שתף קטע נבחר

 

חזק בטיגונים: לביבות פראסה

נר ראשון של חנוכה כבר מאחורינו, אבל הטיגונים מתחילים רק עכשיו: מתכון מנצח ללביבות פראסה טעימות וקלות להכנה

לביבות פראסה

 

המצרכים (ל-25 לביבות):

4 תפוחי אדמה אדומים בינוניים

6 גבעולי פראסה

2 ביצים

2 כפות קמח תופח

חופן פירורי לחם

מעט מלח

מעט פלפל 

(צילום: אורית פניני) (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: אורית פניני)
 

אופן ההכנה:

  1. חותכים את הפראסה לטבעות ומבשלים בסיר גדול עם הרבה מים כ-20 דקות עד שהיא רכה אך עדיין ירוקה.
  2. חותכים את תפוחי האדמה לקוביות ומבשלים במים חמים עד ריכוך.
  3. מסננים וסוחטים את הפראסה.
  4. מערבבים את הפראסה ותפוח האדמה עד לקבלת מרקם אחיד. מצננים במקרר כחצי שעה.
  5. מוסיפים את פירורי הלחם, הקמח התופח ואת הביצים.
  6. מלבבים את הלביבות.
  7. מטגנים בשמן עד להזהבה.
  8. מומלץ להגיש על מצע שמנת חמוצה, עם סלסלת עגבניות מתובלת בפטרוזיליה מעל ועם פלח לימון בצד.

 

באדיבות דניאל ברנמן פליישמן ממסעדת "דניאלה ביסטרו" בתל אביב

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אורית פניני
מתכון ללביבות פראסה
צילום: אורית פניני
מומלצים