שתף קטע נבחר

 

מתחממים: 2 מתכונים למרק

לימים הקרים באמת: שני מתכונים למרקים מזינים ומחממים שיעשו לכם טוב בגוף ובלב - מרק עדשים כתומות ומרק עגבניות עם אורז

מרק עדשים כתומות

המצרכים (ל- 6 מנות):

2-3 תפוח אדמה, חתוך לקוביות גסות

1 בצל סגול, חתוך גס

2 גזר, חתוך גס

3 שיני שום

150 גר' עדשים כתומות

1/2 1 ליטר מים

מלח וכמון

מעט שמן לטיגון

 (צילום: אסף לוי) (צילום: אסף לוי)
(צילום: אסף לוי)
 

אופן ההכנה:

  1. מטגנים טיגון קל את הבצל, לאחר 4 דקות מוסיפים את תפוחי האדמה, השום והגזר, ומטגנים 3 דקות נוספות.
  2. מוסיפים את המים והעדשים, ומבשלים חצי שעה.
  3. מתבלים במלח וכמון, מערבבים.
  4. טוחנים את המרק בבלנדר מוט, מוזגים לקעריות ומגישים.

 

מרק עגבניות ואורז

המצרכים (ל- 6 מנות):

1 בצל סגול קטן

2 עגבניות טריות ובשלות, חתוכות לקוביות גסות

1 קופסת שימורים עגבניות תמר מרוסקות (500 גרם)

מעט מלח

מעט פלפל שאטה

1/2 כוס אורז

1/2 ליטר מים

3 שיני שום

1 כפית סוכר

מעט שמן לטיגון

 (צילום: אסף לוי) (צילום: אסף לוי)
(צילום: אסף לוי)
 

אופן ההכנה:

  1. מטגנים בסיר גדול את העגבניות, הבצל והשום, על להבה בינונית.
  2. לאחר 7 דקות מוסיפים את שאר המרכיבים, למעט האורז.
  3. מבשלים 25 דקות נוספות, טוחנים בבלנדר מוט (בפולסים).
  4. מוסיפים את האורז, ומבשלים עוד 15 דקות.
  5. מתקנים תיבול, מוזגים לקעריות ומגישים. 

 

המתכונים באדיבות השף רועי אגאגי, שף רשת "קפה גרג"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים