שתף קטע נבחר

 

"הגדלת יכולת התגובה": תוכנית מערכת הביטחון לטילים חדשים

מערכת הביטחון עומלת על רכישת טילי קרקע-קרקע שמגיעים לטווח של יותר מ-200 ק"מ ובעלי ראשים קרביים של עד 500 ק"ג. גורם ביטחוני אמר כי בצבא מתנגדים לרכישה. שר הביטחון ליברמן אמר בשיחה עם כתבים כי קיצור השירות של לוחמי הסדיר הוא "גזירה שאי אפשר לעמוד בה"

 

 

השר ליברמן והרמטכ"ל איזנקוט בתרגיל הבוקר בצאלים    (צילום: עדן מולדבסקי, משרד הביטחון)

השר ליברמן והרמטכ"ל איזנקוט בתרגיל הבוקר בצאלים    (צילום: עדן מולדבסקי, משרד הביטחון)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

גורם ביטחוני סיפר היום (ג') כי במערכת הביטחון נמצאים בימים אלו בעבודת מטה אינטנסיבית לרכישת טילי קרקע-קרקע עם טווחי הפעלה של יותר מ-200 ק"מ, בעלי ראשים קרביים של 450 עד 500 קילוגרמים, שיוכלו לתת מענה בגזרה הצפונית.

 

על פי הגורם, התוספת זוכה להתנגדות מצד גורמים בצבא, שכן יהיה צורך בהעברת תקציבים מחיל האוויר לגורמים שיפעילו את אותם טילים. "טיל כבד עם ראש קרבי של 500 קילו יכול לעלות בסדר גודל של 3 מיליון שקלים", הסביר הגורם. "יש כל מיני סוגים של טילים, החל מטווחים של 30 ק"מ ועד לטווח של 250 ק"מ כך שמדובר גם בעניינים תלויי תקציב. השינוי הזה נובע משינויים באופי הפעילות בצפון ומהצורך בהגדלת היכולת להגיב ולפעול בצורות שלא נעשו בהן שימוש בעבר".

השר ליברמן והרמטכ"ל איזנקוט בתרגיל מילואים, הבוקר בצאלים (צילום: עדן מולדבסקי, משרד הביטחון) (צילום: עדן מולדבסקי, משרד הביטחון)
השר ליברמן והרמטכ"ל איזנקוט בתרגיל מילואים, הבוקר בצאלים(צילום: עדן מולדבסקי, משרד הביטחון)

 (צילום: אריאל חרמוני, משרד הביטחון) (צילום: אריאל חרמוני, משרד הביטחון)
(צילום: אריאל חרמוני, משרד הביטחון)

 (צילום: עדן מולדבסקי, משרד הביטחון) (צילום: עדן מולדבסקי, משרד הביטחון)
(צילום: עדן מולדבסקי, משרד הביטחון)
 

בתוך כך, שר הביטחון אביגדור ליברמן אמר היום כי הוא מתנגד לקיצור השירות ללוחמים וכי לאחר שבחן את הסוגיה הוא הגיע למסקנה שמדובר ב"גזירה שאי אפשר לעמוד בה. אני מקווה שבתחילת השנה הבאה נפתח מחדש את הנושא בדיאלוג עם האוצר, כשהכוונה היא להחזיר את הגלגל לאחור ולקבוע כי חיילים, לפחות ביחידות הקרביות, ישרתו תקופה של 36 חודשים".

 

גורם ביטחוני הסביר כי בימים אלו נערכת עבודת מטה שמטרתה לגייס ליחידות המיוחדות לתקופה של ארבע שנים מראש, כשאותם לוחמים ישרתו שנה וחצי בתנאים של קבע.

 

"באופן הזה אותם לוחמים ידעו בדיוק לאן הם הולכים כשהשירות יכלול גם תקופת קבע עם שכר בהתאם", אמר הגורם. "הדבר יתרום לכך שהלוחמים יהיו מקצועיים יותר ומנוסים יותר - אין ברירה אחרת".  

משרד הביטחון מתנגד לקיצור השירות (צילום: עמית מגל) (צילום: עמית מגל)
משרד הביטחון מתנגד לקיצור השירות(צילום: עמית מגל)
 

במערכת הביטחון מביעים חשש מקיצור שירות החובה של לוחמי הסדיר, ובעיקר לוחמי היחידות המיוחדות, לתקופה של שנתיים וחצי. גורם ביטחוני הסביר כי מדובר ב"משימה בלתי אפשרית" שכן זמן ההכשרה של לוחמים ביחידות המיוחדות אורך שנה וארבעה חודשים - דבר הפוגע משמעותית בצבא שכן כבר לאחר תקופה קצרה של שנה יאלצו אותם לוחמים להשתחרר.

 

ועדת חוץ וביטחון של הכנסת אישרה בתחילת החודש לקריאה שנייה ושלישית את קיצור שירות החובה לגברים כך שהחל משנת 2020 ישרתו חיילי החובה 30 חודשים. מהשנה שעברה מתגייסים גברים ל-32 חודשים, במקום לשלוש שנים.

 

בנוסף, נמסר כי גורמי הטרור השונים, לרבות אנשי ארגון דאעש, מנסים לשים את ידם על כלי נשק בלתי קונבנציונליים כדוגמת נשק כימי וביולוגי, בעיקר ממחסנים ובונקרים שננטשו על ידי צבא אסד.

 

על פי הגורם, בשבועות האחרונים נרשמו כמה ניסיונות לפגוע בסיורים של צה"ל לאורך הגבול בצפון וברצועת עזה. בחודש שעבר מחבלי דאעש ירו לעבר כוח צה"ל בגבול סוריה - וחוסלו, ובגבול עזה רק אתמול השמיד טנק צה"לי עמדה של חמאס. "המסר נקלט גם בצפון, גם בדרום וגם ביו"ש", אמר הגורם. "אנחנו פועלים בשיטת מקלות וגזרים. על כל אירוע מגיבים ואם יהיה שקט נאפשר לצד השני שקט".

ירי לעבר עמדת חמאס בדרום הרצועה, אתמול ()
ירי לעבר עמדת חמאס בדרום הרצועה, אתמול

בנוסף מסר הגורם כי בשבועות האחרונים התקבלה בקשה משותפת של פועלים פלסטינים מעזה וחקלאים מעוטף עזה לאפשר כניסה של מאות פועלים פלסטינים לעבוד בחקלאות בישראל. הגורם אמר כי "זאת תהיה טעות לאשר את הדבר בעת הזאת". יחד עם זאת אתמול אושרה כניסתם של 15 אלף פועלים פלסטינים ביו"ש, כך שצפויים לעבוד בסך הכל בישראל כ-100 אלף פועלים פלסטינים בתחומי החקלאות והתעשייה. בימים אלו נבחנת אפשרות להקים אזור תעשייה בתרקומיה שישרת את תושבי חברון היהודים והפלסטינים.

 

בנוגע למשבר בסוריה אמר הגורם: "בישראל ישתדלו במסגרת ההדרים הקיימים להמשיך בסיוע ההומניטרי בתיווך עם הצלב האדום. כולנו בני אדם ולכן

נסייע ככל שיהיה צורך". בנוגע לבחירות בארה"ב אמר כי "למרות הצהרות אבו מאזן, צריך לחכות לממשל החדש שנראה כממשל ידידותי מאוד לישראל ושאף הצהיר על העברת השגרירות לירושלים. בסוף אף אחד לא באמת יודע איך הממשל הזה יהיה".

 

הגורם התייחס בנוסף למשפטו של החייל אלאור אזריה, שצפוי להסתיים בעוד שבועיים. במערכת הביטחון עוקבים אחר ההחלטה שעלולה לטלטל את הצבא, והגורם הבהיר כי יש להשאיר את צה"ל מחוץ לסכסוך הפוליטי. "אסור שחיילים יסרבו פקודה על רקע אג'נדה פוליטית. צריך להעניש בכול מקרה כזה, כי יהיה כאן בסוף אנרכיה וחובה שצה"ל ימשיך להוות כור היתוך. צה"ל חייב לתרום לסולידריות ללא קשר לעמדות פוליטיות. אני מקווה שמקרה אלאור אזריה יעבור בשקט ובלי זעזועים".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יאיר שגיא
שר הביטחון ליברמן
צילום: יאיר שגיא
מומלצים