קנסות לחברות שיטילו ביוב ממטוסים מעל הודו
אחרי תגלית "צינור הקסם" בספינות הפאר, המועצה הירוקה של הודו החליטה: קנס של מאות דולרים לחברות תעופה שיטילו את הביוב בשמי המדינה. לאחרונה נתגלו בדלהי חלקי צואת אדם שנפלו מהשמיים - ומעתה האזרחים יוכלו לדווח על הטלות בזמן אמת
המועצה הירוקה של הודו, האמונה על איכות הסביבה במדינה, הודיעה כי השבוע כי חברת תעופה שתשליך את תכולת הביוב שלה מעל לשטח המדינה, תיקנס ב-50 אלף רופי, סכום כסף השווה לכ-730 דולר.
ההחלטה נתקבלה לאחר תלונה שהגיעה לאחרונה מתושב דרום דלהי, אודות פסולת שנפלה מהשמיים ונדבקה לקירות ביתו. בבדיקה שנערכה במקום התגלו קוליפורמים וכתמים שאושרו כצואת אדם, והתברר כי לא מדובר במקרה חד פעמי. על פי המועצה הירוקה המקומית, מדובר בדוגמה לתופעה רווחת ממש של חברות תעופה שמשליכות את הביוב של מטוסיהן מעל למדינה ולא שומרות אותו במיכליהן עד לנחיתה כפי שקובע החוק הבינלאומי בנושא וכפי שמקובל בעולם המערבי.
"בנוסף להפרת החוק מדובר בסיכון בריאותי לתושבים", אמרו חברי המועצה והוסיפו כי יפעילו קו חירום שיפעל 24 שעות ביממה "לדיווחים על צואה שנופלת מהשמיים", על מנת לנטר בזמן אמת את מקור המפגעים ואת חברות התעופה המפרות את החוק. כמו כן יבצעו בדיקות פתע לחברות תעופה הנוחתות בשדות התעופה של הודו, בהן ייבדק האם מיכלי הביוב של המטוסים מלאים בתום הטיסה, או ריקים - כלומר רוקנו באוויר. חברות שמיכליהן ייתפסו ריקים לאחר הנחיתה - ייקנסו. המועצה הירוקה של הודו הודיעה כי הכסף שייאסף מהקנסות ישמש למטרות ירוקות שונות ברחבי המדינה.
כאמור, בעולם המערבי לא מקובלת כלל השלכת פסולת ממטוסים באוויר. על פי חקיקה משנות ה-80, חברות התעופה (שאכן הטילו ביוב במהלך טיסה בעבר) מחויבות לאגור את תכולת הביוב במיכלים, אותם מרוקנים בשדות התעופה, אך ורק לאחר הנחיתה. אז איך עובדים השירותים במטוס? צפו ב-60 שניות:
החלטת המועצה מגיעה שבועות אחדים לאחר מקרה דומה של קנס על השלכת צואה לים - בענף השייט. ענקית השייט "קרניבל קרוז" נקנסה ב-40 מיליון דולר לאחר שבדיקה סמויה חשפה "צינור קסם" ששימש את אחת מחברות הבת של החברה להשליך את הביוב אל מעמקי הים במקום לפרוק אותו בנמלים. מדובר בקנס הגדול בתולדות עולם השייט.