שתף קטע נבחר

יש לכם שבועיים לחתוך את החוב לבנק בעד 40%

לא רק לטייקונים: לקראת סוף שנת המס, הבנקים נוטים לעיתים להגיע לפשרות מול לקוחות בעלי חוב בפיגור ולתת הנחות שיכולות להגיע לעשרות אחוזים. אם יש לכם את האפשרות להסדיר את התשלום – שווה לנסות

רשות האכיפה והגבייה יצאה לאחרונה במבצע חיסול חובות לרשויות המדינה. במסגרת המבצע, שיימשך עד חודש מרס 2017, תתאפשר הפחתה של עד 40% מיתרת החוב.

 

גם אם יש לכם חוב שאינו לרשויות במדינה, מסתבר שתקופת סוף שנת המס היא "עת רצון" כללית ובמיוחד כאשר מדובר בחוב לבנקים. אולי אם הייתם טייקונים זה היה יותר קל, אך גם לחייב "הפשוט", יכולות להיות הפתעות.

 

אמנם לא מדובר בנוהל רשמי או בהנחיה גורפת של הבנקים, אולם מדובר בתופעה שחוזרת על עצמה מדי שנה.

 

הבנק, בניגוד לחברות אחרות במשק ונושים רגילים אחרים, מתנהל לרוב עם מחלקות גבייה גדולות עתירות פקידים המבקשים להציג למנהליהם תוצאות לפרי פועלם במשך השנה.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

פקידי הבנק צריכים להציג תוצאות למנהליהם

פקידי הגבייה נמדדים, בין היתר, ביחס לפקידים אחרים במחלקת הגבייה, כאשר המדד הוא הגבייה שנערכה אל מול סכום החוב עליו אחראי אותו פקיד. כדי לעמוד ביעדים, לקראת סוף השנה קיים אינטרס ברור לקבל כספים ולסגור "תיקים" פעילים. לכן, במקרים רבים פקידי הגבייה יסכימו להצעות נמוכות דווקא לקראת סוף השנה האזרחית, יותר מאשר ברוב ימות השנה. לעיתים הבנקים יסכימו לתת הנחה משמעותית לתשלום במזומן, כל עוד הוא יתבצע כאמור עד סוף השנה.

 

מה צריך לעשות? "רצוי להסביר לבנק שגם עבורכם מדובר במצב בלתי נסבל וכי העובדה שהחוב לא מסולק גורמת לכולם נזק", אומר עו"ד גלעד נרקיס, מומחה בהתמודדות מול בנקים. "חשוב מאוד לשכנע את הבנק כי הליכי גבייה לא יסייעו והליכי פשיטת רגל רק יחמירו את מצבו של הבנק".  

 

 

לדברי נרקיס, בניגוד לחובות רגילים של נושים רגילים, חוב של בנק נושא ריבית והצמדה גבוהים יותר ולאחר מספר שנים מעטות החוב יכול להכפיל ואף לשלש את עצמו.

 

"הבנק בדרך כלל יקיים בירור ענייני ויבחן האם המשך ההליך המשפטי והליכי הגבייה יסייעו בידו, וככל שיבין ויאמין כי המצגים שמסרתם נכונים וכי הליכי גבייה לא יסייעו - הוא ייעתר לבקשה".

 

חשוב לציין בהקשר זה, כי כאשר מדובר בחוב בפיגור שהועבר לטיפול עו"ד מטעם הבנק, כדאי לנסות ולהגיע להסדר ישירות מול הבנק, שכן לעיתים יש נטייה לעו"ד להקשיח עמדות ולהתנהל באמצעות הוצל"פ ולא תמיד קיימת זהות אינטרסים בין הבנק ובין עוה"ד שנשכר.

 

על פי הוראות בנק ישראל – הבנק חייב לשמוע את הצעת הלקוח (אם הלקוח מבקש זאת) , גם אם הבנק שכר את שירותיו של עו"ד.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים