שתף קטע נבחר

 

משרד החוץ נגד פייסבוק: לא הוסרו אלפי פוסטים מסיתים

מנהל המו"פ לדיפלומטיה דיגיטלית במשרד החוץ אמר כי הצוות טיפל ב-11,840 פוסטים המפרים את תנאי השימוש עליהם הכריזה פייסבוק בעצמה, אך רק כחצי מהם הוסרו. בפייסבוק אמרו בתגובה כי משרד החוץ לא העביר מידע לגבי פוסטים מסיתים

ההסתה ברשתות החברתיות נגד ישראל נמשכת ובמשרד החוץ בירושלים פועלים כדי להסיר פוסטים המפרים את הכללים בין היתר מפייסבוק - אך גורמים במשרד אומרים כי אלפי פוסטים עליהם דווח - לא הוסרו. בפייסבוק אומרים כי הם ממתינים לקבל ממשרד החוץ את המידע על פוסטים מסיתים. ובינתיים, אלפי פוסטים נגד ישראל לא נמחקו.

 

משרד החוץ אוסף ומרכז תלונות על פוסטים אנטישמיים וכאלו המסיתים לרצח ישראלים ויהודים בפייסבוק מכלל הנציגויות ברחבי העולם. במשרד החוץ אומרים כי הנתונים מצביעים על דפוסי הסתה ואנטישמיות קשים על גבי הרשת החברתית פייסבוק, הרבה מעבר למה שהרשת החברתית מעוניינת להודות בכך.

 

 

אלעד רצון, מנהל המו"פ לדיפלומטיה דיגיטלית במשרד החוץ, אמר ל-ynet כי מתחילת השנה צוות הלוחמה הדיגיטלית של משרד החוץ טיפל ב-21,957 התראות על פוסטים מסיתים או אנטישמיים בפייסבוק בלבד. הפוסטים נשלחים באופן אוטומטי מנציגי מדינת ישראל ברחבי העולם. לאחר בדיקה מקיפה, 11,840 מהפוסטים זוהו ככאלו המפרים את תנאי השימוש עליהם הכריזה פייסבוק בעצמה.

 

הוא הוסיף כי למרות שכל הפוסטים דווחו על-ידי המשתמשים במנגנונים אותם מציעה פייסבוק, הרשת החברתית לא עשתה דבר להסרתם. רק אחר פיתוחה של מערכת טכנולוגית ייחודית המאפשרת ניהול מעקב אחר האופן שבו מגיבה פייסבוק לדיווחי הגולשים, הצליח משרד החוץ, באמצעים טכנולוגיים, להביא להסרתם של 7,133 מהפוסטים (53%).

 

נועם כץ, סמנכ"ל התקשורת במשרד החוץ, התבטא לאחרונה באופן מאוד נחרץ לגבי הכוח הכמעט אבסולוטי אותו צברה פייסבוק בהקשר של השליטה שלה על המידע. בנאום במסגרת קורס הצוערים במשרד החוץ הוא השתמש בכינו "חברה טוטליטרית" לתאר את הסכנות הטמונות, בין היתר, באופן בו פייסבוק אינה מטפלת בחומרים המסיתים לשנאה ולאלימות.

 

פייסבוק: ביקשנו לראות את המידע

מפייסבוק ישראל נמסר בתגובה: "כל אחד יכול לדווח לפייסבוק על תוכן שהוא חושב שנוגד את מדיניות החברה. בנוסף, אנו לעתים מפעילים ערוצי תקשורת ישירים עם ממשלות בעולם וארגונים לא ממשלתיים במטרה להביא לידיעתנו תוכן שעלול להפר את כללי הקהילה שלנו. באוגוסט 2016 נמסר לפייסבוק שמשרד החוץ אוסף תוכן שכלל הסתה. פייסבוק ביקשה לראות את המידע על-מנת להסיר כל תוכן שמפר את כלליה. בקשות חוזרות לקבל את המידע לא נענו. כמו כן, פייסבוק הציעה לקיים פגישה עם משרד החוץ כדי לדון באופן הדיווח על תוכן, וגם בקשה זו נותרה ללא מענה".

