם שחולצו במי הים התיכון, ימי עבודה ארוכים בהרבה מבעבר ואלפי קורבנות - למרות מאמציהם הגדולים של אנשי המשמר למנוע זאת.

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

בחדר קטן שממוקם בבניין ממשלתי חסר נשמה בדרום רומא, מצלצלים טלפונים אדומים, ואנשי מבצעים מביטים על מפות שמופיעות על גבי מסכי ענק בקירות ומתאמים את כל פעולות החילוץ מול חופי לוב.

 

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
"ברגע שמישהו מצלצל לעזרה אנחנו תופסים פיקוד, מכוונים כלי שיט סמוכים - בין שהם של משמר החופים, הצבא או חברה מסחרית פרטית - להפליג לאזור החילוץ", אמר דובר משמר החופים האיטלקי פיליפו מאריני לסוכנות הידיעות הצרפתית.

 

שומעים את זעקות המהגרים דרך מסך הטלוויזיה

בחדר המבצעים האפלולי, קריאות לעזרה מתורגמות מיד לקואורדינטות מדויקות ברצינות שלא הייתה מביישת אף ארגון צבאי. הזעקות של המהגרים הנואשים שמבקשים עזרה בעת שסירותיהם הרעועות שוקעות בים, נשמעות גם בחדר המבצעים של משמר החופים האיטלקי דרך מסך טלוויזיה גדול שמשדר תמונות ממבצעי חילוץ בעבר.

 

משמר החופים האיטלקי מונה 11,000 עובדים שפועלים לאורך רצועת חוף של 8,000 קילומטרים. המשימה שלהם היא להבטיח בטיחות ימית, להגן על המערכת האקולוגית ועל ענף הדיג. מסורתית, אנשי המשמר פועלים באזור של 500 אלף קמ"ר מול חופי איטליה, אבל אוזלת היד של משמר החופים הלובי משמעותה ש"המרכז לתיאום וחילוץ של רומא" (MRCC) מחזיק בסמכות לפעול ברוב המים הבינלאומיים בין שתי המדינות.

 

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
בים התיכון לא משעמם לרגע. בסביבות 170 אלף בני אדם חולצו מסירות מהגרים ב-2014 ו-153 אלף נוספים חולצו ב-2015 וקרוב ל-160 אלף חולצו השנה - כולל 4,000 מהגרים שחולצו רק בחודש שעבר למרות ההרעה בתנאי מזג האוויר.

 

המבריחים שולחים 4 סירות עם טלפון לווייני אחד

מבריחי המהגרים הגבירו את הפעילות שלהם ושולחים לים יותר סירות קטנות מגומי במקום סירות עץ ובאותו זמן. השנה נרשמה עלייה של 40 אחוזים במספר סירות המהגרים שחולצו בים התיכון. "המבריחים נהגו לשלוח סירות גדולות, כל אחת עם טלפון לווייני כדי לצלצל לעזרה", סיפר סרג'ו ליארדו, ראש מרכז המבצעים של משמר החופים האיטלקי. "כעת הם שולחים ארבע סירות עם טלפון אחד", הוא אמר.

 

כלי שיט שמבצעים סיורים בים יכולים לאתר בקלות את הסירות שבהן נמצאים הטלפונים הלווייניים, אבל צריכים להתאמץ כדי לאתר את שלוש האחרות, שבינתיים יכולות לאבד אוויר או לטבוע במהירות. טביעה איננה "הרוצח" היחיד בים: צפיפות יתר והיפותרמיה, למשל, יכולים לגמור אנשים שגופם הלך ונחלש בתנאי ההפלגה הקשים בדרכם אל היעד הנחשק - יבשת אירופה.

 

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
בנוסף לאלפי המהגרים שנכנעים תוך כמה שניות לגלים לעיני צוותי החילוץ וההצלה חסרי האונים, משמר החופים האיטלקי מפרסם הודעה יומית לתקשורת ובה מספר הגופות שנמצאו על סיפון הסירות.

 

6,000 מהגרים חולצו ביום אחד

סירות חילוץ והצלה של ארגונים לא-ממשלתיים העידו עד כמה קשה לאתר סירת גומי קטנה בים הכחול והעצום, ומודים שלא פעם יש מקרים של סירות שטובעות ולא נותר מהן זכר. אם בעבר אפשר מזג אוויר טוב לקומץ סירות לצאת לדרכן בים, הרי שהשנה מדובר היה במסות גדולות ביותר של סירות מהגרים.

 

יותר מ-13 אלף בני אדם חולצו בשבוע אחד בסוף חודש מאי, כ-14 אלף אחרים חולצו במשך חמישה ימים במהלך אוגוסט, אז מזג האוויר היה נוח להפלגה, והשיא היה חילוץ 7,000 בני אדם ששטו על גבי 53 סירות, ו-6,000 נוספים חולצו ביום אחד בלבד, ב-3 באוקטובר.

 

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

מרכזי הקליטה באיטליה עמוסים יתר על המידה, אבל מספר המהגרים שמגיעים לא עוצר לרגע, דבר שהוביל לסערה ציבורית במדינה. "תנועת חמשת הכוכבים" האנטי-ממסדית ומפלגת "הליגה הצפונית" האנטי-מהגרים טענו שאין זה תפקידה של רומא לחלץ זרים מול חופי לוב ואז לשכן אותם באיטליה.

 

לפי ממשלת איטליה, פעולות החילוץ בים יעלו השנה 1.5 מיליארד אירו, ו-2.3 מיליארד אירו נוספים יילכו לקליטת המהגרים. "החובה שלנו היא לא לתת לאנשים הללו למות. אם נתעלם מזה נצטרך לתת דין וחשבון למערכת המשפט האיטלקית", אמר מאריני ממשמר החופים האיטלקי. "זו גם שאלה של טוב לב אנושי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
מהגרים אפריקנים צפונית לחופי לוב
צילום: AFP
מומלצים