שתף קטע נבחר
 

טעות ל-20 שנה: פאשלות של מתקינים בבית

מתקינים מפסק תאורה מאחורי דלת, תולים מתלה מגבות בגובה של 2 מטר, ממקמים שקע חשמלי במרכז קיר המיועד לארון בגדים. אתר "המקצוענים" עם רשימת טעויות נפוצה של מתקינים חאפרים. המסקנה: אל תשאירו אותם לבד

אם גם אתם מרגישים שאתם עושים כל מיני פעולות מיותרות בהתנהלות היומיומית בבית, כנראה שלא הייתם עם יד על הדופק בזמן ההתקנה. המחיר הוא גבוה: ב-20 שנה הבאות תצטרכו לעבור מסלול מכשולים עד שתגיעו למתג ההפעלה של התריס החשמלי בבית, להתכופף לשקע שמתחבא מאחורי הספה ולפתוח ולסגור את הדלת רק בשביל להגיע אל מתג התאורה.

 

עוד כתבות בנושא:

כך תתמודדו עם ליקויים לאחר שיפוץ

למה לצפות כשמשפצים את הבית

שיפוצים במקום קניית דירה

 

"מתקינים בצורה הכי קלה וממשיכים ללקוח הבא"  

למה זה קורה? מתקינים חאפרים רק רוצים לסיים את העבודה ולהמשיך הלאה. לא תמיד הם משקיעים מחשבה ומתכננים בקפידה את חווית השימוש שלכם בבית. לעתים, הם כלל לא מודעים להנדסת האנוש.

 

לרוב, אם לא יקבלו הנחיות ברורות, הם יפעלו מתוך הרגל או לפי מה שנראה להם נכון באותו הרגע. הבעיה היא שגם בעלי הדירה לא תמיד יודעים מה נכון לעשות וכיצד להנחות את המתקין. רבים סומכים על הניסיון שלו וכלל לא מפעילים שיקול דעת. אם יש מעצב פנים בתמונה, זה יכול לשפר את המצב, אך לא תמיד. העובדה שיש תוכנית מפורטת לא מחייבת שהמתקין יפעל בהתאם לתוכנית.

 

"לרוב זה תלוי עד כמה המעצב או בעלי הדירה יהיו עקשניים ויקפידו לקבל את התמורה עבור הכסף שהם משלמים" אומרים במוקד השירות של אתר "המקצוענים". "יש מקרים ששווה להתפשר עליהם, אבל יש מקרים שגם במחיר של פירוק והרכבה מחדש, שווה לכם לדרוש שההתקנה תהיה מקצועית. זכרו, אתם אלו שתצטרכו לחיות שנים ארוכות עם התוצאה. עדיף להתעקש בזמן אמת ולא לשלם בעתיד לבעל מקצוע חדש שיתקן את הטעות".

 

אל תשאירו אותם לבד: אלו הפשאלות הנפוצות 

קפצתם לעשות סידורים? אל תתפלאו שכשתחזרו הבייתה יחכו לכם הפתעות מעצבנות. ייתכן שאת חלקם תגלו רק אחרי שתעברו לגור בדירה. הנה כמה דוגמאות לטעויות בהתקנה והמלצות למי שנמצא בשלבי שיפוץ.

 

תליית מתלה בגובה לא נוח לשימוש: "הגובה התקני מבחינת הנדסת אנוש לתליית מתלה למגבות בחדר האמבטיה הוא 90-100 ס"מ מגובה הרצפה", אומרת הגר צבר, מעצבת פנים. "אם יש ילדים בבית, אפשר לתלות אותם בגובה של כ-80 ס"מ מגובה הרצפה. תליה של מגבת בגובה 2 מטר היא גבוהה מדי ותחייב אתכם להרים את היד בשביל לשלוף את המגבת. תליית מתלה לבגדים בחדר השינה אמור להיות בגובה של 1.60 מטר מגובה הרצפה ולא גבוה מכך. הרעיון הוא שלא נצטרך להוציא אנרגיה מיותרת ושהכל יהיה נגיש ובהישג יד".    

 

 

מיקום מפסק תאורה מאחורי דלת או מחוץ לחדר: "האידיאל הוא שהמתג יהיה בתוך החדר, בצד ההפוך לזה שעליו ממוקם ציר הדלת", מסבירה צבר. "זו טעות איומה לשים אותו מאחורי הדלת, שכן זה יחייב 2 פעולות מיותרות ומסורבלות של סגירת הדלת ופתיחתה רק לצורך הדלת האור. מיקום המתג בתוך החדר ימנע מצב שמי שמחוץ לחדר מכבה את האור בתוכו או מדליק אותו בזמן שמישהו ישן. גובה המתג הנכון הוא 80 ס"מ מקו הרצפה. זה נוח לא רק בבתים עם ילדים, אלא גם למי שהידיים שלו אוחזות בחפצים ונאלץ להדליק את האור עם המרפק או הברך".

 

מיקום שקעי חשמל בצורה לא הגיונית: "גובה שקעי החשמל המומלץ הוא 80 ס"מ מקו הרצפה, ובהתאם לריהוט לעתים יכול להיות גם בגובה של 60 ס"מ (מאחורי שידה שבצדי המיטה)", מסבירה צבר. "הבעיה היא כשקבלני שיפוצים ממקמים שקעים בצורה שלא מאפשרת לעשות בהם שימוש. חשוב לעשות סימולציה של כמה סידורי ריהוט אפשריים ולמקם את השקעים בצורה כזו שלא יהיו מאחורי ארון או מיטה. חשוב לחשוב גם על האסתטיקה (ולהסתיר אותם ככל הניתן) אך גם על הפונקציונאליות. ככל שניתן, כדאי לתכנן את הנגרות של החדר לפני שמתכננים את מערכת החשמל".

 

מיקום לא נוח של מתגים להפעלת תריסים חשמליים: כדי למנוע מצב שבו תעברו מסלול מכשולים – דרך שולחן, ספה ושלל חפצים עד להגעה למתג המפעיל את התריס החשמלי – תכננו את מיקומו היטב. צבר: "אם מדובר בתריס חשמלי בחדר השינה, המיקום הנוח ביותר לרוב יהיה לצד המיטה. תריס חשמלי הוא דבר שאנו מרימים מיד כשאנו קמים בבוקר ולפני שאנחנו הולכים לישון. לכן, כדי שלא נצטרך לקום במיוחד מהמיטה כדאי שמיקומו יהיה נוח. אם מדובר בתריס בסלון למשל, אך עיקר הפעילות שלנו היא במטבח, יהיה נכון יותר למקם את מתג ההפעלה דווקא במטבח ולא ליד התריס עצמו". גם אם זה מעט מייקר את ההתקנה, לעתים שווה להשקיע בכך, שכן זו פעולה שתחסוך טיילת מיותרת בבית לאורך שנים". 

 

מתקינים אריחים או פרקטים לא לפי העיצוב: "לא מעט פעמים נתקלתי בריצוף לא מקצועי שמתעלם מקווי האורך והרוחב של החדר", אומרת צבר. "הדבר הנכון לעשות הוא לתכנן את גודל האריחים בהתאם לגודל החלל ולהשאיר את האריחים ה"חתוכים" באזורים נסתרים באותו החדר ולא באזור הבולט לעין ברגע שנכנסים לחלל. אם נדרשת התקנה מעוצבת של אריחים, חשוב להעביר אותה בכתב בצורה מפורטת ומפורשת לרצף, ולהתעקש על כך".

 

לדבריה, "כבר קרה לי פרויקט שבו הרצף מיקם לוחות פרקט בצורה בלתי הגיונית. התוכנית המקורית הייתה בצורת "פישבון" (אידרת דג, מראה זיג-זג), ולא רק שהוא לא ריצף בצורת לבנים, אלא הוא בחר למקם את הלוחות בקווים מקבילים. ההתקנה הייתה בשיטת הדבקה, כך שלא ניתן היה לפרק את הלוחות מבלי להרוס אותם. זה גרם להוצאות מיותרות ולעיכוב משמעותי של הפרויקט".

 

בכתבה הבאה – עוד כמה טעויות נפוצות בהתקנה וכיצד להימנע מהן

 

מחפשים קבלן שיפוצים? לרשימה המלאה

 

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים