עם פרחים ועוגיות: עשרות קרובים וחברים הגיעו לבית משה קצב
לאחר שהשתחרר מהכלא שבו ריצה מאסר על אונס ועבירות מין נוספות, התקבל הנשיא לשעבר בקריאות שמחה בביתו שבקריית מלאכי. קרובים וחברים הגיעו עם צלחות עמוסות. אחד מחבריו: "ראיתי אדם מאושר". בכירה בויצו מתחה ביקורת: "הוא קודם כל אנס, תהליך שיקום לא לוקח כמה חודשים"
זרי פרחים, צלחות עם עוגיות והכנות בבית הכנסת: עשרות קרובים ומכרים של נשיא המדינה לשעבר משה קצב שהשתחרר אחר הצהריים (יום ד') מכלא מעשיהו שבו ריצה חמש שנות מאסר (מתוך שבע) בגין אונס ועבירות מין נוספות, הגיעו הערב לביתו. הם קיבלו אותו בקריאות שמחה, במחיאות כפיים ובריקודים והביאו לבית זרי פרחים, סוכריות וצלחות עם קינוחים ועוגיות.
בתוך הבית התאספו משפחת קצב המורחבת, יחד עם האישה גילה שליוותה את בעלה מהכלא הביתה, אחיו ליאור, אמו גוהר והנכדים. בין האנשים שהתאפשר להם להיכנס אל הבית הייתה גם עפרה חמו, תושבת קריית מלאכי, המקורבת לקצב: "סוף כל סוף ראיתי חיוך על פניו, הוא נראה מאושר. הרבה שנים לא ראיתי אותו מחייך. אני מאמינה שהוא עדיין לא מעכל את האושר הגדול הזה שהחל היום. אני מאמינה שבימים הקרובים הוא יחזור לעצמו, יחזור לחיק משפחתו וכמובן לגילה שחיכתה לו והאמינה בו לאורך כל הדרך".
חמו אמרה: "אני חושבת שנעשה לו עוול גדול במהלך המשפט ולא נעשה בו צדק, וזה כלל לא קשור אם הוא ביצע את העבירות המיוחסות לו או לא. בעיניי הדרך שבה התנהל המשפט נגדו פשוט הייתה בושה".
רמי עטיה, תושב קריית מלאכי, אמר בצאתו מבית קצב, לאחר שהתחבק והצטלם עם הנשיא לשעבר: "ברגע זה יצאתי מהבית של קצב וראיתי אדם מאושר. הצבע חזר לו לפנים. הוא חיבק אותי חזק ואמר לי תודה על כל התמיכה בו והאמונה בו. עשר שנים אני מלווה אותו מתחילת הפרשה ותמיד ידעתי שהוא חף מפשע ותמיד הגנתי עליו. אני אוהב אותו והוא מבחינתי דוגמה ומופת לקריית מלאכי. אני אמשיך לאהוב אותו לשמור איתו על קשר היה לי מפגש מאוד מרגש. קצב מבחינתי הוא סמל עבור כל התושבים".
חבריו מבית הכנסת מתכננים כבר בימים הקרובים לערוך תפילה משותפת יחד עם קצב ולאפשר לו לעלות לתורה ולברך תפילת "מתיר אסורים" בעקבות יציאתו לחופשי. ראובן, אחד מהמתפללים בבית הכנסת, אמר: "אנחנו מאוד מתרגשים לקראתו לאפשר לו לעלות לתורה ולקבל את פניו בברכה. אנחנו כחברים לבית הכנסת לא עוסקים בשאלה האם הוא ביצע את העבירות או לא, אלא מסתכלים על משה קצב שאנחנו הכרנו במשך השנים ומבחינתנו הוא חבר לכל דבר".
רבקה נוימן, מנהלת האגף לקידום מעמד האישה בויצו, אמרה בראיון לאולפן yent: "הרבה לפני שהוא קורבן הוא בראש ובראשונה אנס שפעל פעם אחר פעם תוך ניצול מירבי של הכוח שלו".
נוימן הוספה וסיפרה כי היא אשת טיפול כמעט 20 שנה. "אין תהליך שיקום שלוקח כמה חודשים", אמרה, "אף אחד לא יכול לעבור שינוי עמוק, קצב פשוט למד להגיד את מה שרוצים לשמוע. ועדת השחרורים נתלתה בכמה משפטים מזויפים האלה". עוד ציינה כי "גם אם קצב היה מתחיל איזה תהליך טיפולי היה עדיף שיישאר שם ויעבור אותו במלואו - אין פטנטים, תהליך אינסטנט כזה הוא לא תחליף לטיפול". לדבריה, "זו הפרת אמון של כל החברה הישראלית, לא רק של הנשים".
ועדת השחרורים קבעה שורה ארוכה של תנאים על הנשיא לשעבר עם ההחלטה לשחררו ממאסר:
קצב יוכל לשנות את כתובת מגוריו בתחום היישוב באישור הרשות לשיקום האסיר.
קצב יוכל לשנות את כתובת מגוריו ליישוב אחר רק באישור הוועדה.
קצב יודיע למפקד תחנת המשטרה שבה הוא מתייצב לחתימה ולשירות בתי הסוהר על כל שינוי בכתובת מגוריו.
קצב יימצא במעצר בית בכתובות מהשעה 10 בערב ועד 6 בבוקר בכל ימות השבוע.
קצב יחתום בתחנת המשטרה הקרובה למקום מגוריו תוך 48 שעות ממועד יציאתו את שערי בית הסוהר ולאחר מכן פעם בחודש.
קצב יקיים את כל תנאי תוכנית השיקום בפיקוח הרשות לשיקום האסיר.
הרשות לשיקום האסיר תדווח לוועדה על כל הפרה של תנאי מתנאי השחרור.
הרשות לשיקום האסיר תוציא דו"ח תקופתי בדבר עמידתו של האסיר בתוכנית השיקום המפוקחת על ידה לוועדה מדי תשעה חודשים, במשך כל תקופת תוכנית השיקום.
קצב לא יעבור כל עבירה.
קצב לא יתרועע עם עבריינים, אלא במסגרת הטיפול.
קצב לא יצא לחו"ל ללא אישור הוועדה. הוצא צו עיכוב יציאה מהארץ עד ל-6 בדצמבר 2018.
קצב יישא עמו בכל עת את פנקס רישיונו.
קצב מוזהר שאם יפר אחד מהתנאים הוא צפוי לביטול שחרורו.
התוכנית שהוכנה לקצב על-ידי השירות לשיקום האסיר כוללת כמה התניות:
השתלבות על בסיס יומי בלימודים בבית מדרש בקריית מלאכי.
השתלבות בקבוצה טיפולית תורנית בתדירות של אחת לשבוע.
טיפול פסיכו-סוציאלי פרטני בתדירות של אחת לשבוע.
איסור להתראיין באמצעי תקשורת, בין בעצמו ובין באמצעות מי מטעמו.
לא יעסוק בכל תפקיד שבו הוא יימצא ביחסי מרות וכפיפות עם נשים.
במרס 2009 הואשם קצב בעבירות אונס, מעשים מגונים והטרדות מיניות. בדצמבר 2010 הרשיע אותו בית המשפט המחוזי בשתי עבירות אונס, מעשים מגונים, הטרדה מינית ושיבוש מהלכי משפט. בהכרעת הדין קבעו השופטים כי "עדותו של הנאשם הייתה זרועה שקרים, קטנים או גדולים, והצטיינה לכל אורכה במניפולטיביות ובהעלמת מידע". במרס 2011 נידון קצב לשבע שנות מאסר בפועל. בנוסף, נגזרו על הנשיא השמיני של מדינת ישראל עוד שנתיים מאסר על תנאי והוא חויב בפיצויים בסך 125 אלף שקל לשתיים מהמתלוננות. בנובמבר אותה שנה דחה בית המשפט פה אחד את ערעורו, וחודש לאחר מכן הוא החל לרצות את עונשו באגף התורני בכלא מעשיהו.