שתף קטע נבחר
 

חורף בגליל: סוף שבוע קולינרי

למעלה מ-30 אירועים יתקיימו בסוף השבוע הקרוב בגליל המערבי, המיועדים למשפחות ולזוגות. ליקטנו את הארוחות, הסדנאות ואירועי הקולינריה המעניינים במיוחד

עדיין אין לכם תוכניות לסוף השבוע? בסימן חג המולד וחג החנוכה, יתקיים בסוף השבוע הקרוב (22-24 בדצמבר), בפעם החמישית, פסטיבל "זמן גליל מערבי", שבו יתקיימו למעלה מ-30 אירועים בשלושה ימים (חמישי-שבת).

ארוחת בוקר מול הנוף, "קפה רושקה", מתת (צילום: אנטולי מיכאלו) (צילום: אנטולי מיכאלו)
ארוחת בוקר מול הנוף, "קפה רושקה", מתת(צילום: אנטולי מיכאלו)

האירועים, המתאימים לזוגות ולמשפחות יתקיימו כולם באזור היפהפה של הגליל המערבי, שעכשיו בחורף הוא אפילו יפה מתמיד.

 (צילום: גדעון סיגלי) (צילום: גדעון סיגלי)
(צילום: גדעון סיגלי)

בפסטיבל משתתפים מסעדות, שפים פרטיים, בתי קפה ומורי דרך המתמחים בקולינריה באזור, לצד בעלי צימרים, אומנים המעבירים סדנאות חווייתיות בתחומים שונים ומספרי סיפורים.

 

במהלך ימי הפסטיבל יוגשו במסעדת "אלמרסא" בנמל עכו העתיקה מקבץ ספיישלים ובהם קפוצ'ינו סרטנים כחולים (16 שקלים), אוייסטרים (25 שקלים ליחידה) ופלמידה בגריל ברוטב פיקנטי (109 שקלים).

 (צילום: חיים יוסף) (צילום: חיים יוסף)
(צילום: חיים יוסף)

להזמנות: 04-9019281

 

במסעדת "יאניביצ'י" בבוסתן הגליל יהיה מבצע של 1+1 על כל המנות הראשונות.

להזמנות: 04-8222122

 

בשבת בצהריים יחבור השף אורי ארנון ממסעדת "ארנולדס" ליינן ג'וני שטרן מ"יקב שטרן", ויחד הם יכינו במתחם של היקב בקיבוץ תובל, ארוחה ברזילאית עתירת בשר ויין, שתתקיים על שולחן אבירים מרשים במרכז המבקרים של היקב.

השף אורי ארנון (מימין) והיינן ג'וני שטרן (צילום: עמוס בר זאב) (צילום: עמוס בר זאב)
השף אורי ארנון (מימין) והיינן ג'וני שטרן(צילום: עמוס בר זאב)
בין המנות יהיו נקניקיות טלה של ארנון, פיג'ואדה ברזילאית של שטרן עם סלט ירקות הנח על גירסה אישית לפרופה, וגם קינוח ברזילאי. את הארוחה ילוו מבחר יינות היקב, והאנרגיה המשכרת של שטרן, שידביק אתכם באהבה ליין, לאוכל ולבריות.

רוסט פיקניה, מהארוחה ביקב שטרן ()
רוסט פיקניה, מהארוחה ביקב שטרן

המחיר: 280 שקלים לסועד. להזמנות: 054-3034361, 050-3225544

 

הבראנץ' המסורתי של ימי שישי ב"קפה מארג" בכפר ורדים, יפנה את מקומו לבופה מגרה, עמוס מאכלי עמים הקשורים לחג החנוכה: פריקסה טוניסאי, לעטקס אשכנזי, ספינג' מרוקאי וסופגניות.

בופה ב"קפה מארג", כפר ורדים (צילום: אנטולי מיכאלו) (צילום: אנטולי מיכאלו)
בופה ב"קפה מארג", כפר ורדים(צילום: אנטולי מיכאלו)
 

המחיר: 55 שקלים לסועד. להזמנות: 054-3295550

 

בשבת תקיים חגית לידרור סדנה להכנת שוקולד טבעוני במשק חפר במצפה אבירים. לידרור משתמשת בחומרי גלם "סלחניים", כהגדרתה, להכנת מעדני קקאו בריאים ואיכותיים, ופותחת למשתתפים חלון לעולם מתוק אבל בריא בהרבה מזה שהם מכירים. בסדנה, היא תכין עם הילדים גם מטבעות שוקולד.

חגית לידרור, סדנאות שוקולד טבעוני ()
חגית לידרור, סדנאות שוקולד טבעוני
המחיר: 50 שקלים כניסה למתחם ההפנינג. להזמנות: 052-5832532

 

ב"קפה רושקה" במתת יתקיים ביום חמישי ערב עם דורית פרקש ושירי נחום היימן. בית הקפה פתוח רק בשבתות, ומציע תפריט בראנץ' שאת כולו רוקחת מירה תלם, בעלת המקום, המחזיקה יחד עם בן זוגה יובל תלם צימר רומנטי בסמוך לבית הקפה.

חפשו את הקישים של מירלה, "קפה רושקה", מתת (צילום: אנטולי מיכאלו) (צילום: אנטולי מיכאלו)
חפשו את הקישים של מירלה, "קפה רושקה", מתת(צילום: אנטולי מיכאלו)

יובל תלם הוא נפח, ובית הקפה מקושט ביצירותיו. מתחת לבית הקפה נמצא בית המלאכה שלו, ושם הוא מעביר סדנאות ברזל מרתקות לילדים, למבוגרים, לקבוצות ולמשפחות. ביום שבת בשעה 12:00 יקיים יובל הדגמה, ללא תשלום, לכל אורחי בית הקפה.

הנפח לא הולך יחף: קפה רושקה ויצירות הברזל שמסביב (צילום: אנטולי מיכאלו) (צילום: אנטולי מיכאלו)
הנפח לא הולך יחף: קפה רושקה ויצירות הברזל שמסביב(צילום: אנטולי מיכאלו)
יובל תלם, נפח, מתת (צילום: ראובן קופיצ'נסקי) (צילום: ראובן קופיצ'נסקי)
יובל תלם, נפח, מתת(צילום: ראובן קופיצ'נסקי)
חוויה מרתקת לילדים ולהורים ()
חוויה מרתקת לילדים ולהורים

להזמנות: 054-4371415


לרשימה המלאה של אירועי הקולינריה:

 

יום חמישי

17:00 – "קפה בריוש", נהריה: סדנת אפיית סופגניות

18:00 – "לה פמפה", מצפה הילה: סיור במעיליה לרגל חג המולד וארוחת בשרים.

18:30 – מסעדת "אדלינה", קיבוץ כברי: ארוחת חג מולד

 

יום שישי

9:00 – "לחם עוגה", קיבוץ מורן: בראנץ' חגיגי לחנוכה.

9:00 – "קפה מארג", כפר ורדים: בופה של מאכלי עמים.

12:00 – כפר פסוטה: סדנאות בישול גלילי נוצרי לקראת חג המולד עם Glil eat.

19:00 – "יקב שטרן", קיבוץ תובל: ארוחת טעימות עם היינן ג'וני שטרן בסימן חנוכה וחג המולד.

19:00 – "לה פמפה", מצפה הילה: ארוחת בשרים מעושנים וטעימות יין.

 

יום שבת

10:00 – משק חפר, מצפה אבירים: סדנת שוקולד טבעוני עם חגית לידרור ופיתות בטאבון.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

13:00 – "יקב שטרן", קיבוץ תובל: ארוחה ברזילאית עם בשר ויין, שאותה יבשלו השף אורי ארנון ממסעדת "ארנולדס" והיינן של היקב – ג'וני שטרן.


 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אנטולי מיכאלו
קפה רושקה, מתת
צילום: אנטולי מיכאלו
מומלצים