שתף קטע נבחר

 

תושבי עמונה מתלבטים ולא ממהרים להתחייב לפינוי מרצון כפי שדורש בג"ץ

בג"ץ ביקש שתושבי המאחז יתחייבו להתפנות בדרכי שלום, אך נראה כי לא כולם יסכימו לכך. הבעיה המרכזית במתווה היא סביב התנגדות בעלי הקרקע הפלסטינים לעבודות בחלקה המרכזית, שהדחפורים כבר החלו בעבודות להכשרתה

 

הטרקטורים כבר החלו להכשיר את החלקה (צילום: TPS) (צילום: TPS)
הטרקטורים כבר החלו להכשיר את החלקה(צילום: TPS)
 

קשיים במימוש המתווה שהושג בעמונה: בג"ץ דרש מנציגי המאחז עמונה להגיש עד 10:00 בבוקר (יום ה') מסמך חד-משמעי שבו יצהירו כל התושבים כי הם מתחייבים לפינוי שקט, אלא שכעת מתברר כי במתווה שהוצע לתושבים ועליו חתמו יש קשיים משפטיים  גדולים. התושבים לא ממהרים לספק לבג"ץ תשובה חיובית בנוגע לפינוי מרצון.

 

הלילה נפגשו נציגי עמונה עם אנשי לשכתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו במטרה לגשר גם על הפער הזה ולהוציא בכל זאת את המתווה לפועל בדרך כזו או אחרת. הבעיה המרכזית במימוש המתווה נוגעת לחלקה המרכזית שעליה הוא מבוסס (38) ובעקבות התנגדויות שהגישו אנשי יש דין בשמם של בעלי הקרקע הפלסטיניים.

 

העבודות בעמונה (צילום: TPS) (צילום: TPS)
העבודות בעמונה(צילום: TPS)

 

בפנייתם לתושבי עמונה כתבו שופטי בג"ץ, מרים נאור, אסתר חיות וחנן מלצר: "כדי להסיר כל ספק", מתבקשים כל המשיבים תושבי עמונה להצהיר בלשון חד-משמעית, כי הם מסכימים ומתחייבים כולם כאיש אחד לפינוי בדרכי שלום וללא עימות והתנגדות. זאת ככל שייקבע מועד נדחה על-ידי בית המשפט, ומבלי שיש בדבר משום הבעת דעה מצדנו בשלב זה".

 

אם לא כל התושבים יביעו הסכמה לפינוי מרצון בכל מצב, הרי שחרב הפינוי תתנוסס שוב והמדינה תידרש לפנות את עמונה עד לסוף השבוע. 

 

המדינה הגישה לבג"ץ בקשה לדחיית פינוי מאחז עמונה ב-45 ימים כדי לאפשר את יישום המתווה של פינוי בהסכמה שהושג מול התושבים. פינוי המאחז אמור להתבצע עד 25 בדצמבר במסגרת ההחלטה בעתירה של ארגון "יש דין". בהודעת הפרקליטות נכתב כי הדחייה המבוקשת נדרשת כדי להשלים את מציאת הפתרונות למגורים זמניים לתושבי עמונה. עם זאת, בפרקליטות הבהירו כי המדינה לא תבקש ארכה נוספת גם אם המתווה לא ימומש.

 

בעלי הקרקע הפלסטינים הגישו את תגובתם לבג"ץ. באמצעות עורכי הדין מיכאל ספרד ושלומי זכריה מארגון "יש דין", הודיעו בעלי הקרקע כי הם מתנגדים נחרצות לארכה שביקשה המדינה. בינתיים, בשטח, הטרקטורים לא חיכו והחלו בעבודות להכשרת חלקה 38 הסמוכה שעל פי המתווה החדש 24 משפחות יבנו בה את ביתם. אלא שלאחר כמה שעות הופסקו העבודות בהוראת המינהל האזרחי.

 

ביום ראשון אישרו תושבי עמונה את המתווה המתוקן ולאחר מכן גם בממשלה אישרו אותו. על פי המתווה החדש, 24 משפחות יוכלו להישאר על ההר בחלקה סמוכה (חלקה 38), לעומת 12 במתווה הקודם שנדחה על-ידי התושבים.


פורסם לראשונה 21/12/2016 23:52

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים