שתף קטע נבחר

 

ועדת הכנסת תכריע אם להסיר חסינות לגטאס: "לא ידעתי"

בעקבות חקירתו של חבר הכנסת מהרשימה המשותפת החשוד בהברחת טלפונים סלולריים לאסירים ביטחוניים, ועדת הכנסת בראשות יואב קיש תתכנס ותחליט אם להסיר את חסינותו. אם ההחלטה תאושר, המשטרה תוכל לעצור את גטאס. היועמ"ש מנדלבליט עדכן את יו"ר הכנסת בפרטי החקירה וטען כי גטאס סיפר בחקירתו שלא ידע על הימצאות הטלפונים במעטפות שהעביר לאסיר

ועדת הכנסת בראשות ח"כ יואב קיש (הליכוד) תתכנס בצהריים (ד') ותקיים דיון שבסופו יוחלט אם להסיר את חסינותו של ח"כ באסל גטאס (הרשימה המשותפת) בעקבות חקירתו בחשד להברחת טלפונים סלולריים לאסירים ביטחוניים.

 

קיש מסר הבוקר כי הדיון בוועדת הכנסת מתקיים בהתאם לבקשתו של היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט. אם הוועדה תאשר את הסרת החסינות, למשטרה תינתן האפשרות לעצור את ח"כ גטאס. "אקיים דיון ענייני ולא מתלהם. המשמעויות כבדות ונתייחס לכך בהתאם", אמר קיש. הדיון בוועדה יתקיים יממה לאחר שהיא אישרה - כפי שפורסם לראשונה ב-ynet - את יוזמתו של השר לביטחון פנים גלעד ארדן, לאסור ביקורי ח"כים אצל אסירים ביטחוניים.

 

היועץ מנדלבליט שיגר הבוקר מכתב ליו"ר הכנסת יולי אדלשטין ובו ביקש לדון בבקשה בדחיפות. "ח"כ גטאס תועד בווידאו מעביר ניירות לאסיר ואליד דקה (השפוט למאסר עולם בגין רצח החייל משה תמם ז"ל) ובמקרה אחר תועד מעביר ארבע מעטפות לאסיר אחר", כתב היועמ"ש.

הטלפונים שנמצאו אצל גטאס ()
הטלפונים שנמצאו אצל גטאס

הוא הוסיף וכתב כי "לאחר שהעביר את המעטפות ערכו הסוהרים חיפוש על גופו של האסיר ומצאו בתוך המעטפות 12 מכשירי טלפון סלולריים, 16 כרטיסי סים, שני מטענים לטלפונים ואוזנייה".

 

לדברי מנדלבליט, גטאס הכחיש בחקירתו כי הכניס דבר מה כדי למסור אותו לאסירים. רק לאחר שהוצג לו סרטון הווידאו, אישר גטאס כי ביצע את ההעברה, אך לא היה מודע לכך שהיו במעטפות טלפונים וציוד נלווה. גטאס, לטענת היועמ"ש, אישר כי העביר ניירות לדקה תוך שהיה מודע שהדבר אסור לפי נהלי שב"ס, אך סייג ואמר כי הניירות הכילו "חומר פוליטי" של בל"ד.

 

אם ועדת הכנסת תסיר את החסינות, ניתן יהיה באופן מיידי לבצע חיפוש, אם המשטרה תרצה, על גופו, בביתו ובחפציו וכן לזמן אותו לחקירה ללא תיאום וללא הסכמתו. לגטאס תינתן יממה להודיע שהוא מוותר על חסינותו ואם לא יעשה זאת, מליאת הכנסת תתכנס מחר בבוקר ותאשר את המהלך ואז המשטרה תוכל לעצור את גטאס אם תחליט לעשות זאת

 

אתמול הגיע גטאס למשרדי להב 433 של המשטרה בלוד ונחקר במשך כארבע שעות. לפני כניסתו לחקירה אמר ח"כ גטאס: "אני יוצא עם ראש למעלה ובסוף ההר יוליד עכבר. הכול רדיפה פוליטית. הכול בסדר, התרגלנו לחקירות מסוג זה. הכול כדי לפגוע במאבק שלנו. ברגע שאצא מהחקירה אעביר דברים מסודרים".

 

לאחר מכן התברר כי חבר הכנסת קשר עצמו למעשים. במהלך חקירתו נדהם גטאס מהצילומים המפלילים שהראו לו החוקרים. לאחר חקירתו פרסם הודעה שבה כתב כי השיב על כל השאלות. "הביקורים שלי אצל האסירים הם במסגרת פעילות הומניטרית ומוסרית בסוגיית האסירים לה אני מחויב ממניעים מוסריים והומנטריים צודקים", מסר גטאס.

 

מתברר כי כבר לפני כמה שבועות התקבל מידע מודיעיני מתוך שירות בתי הסוהר ולפיו גטאס לא מגיע לביקורים תמימים בכלא. המידע הועבר גם ללהב 433 וטופל באופן אישי על ידי ראש אגף החקירות במשטרה ניצב מני יצחקי. במודיעין שב"ס המשיכו להזרים מידע והתכוננו לפעם הבאה שגטאס יגיע. במשטרה הכינו תוכנית חקירה סמויה, וחיכו שח"כ גטאס יופיע לביקור בכלא.

 

ח"כ גטאס נחקר: "אצא בראש מורם"    (צילום: מתן טורקיה)

ח"כ גטאס נחקר: "אצא בראש מורם"    (צילום: מתן טורקיה)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

יו"ר ועדת הכנסת יואב קיש (צילום: אלכס קולומויסקי) (צילום: אלכס קולומויסקי)
יו"ר ועדת הכנסת יואב קיש(צילום: אלכס קולומויסקי)

 

הביקור שנקבע השבוע היה מפוקח היטב, הן על ידי השב"ס והן על ידי המשטרה. שני הגופים תיאמו היטב את המהלך, וברגע שנודע כי גטאס מתכונן להגיע לכלא, הכווינו בשב"ס את הביקור לחדר הוכן מבעוד מועד ואובזר כולו במצלמות ובמיקרופונים.

 

במקביל, צוות של בלשים מהיחידה הארצית היה בעקבותיו ש גטאס שנכנס לכלא, וחיכה לו ממש ביציאה. בכל אותה העת המתינו בדריכות בלהב 433 להתפתחויות. כשגטאס יצא מיהרו הבלשים לגשת אליו וביקשו ממנו להתלוות אליהם. במשטרה חשבו שגטאס יסכים, ואז נערכו לחקירה מהירה שלו אלא שהח"כ בחר להשתמש בחסינותו.

 

חקירתו של חבר הכנסת מהרשימה המשותפת התעכבה לאחר שבמשטרה טענו כי לא היה ניתן ליצור עמו או עם עוזריו קשר מאחר שאלה כיבו את הטלפונים שלהם. במשטרה לא יכלו לבצע איכון, כנהוג במקרים שכאלה, בשל החסינות שממנה נהנה חבר הכנסת, לבסוף התייצב גטאס לחקירה כשתומכים אחדים מלווים אותו, בהם חברי רשימתו ג'מאל זחאלקה וחנין זועבי, שנפרדה ממנו בחיבוק ונשיקה.

 

לאחר מכן פנו שני הח"כים ואנשיהם למסעדה סמוכה והמתינו לו שייצא. לפני שנכנס למשרדי להב 433, הכריז גטאס שמדובר ברדיפה פוליטית והכריז שייצא מהחקירה "עם הראש למעלה". אלא שכבר בתחילת החקירה עם החוקרים. בין השאר הוא טען להגנתו כי כל מה שעשה למען האסירים הביטחוניים היה "מטעמים הומניטריים" וכי לא ביצע כל עבירה הקשורה לביטחון המדינה או אזרחיה.

 

בתום החקירה שוחרר גטאס לביתו וגורמים במשטרה אמרו כי הם מאמינים שבתוך ימים ספורים תושלם החקירה, וניתן יהיה להגיש נגד חבר כנסת כתב אישום, בכפוף לאישור היועץ המשפטי לממשלה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים