שתף קטע נבחר

רוב הרכישות בכרטיסי אשראי: פחות מ-43 שקל

הציבור בישראל מחזיק 10 מיליון כרטיסי אשראי, כאשר רוב העסקאות בכרטיסים - בסכום ממוצע של פחות מ-43 שקלים, כך מפרסם בנק ישראל. בעוד מספר העסקאות בישראל גדל השנה ב-11% לעומת אשתקד, מספר העסקאות בחו"ל זינק ב-30%. וכמה כסף הוציא הציבור על רכישות מעבר לים?

מספר כרטיסי האשראי שמחזיק הציבור הישראלי הסתכם בסוף הרבעון השלישי של השנה, בקצת יותר מ-10 מיליון, כך עולה מנתונים שפרסם בנק ישראל. מתוך 10 מיליון כרטיסים, 2.1 מיליון מוגדרים ככרטיסים לא פעילים - שלא בוצעה בהם פעולה במהלך שלושת החודשים האחרונים.

 

כתבות נוספות בערוץ הכלכלה 

 

על פי הנתונים, יותר משליש מהעסקאות נעשות בסכום של 24 שקלים בממוצע, כאשר רוב העסקאות נעשות בסכום ממוצע שאינו עולה על 43 שקלים. כמו כן, במהלך תשעת החודשים הראשונים של השנה מספר העסקאות בכרטיסים הסתכם ב-963 מיליון שקלים, גידול של 11% (כ-100 מיליון עסקאות) בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד. סכומי הרכישות הסתכמו ב-211 מיליארד שקל, גידול של כ-10% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד.

 

לעומת זאת, בחינת העסקאות שנעשו בכרטיסים בחו"ל מעלה כי אלו גדלו בשיעור חד יותר של כ-30% בהשוואה לאשתקד - כ-48 מיליון עסקאות, לעומת כ-37.5 מיליון עסקאות באותה תקופה שנה שעברה.

 

הסכומים שהוציא הציבור הישראלי בכרטיסי האשראי בחו"ל, גדלו ב-20% באותה תקופה והסתכמו בכ-15.5 מיליארד שקל (לעומת כ-13 מיליארד שקל אשתקד). 

 

נציין כי על פי דו"חות חברות כרטיסי האשראי שפורסמו לפני כחודש, סך העמלות שגבו החברות הסתכם בתקופה זו ב-3.4 מיליארד שקל, כאשר 2.07 מיליארד שקל נגבו מבתי העסק ו-1.33 מיליארד שקל נוספים נגבו מהלקוחות, מחזיקי הכרטיסים.

 

הרווח הנקי המצרפי של חברות כרטיסי האשראי הסתכם בשלושת הרבעונים הראשונים של השנה ב-621 שקל, גידול של 28% בהשוואה לאשתקד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים