עמונה: העבודות בחלקה השנויה במחלוקת החלו - והופסקו
בעלי הקרקע הפלסטינית הגישו לבג"ץ את תגובתם לבקשת המדינה לדחות את פינוי המאחז ב-45 יום, אך בשטח הדחפורים לא חיכו והחלו בהכשרת חלקת 38 שבה ייקלטו חלק מהמשפחות. לאחר כמה שעות העבודות הופסקו בהוראת המינהל האזרחי
יום אחרי שהמדינה ביקשה מבג"ץ לדחות ב-45 יום את פינוי עמונה, בעלי הקרקע הפלסטינים הגישו היום (ד') את תגובתם לבג"ץ. באמצעות עורכי הדין מיכאל ספרד ושלומי זכריה מארגון "יש דין", הודיעו בעלי הקרקע כי הם מתנגדים נחרצות לארכה שביקשה המדינה. בינתיים, בשטח, הטרקטורים לא חיכו והחלו בעבודות להכשרת חלקה 38 הסמוכה שעל פי המתווה החדש 24 משפחות יבנו בה את ביתם. אלא שלאחר כמה שעות הופסקו העבודות בהוראת המינהל האזרחי.
ממועצת בנימין נמסר הערב כי "החלקה נמצאת בבעלות המועצה לשמונת החודשים הקרובים. המועצה זכאית לפעול בשטח והיא מקיימת שם פעילות חקלאית".
עוד קודם לכן בתגובת "יש דין" שהוגשה לבג"ץ נכתב כי "בקשה זו לעיכוב ביצוע, המוגשת ארבעה ימים בטרם המועד הסופי שנקבע לקיום פסק-דין, היא שיאו של תהליך התפרקות המשיבים (המדינה) משאריות מראית העין של שימור ערכים של שלטון החוק, שוויון, הגנה על הקניין והגינות",
אנשי "יש דין" טוענים כי מדובר בכניעה לאיומים של תושבי עמונה. "ניתן רק לדמיין כיצד הייתה מגיבה המדינה אם אזרח מן השורה, שאין לו הקשרים והגיבוי הפוליטי שיש לאנשי עמונה, היה מאיים על הרשויות בהתנגדות לביצוע צו שיפוטי", נכתב. "למעשה לא צריך לדמיין - ישראל מצולקת מפינויים קשים של אזרחים אומללים שמסיבות כלכליות הוצאו לפועל צווי פינוי נגדם – בכפר שלם, בגבעת עמל, בכפר הבדואי אל-עראקיב בנגב וכמובן במגזר הפלסטיני בגדה המערבית".
במקביל, בעלי הקרקע הפלסטינים תוקפים גם את המתווה שהושג עם אנשי עמונה. "המדינה מתכוונת לבצע הפרה בוטה של הנאמנות, לגזול אדמה פרטית השייכת לפלסטינים, ולמוסרה למי שכבר הוכיחו שהם אינם בוחלים בפלישה לקרקעות של אחרים, מסרבים לצאת מהן ואף מאיימים בהצבת קשיים בפני ביצוע צווים שיפוטיים", נכתב. "קשה לחשוב על הפרה ברוטאלית יותר של נאמנות. מדובר במעשה לא מוסרי ובלתי חוקי בעליל".
הבקשה של המדינה לבג"ץ הוגשה במטרה לדחות את פינוי עמונה ב־45 ימים מהתאריך שנקבע - יום ראשון הקרוב - כדי לאפשר את יישום המתווה של פינוי בהסכמה שהושג מול התושבים. בהודעת הפרקליטות נכתב כי הדחייה המבוקשת נדרשת כדי להשלים את מציאת הפתרונות למגורים זמניים לתושבי עמונה. עם זאת, בפרקליטות הבהירו כי המדינה לא תבקש ארכה נוספת גם אם המתווה לא ימומש.
בלילה שבין שבת לראשון נפגשו כמה תושבים מהמאחז עם ראש הממשלה בנימין נתניהו בלשכתו בירושלים. תושבי עמונה ניסו להסביר לנתניהו מה המשמעות מבחינתם של אובדן הבית והריסתו. הם נדהמו לשמוע את תגובת ראש הממשלה: "אני מבין מה זה לאבד בית. אחרי בחירות 99' (בהן הפסיד נתניהו לברק), בהתראה אפסית, פשוט סילקו אותי ואת משפחתי מהבית בבלפור. ככה, עם כל החפצים, פשוט נזרקנו לרחוב. נאלצנו ללכת לשרתון פלאזה, זו תחושה נוראית".