שתף קטע נבחר
 

מרקדן לסטארט-אפיסט: היי-טק ללא ניסיון

רוני הייתה אנימטורית שאהבה מתמטיקה, ניר עבד כרקדן ואלכסנדרו עלה מרומניה והיה סדרן בחניון. שלושתם לא חשבו שיגיעו לעבוד בהיי-טק ומודים שלמרות שאין להם ניסיון בתחום, העבודה הקודמת תרמה לתפקיד: "ההצלחות הקודמות נותנות מוטיבציה"

ניר ולדינגר עובד כיום כמנהל לקוחות במחלקת Costumer Success בחברת Feedvisor, אך במשך עשר שנים הוא שימש כרקדן בינלאומי.

 

כתבות נוספות בערוץ הקריירה

הנשים שעזבו משרת חלומות ויצאו לעצמאות

 ארה"ב חוששת מריגול ישראלי: מגבילה ויזות למדענים

חורף של עצמאי: חלית? הפסדת כסף

 

ולדניגר מספר: "אם היו שואלים אותי במהלך הקריירה שלי כרקדן, שאגיע להיי-טק או לעבודה בסביבה משרדית, הייתי מאוד מופתע. לפני חמש שנים הגעתי לצומת דרכים והחלטתי ללכת לכיון הריאלי, באותה תקופה גרתי בחו"ל ולמדתי שם לתואר ראשון בכלכלה ותואר שני בניהול בינלאומי".

 

לחברה בה הוא עובד היום, ולדינגר הגיע דרך מכר משותף מתחום המחול. "הם שיתפו אותי בלבטים שלהם לגבי בשל חוסר הניסיון, אבל בסופו של דבר הודיעו לי שהתקבלתי". יחד עם זאת, ולדינגר אומר כי לקח דברים רבים מהריקוד: "בעבודה בקבוצת מחול אתה עובד בצמוד לקבוצת אנשים בצורה קרובה, ולכן אתה מפתח מיומנויות רבות של כישורים בין אישיים. במחול, כמו בחברת סטארט-אפ, יש חדשנות רבה והרבה מקום לבטא את היצירתיות שלך".

ניר ולדינגר ()
ניר ולדינגר
 

ולדינגר לא מכחיש שיש קשיים בלהגיע לתחום ללא ניסיון: "צריך ללמוד מהר ולהביא תוצאות, אבל ההצלחות המקצועיות שצברתי במהלך השנים עזרו לי מאוד בהתמודדות, זה נתן לי מוטיבציה וכוח להמשיך גם ברגעים שלא היו פשוטים".

 

מאנימציה לפיתוח

רוני איסרליס משמשת כמפתחת front end ב-indeni, חברה המספקת פתרונות תוכנה לצורך איתור תקלות במערכות IT. "לפני העבודה כמפתחת עבדתי כמאיירת ואנימטורית, לא חשבתי בכלל שאגיע לתחום אבל כן התחברתי למחשבים ומתמטיקה". את התפקיד קיבלה לאחר שהחלה למדה קורס קצר בתכנות front end והשקיעה זמן רב בלימוד עצמי. "בסופו של יום, אני צריכה ללמוד הרבה דברים ולהתמודד עם האתגרים שנקרים לי בדרך, למזלי יש פה צוות חזק".

רוני איסרליס (צילום: יח"צ) (צילום: יח
רוני איסרליס(צילום: יח"צ)
 

איסרליס לא בהכרח ממליצה לכל אחד להגיע לתחום: "צריך מאוד להתחבר ולאהוב כי זה מצריך ללמוד ולהתעדכן בטכנולוגיות חדשות, אבל מי שמתחבר לרוב גם יצליח". מייסדת ומנכ"לית ITWorks, חברה לגיוון תעסוקתי בהיי-טק, יפעת ברון, מסבירה: "מעסיקים רבים חוששים לתת הזדמנות לעובדים חסרי ניסיון כשלמעשה הם מפספסים. עובד ללא ניסיון שמעוניין להשתלב בתחום אחר הוא לרוב בעל מוטיביציה גבוהה יותר ומגיע עם ראייה רחבה יותר. בסביבה דינמית כמו סטארט-אפ, עובדים מגוונים מציגים אפקטיביות שתורמים לצמיחת העסק".

 

יפעת ברון (צילום: איציק שוקל) (צילום: איציק שוקל)
יפעת ברון(צילום: איציק שוקל)

 

מקוקה קולה ברומניה להיי-טק בישראל

אלכסנדרו זילבה קורנפלד אחראי כיום על שני מיליון משתמשים בתפקידו כמנהל תמיכה טכנית בחברת ההיי-טק Liveperson אך עד לפני חמש שנים גר ברומניה. "ההחלטה לעזוב את רומניה לא הייתה קלה, מי שבאמת הניעה את התהליך הייתה אשתי שנמאס לה מהבירוקרטיה ומהמשכורות הנמוכות. מאחר והיא יהודיה, ישראל הייתה תמיד אופציה אך יחד עם זאת לא התרשמנו ממנה בהתחלה ובחרנו בה כי היא קיבלה אליה עולים חדשים בעבר".

 

אלכסנדרו קורנפלד ()
אלכסנדרו קורנפלד

ברומניה, קורנפלד עבד בחברת קוקה קולה העולמית במחלקת הייצור והתכנון ובתחילה ניסה לעבוד בארץ בחברה המרכזית למשקאות קלים. לאחר כמה ראיונות שלא צלחו, הגיע לעבוד כסדרן בחניון של חברת ההיי-טק Liveperson. הוא ניצל את ההפסקות כדי ליצור קשר עם העובדים ולבסוף החליט ללמוד קורס מקצועי בתכנות כדי להתקדם.

 

לאחר שלמד עבד בכמה חברות היי-טק, קורנפלד חזר בסופו של דבר ל-Liveperson. "אני אוהב את החברה הזו ומסתבר שהיא אוהבת אותי, אנשים ברומניה לא מאמינים שאני עובד בחברה שהייתי סדרן החנייה שלה. המשרה דורשת ולפעמים זה יכול להיות אכזרי אבל זה מתגמל מאוד".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים