שתף קטע נבחר

 

בג"ץ לתושבי עמונה: התחייבו עד הבוקר לפינוי ללא עימותים

יממה לאחר שהמדינה הגישה בקשה לבג"ץ לדחות את פינוי המאחז ב-45 ימים נוספים בשל המתווה שהושג עם התושבים, ביקשו שופטי העליון מהתושבים להודיע עד מחר בבוקר שהם מתחייבים להתפנות בדרכי שלום

עמונה (צילום: EPA) (צילום: EPA)
עמונה(צילום: EPA)

בג"ץ ביקש הערב (יום ד') מנציגי מאחז עמונה להגיש עד מחר בשעה 10:00 מסמך חד משמעי שבו יצהירו כי הם מתחייבים לפינוי שקט, זאת כתגובת ביניים לבקשת המדינה אתמול לדחות את פינוי המאחז ב-45 ימים כדי ליישם את המתווה לפינוי מרצון שהושג עם התושבים.

 

"כדי להסיר כל ספק", כתבו השופטים מרים נאור, אסתר חיות וחנן מלצר. "מתבקשים כל המשיבים תושבי עמונה להצהיר בלשון חד משמעית, כי הם מסכימים ומתחייבים כולם כאיש אחד לפינוי בדרכי שלום וללא עימות והתנגדות. זאת ככל שייקבע מועד נדחה על-ידי בית המשפט, ומבלי שיש בדבר משום הבעת דעה מצדנו בשלב זה".

 

התגובות בעמונה להשגת המתווה החדש    (צילום: אלי מנדבלאום)

התגובות בעמונה להשגת המתווה החדש    (צילום: אלי מנדבלאום)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

אמש הגישה המדינה לבג"ץ בקשה לדחיית פינוי מאחז עמונה ב-45 ימים כדי לאפשר את יישום המתווה של פינוי בהסכמה שהושג מול התושבים. פינוי המאחז אמור להתבצע עד 25 בדצמבר במסגרת ההחלטה בעתירה של ארגון "יש דין". בהודעת הפרקליטות אתמול נכתב כי הדחייה המבוקשת נדרשת כדי להשלים את מציאת הפתרונות למגורים זמניים לתושבי עמונה. עם זאת, בפרקליטות הבהירו כי המדינה לא תבקש ארכה נוספת גם אם המתווה לא ימומש.

 

ביום ראשון אישרו תושבי עמונה את המתווה המתוקן ולאחר מכן גם בממשלה אישרו אותו. על פי המתווה החדש, 24 משפחות יוכלו להישאר על ההר בחלקה סמוכה (חלקה 38), לעומת 12 במתווה הקודם שנדחה על-ידי התושבים.

העבודות בחלקה 38, הערב (צילום: TPS) (צילום: TPS)
העבודות בחלקה 38, הערב(צילום: TPS)
 

בעלי הקרקע הפלסטינים הגישו היום את תגובתם לבג"ץ. באמצעות עורכי הדין מיכאל ספרד ושלומי זכריה מארגון "יש דין", הודיעו בעלי הקרקע כי הם מתנגדים נחרצות לארכה שביקשה המדינה. בינתיים, בשטח, הטרקטורים לא חיכו והחלו בעבודות להכשרת חלקה 38 הסמוכה שעל פי המתווה החדש 24 משפחות יבנו בה את ביתם. אלא שלאחר כמה שעות הופסקו העבודות בהוראת המינהל האזרחי. ממועצת בנימין נמסר הערב כי "החלקה נמצאת בבעלות המועצה לשמונת החודשים הקרובים. המועצה זכאית לפעול בשטח והיא מקיימת שם פעילות חקלאית".

 

בלילה שבין שבת לראשון נפגשו כמה תושבים מהמאחז עם ראש הממשלה בנימין נתניהו בלשכתו בירושלים. תושבי עמונה ניסו להסביר לנתניהו מה המשמעות מבחינתם של אובדן הבית והריסתו. הם נדהמו לשמוע את תגובת ראש הממשלה: "אני מבין מה זה לאבד בית. אחרי בחירות 99' (בהן הפסיד נתניהו לברק), בהתראה אפסית, פשוט סילקו אותי ואת משפחתי מהבית בבלפור. ככה, עם כל החפצים, פשוט נזרקנו לרחוב. נאלצנו ללכת לשרתון פלאזה, זו תחושה נוראית".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים