קינוחים מרשימים שתוכלו להכין בקלות גם בבית
במינימום השקעה: כך תכינו בבית שני קינוחים שיכולים להיות אקורד סיום מושלם לארוחה מושקעת - פנקוטה וניל עם פירות יער וטראפלס מסקרפונה וקפה
פנקוטה וניל ופירות יער
המצרכים:
לפנקוטה -
200 גר' יוגרט צאן
200 גר' שמנת מתוקה
50 גר' סוכר
5 גר' ג'לטין
25 גר' מים
1 מקל וניל
לרוטב פירות יער -
1 כוס פירות יער (טריים או קפואים שעברו הפשרה)
1 כף מיץ לימון
1/4 כוס סוכר
1/4 כוס מים
אופן ההכנה:
- משרים את הג'לטין במים כ-15 דקות.
- מערבבים בסיר את הסוכר, מקל וניל, שמנת מתוקה ויוגורט. מביאים לחימום עדין.
- מוסיפים את הג'לטין, ומערבבים עד להמסה מוחלטת. חשוב לא להביא לרתיחה.
- מסננים ומוזגים לכוסיות הגשה.
- מקררים כארבע שעות לפחות במקרר.
- להכנת הרוטב - מערבבים בסיר את כל מצרכי הרוטב, ומביאים לרתיחה.
- מצננים לטמפרטורת החדר.
- יוצקים כף גדושה מהרוטב על כל כוסית של פנקוטה, ומגישים.
* אפשר לשמור את הפנקוטה במקרר עד ארבעה ימים.
טראפלס מסקרפונה קפה
המצרכים:
150 גר' שוקולד מריר
250 גר' גבינת מסקרפונה בטמפרטורת החדר
1 כוס שקדים או אגוזי לוז, קלויים וטחונים
2 כפות נס קפה מומס במעט מים
מעט אבקת קקאו
אופן ההכנה:
- ממיסים שוקולד על בן מארי.
- מצננים מעט את השוקולד, ומוסיפים את שאר המרכיבים.
- מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מכניסים לקירור לשעה.
- יוצרים עיגולים, ומגלגלים באבקת קקאו.
* אפשר לשמור בקירור עד כשבוע.
המתכונים באדיבות הקונדיטורית יערה גרבר, בת 26 מנתניה, המתמחה בקינוחים קלאסיים לצד קינוחים מודרניים, במגוון צורות הגשה, המתאימות לסוג האירוע. גרבר מאמינה ש"קינוחים קטנים יכולים לייצר רגעים גדולים שנשארים, ולהפוך כל אירוע לזיכרון מתוק". יאמי!