שתף קטע נבחר

 

ועדת הכנסת מקדמת בהליך בזק את יוזמת ארדן: ח"כים לא ייפגשו עם אסירים ביטחוניים

פרסום ראשון: על רקע פרשת באסל גטאס, השר ארדן יוזם שינוי המצב הקיים - שלפיו חוק החסינות מאפשר לח"כים להיפגש עם מחבלים ללא הגבלה וללא בדיקה. יו"ר הוועדה קיש: "התפתחה תעשייה של ביקורים"

פרסום ראשון: ברקע פרשת ח"כ באסל גטאס (הרשימה המשותפת) וחקירתו במשטרה, תתכנס היום (ב') ועדת הכנסת ותחל את ההליך שאמור לשלול את האפשרות של ביקור ח"כים אצל מחבלים. חברי הוועדה יתבקשו לשנות את המצב כיום, שלפיו חוק החסינות מאפשר לח"כים תנועה חופשית ופטור מחיפוש גופני או בדיקה ביטחונית לפני פגישה עם אסירים ביטחוניים המרצים את עונשם בבתי הסוהר בישראל.

השר גלעד ארדן. "אין מדינה בעולם שבה נבחרי ציבור מבקרים מחבלים" (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
השר גלעד ארדן. "אין מדינה בעולם שבה נבחרי ציבור מבקרים מחבלים"(צילום: גיל יוחנן)

זועבי וגטאס (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
זועבי וגטאס(צילום: מוטי קמחי)

ועדת הכנסת, שתחת אחריותה מצוי חוק החסינות, צפויה לגבש בצהריים את ההחלטה החדשה שתיכנס לתוקף באופן מיידי.

 

על פי היוזמה, יוסמכו שלושה ראשי ועדות - יו"ר ועדת הכנסת, יו"ר ועדת הפנים והגנת הסביבה ויו"ר הוועדה לביקורת המדינה - להיות הגורמים היחידים המורשים לבקר את המחבלים כחלק מפעולת הפיקוח על תנאי האסירים.

 

מדובר ביוזמה שמקדם זה תקופה ארוכה השר לביטחון הפנים גלעד ארדן, שכבר השמיע בעבר את עמדתו נגד האפשרות הבלתי-מוגבלת והבלתי מפוקחת של ח"כים, בעיקר ערבים, לבקר אסירים ביטחוניים. למהלך נרתם יו"ר ועדת הכנסת, ח"כ יואב קיש, והוא הודיע על כינוסה המיידי למטרת הצבעה.

 

בכמה הזדמנויות בשנה האחרונה הגדיר זאת השר ארדן "התפתחות תעשייה של ביקורים של חברי כנסת ערבים בתאי המחבלים", שבמסגרתה הם נכנסים ללא חיפוש ויושבים עם האסירים לפגישות בארבע עיניים. לדבריו, הביקורים לא נועדו לבדוק אם הם מקבלים את זכויותיהם, אלא מדובר באקט פוליטי של חיזוק האסירים והזדהות איתם.

יו"ר הוועדה ח"כ יואב קיש (צילום: אוהד צויגנברג "ידיעות אחרונות") (צילום: אוהד צויגנברג
יו"ר הוועדה ח"כ יואב קיש(צילום: אוהד צויגנברג "ידיעות אחרונות")
 

על פי היוזמה של השר ארדן וח"כ קיש, בבואם לבקר אסירים ביטחוניים יהיו חברי הכנסת כאחד האדם ולא יוכלו ליהנות מהחסינות המאפשרת להם כניסה אוטומטית, אלא באישור הנתון לשיקול הדעת של שירות בתי הסוהר.

 

"אין מדינה בעולם שבה נבחרי ציבור מבקרים מחבלים ועוד למטרות פוליטיות", אמר השר ארדן. "אני מקווה שהכנסת תקבל את הצעתי להפסיק את המצב ההזוי הזה".

 

בחיפוש שנעשה לאחרונה לאחר פגישות בין גטאס לבין אסירים ביטחוניים, נמצאו אצל וואליד דקה, חבר בחוליה שחטפה ורצחה את החייל משה תמם ז"ל ב-1984, ואצל האסיר באסל בזרה, 12 טלפונים ניידים וכן מכתבים קטנים החשודים כמסרים מוצפנים. כבר כשהגיע חבר הכנסת לכלא הוא היה נתון תחת מעקב, זאת בשל מידע שהגיע מחטיבת המודיעין בשב"ס שלפיו הוא מתכוון להבריח טלפונים לאסירים ביטחוניים.

 

"אביא היום הצעת ההחלטה לוועדת הכנסת", אמר ח"כ קיש. "מצד אחד היא תשמר את פיקוח הכנסת על נציבות בתי הסוהר, ומצד שני תמנע את ההפקרות והניצול לרעה של חסינות חברי הכנסת בביקורי עצורים ביטחוניים או בהגדרתם היותר ברורה - מחבלים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
ח"כ גטאס עם ח"כ זועבי, לפני החקירה היום
צילום: מוטי קמחי
מומלצים