 

עוד הדגישו בפייסבוק ישראל: "שום דבר לא חשוב בפייסבוק יותר מאשר ביטחון הקהילה, והחברה פועלת רבות כדי לשמור על ביטחון המשתמשים. אנו מקווים שבעתיד משרד החוץ ידווח לנו ישירות על תוכן, כפי שגופי ממשלה אחרים עושים בישראל וברחבי העולם, כדי שנוכל לפעול במהירות להסיר תוכן המפר את כללי הקהילה".

 

במשרד החוץ אמרו: "משרד החוץ נתקל באופן שיטתי בחומה של חוסר שקיפות בכל ההידברות שלו עם פייסבוק בנוגע לאופן שבו הרשת החברתית מטפלת בתכני הסתה, דיסאינפורמציה ושנאה. משרד החוץ ישמח לשתף את פייסבוק בנתונים לגבי התכנים הבעייתיים אשר נאספו במאמץ רב ולאורך זמן. יחד עם זאת, דיון שכזה לא יכול להיות יעיל ומשמעותי, כל עוד פייסבוק מתעקשת להסתיר את הכללים של אותו מנגנון שבנתה לצורך טיפול בתכנים מפרי-המדיניות שלה עצמה. לצערנו, פייסבוק מתעקשת באופן תמוה להטיל איפול מוחלט על אופן עבודת המנגנון, לרבות מה הקריטריונים, מי האנשים המקבלים ההחלטות באופן יומיומי לגבי תכנים, ומידת היכרותם עם השיח האלים והמסית במזרח התיכון".

 

עוד אמרו בירושלים: "משרד החוץ יעשה כל שביכולתו כדי לסייע לפייסבוק במאבק נגד תופעות ההסתה, הדיסאינפורמציה והשנאה, אך אנו מצפים מפייסבוק לגלות את אותה רמת מחויבות לנושא. היעדר השקיפות מצד פייסבוק מקשה מאוד על יצירת האווירה הבונה שהיא תנאי להצלחה בהגנה על המשתמשים מפני הסתה, דיסאינפורמציה ושנאה. אנו מצפים מפייסבוק שיפעלו בצורה מהירה ונחושה, בשיתוף פעולה כנה, פתוח ושקוף עם משרד החוץ, נגד התופעה".

 

במשרד החוץ הוסיפו כי משרד החוץ מציע לקיים את הדיאלוג בנושא האופן שבו הרשת החברתית מטפלת בתכני הסתה, דיסאינפורמציה ושנאה, במשרדי ynet ובנוכחות עיתונאי ynet אשר יהיו מסוגלים למלא את חובתם העיתונאית לעדכון האזרח באופן השקוף והאובייקטיבי ביותר.

 

2016 תיזכר כשנה שבה נאלצה פייסבוק להתמודד עם האשמות קשות. ההאשמה בצבירת "כוח חסר תקדים" כמונופול בלעדי המהווה "איום לא רק על הדמוקרטיה, אלא על תפיסת העולם הקפיטליסטית בעצמה" כפי שהתבטא הפעיל החברתי רוברט מקנזי. הממשל ההודי האשים את פייסבוק בפברואר האחרון בלא פחות מ"קולוניאליזם דיגיטלי" בעקבות פרשת ההפרה של הניטרליות של הרשת על-ידי פייסבוק בהודו. ארגוני זכויות אזרח בארה"ב האשימו את פייסבוק בהפעלת צנזורה בלתי מבוקרת ובצורך בהחלת חקיקה שתחייב את פייסבוק לתת דין וחשבון בנוגע לפרשיות סגירת חשבונות ומחיקת תכנים לא מבוקרת. וכמובן, חייבים להזכיר את הביקורת שהוטחה בפייסבוק על הטית הבחירות בארה"ב כתוצאה מריבוי התכנים המזוייפים והדיסאינפורמציה על גבי הרשת.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים