מתחממים: 2 מתכונים למרק
לימים הקרים באמת: שני מתכונים למרקים מזינים ומחממים שיעשו לכם טוב בגוף ובלב - מרק עדשים כתומות ומרק עגבניות עם אורז
מרק עדשים כתומות
המצרכים (ל- 6 מנות):
2-3 תפוח אדמה, חתוך לקוביות גסות
1 בצל סגול, חתוך גס
2 גזר, חתוך גס
3 שיני שום
150 גר' עדשים כתומות
1/2 1 ליטר מים
מלח וכמון
מעט שמן לטיגון
אופן ההכנה:
- מטגנים טיגון קל את הבצל, לאחר 4 דקות מוסיפים את תפוחי האדמה, השום והגזר, ומטגנים 3 דקות נוספות.
- מוסיפים את המים והעדשים, ומבשלים חצי שעה.
- מתבלים במלח וכמון, מערבבים.
- טוחנים את המרק בבלנדר מוט, מוזגים לקעריות ומגישים.
מרק עגבניות ואורז
המצרכים (ל- 6 מנות):
1 בצל סגול קטן
2 עגבניות טריות ובשלות, חתוכות לקוביות גסות
1 קופסת שימורים עגבניות תמר מרוסקות (500 גרם)
מעט מלח
מעט פלפל שאטה
1/2 כוס אורז
1/2 ליטר מים
3 שיני שום
1 כפית סוכר
מעט שמן לטיגון
אופן ההכנה:
- מטגנים בסיר גדול את העגבניות, הבצל והשום, על להבה בינונית.
- לאחר 7 דקות מוסיפים את שאר המרכיבים, למעט האורז.
- מבשלים 25 דקות נוספות, טוחנים בבלנדר מוט (בפולסים).
- מוסיפים את האורז, ומבשלים עוד 15 דקות.
- מתקנים תיבול, מוזגים לקעריות ומגישים.
המתכונים באדיבות השף רועי אגאגי, שף רשת "קפה גרג"
מרק עדשים
צילום: אסף לוי
מומלצים