פשוט עד להביך: 2 מתכונים עם תפוחים
האורחים קפצו לביקור פתע ובמקרר נשארו רק תפוחים? רותי קינן מציעה לכם למלא בצק עלים בתפוחים ותמרים: 2 מתכונים פשוטים להכנה עם תפוחים
כנראה שאין זה מקרה שהצירוף הזה, תפוחים ותמרים, זכה להיות מונצח בשיר. השילוב הקולינרי של שני הפירות הטעימים עובד ממש טוב, בעיקר בתחום המאפים המתוקים, ולכן חשבתי עליו כשאיתרתי על מדף המזווה שלי מלית תמרים שנותרה מחגי תשרי, שהתמר והתפוח הם חלק מסמליהם.
על אף המראה המרהיב והמקצועי, המאפים האלה פשוטים להכנה עד להביך. תוסיפו לכך שמכינים אותם מחמישה מרכיבים בלבד, וקיבלתם מתכון מנצח לכל הזדמנות. מה שעושה אותם כל כך ייחודיים הוא טכניקה מתוחכמת אך קלה ביותר לביצוע, ודורשת מעט התעסקות.
אסור לפסוח על שני דברים חשובים: הראשון הוא עובי הבצק (בצק עלים רגיל מרודד קצת עבה מדי, ולכן אני מעדיפה את בצק הפילאס. אם בכל זאת החלטתם להשתמש בבצק עלים, על בסיס חמאה למשל, שהוא הרבה יותר טעים, מומלץ לרדד מעט את הרצועות). השני הוא חליטת פרוסות התפוחים, ייבושן וקירורן. אם לא תחלטו - התפוחים יהיו קשיחים מדי. אם לא תייבשו היטב - הבצק יצא רטוב. ואם לא תקררו אותן - הבצק יימס מתחתן.
ועכשיו לגיוונים. ממש לא חובה להשתמש בממרח תמרים - אפשר להחליף אותו בריבה או אפילו בסוכר חום או כל דבר אחר. את התפוחים אפשר להחליף באגסים (ואפשר להשתמש בכאלו מקופסה המייתרים את הצורך בחליטה), וכשיגיע תור פירות הקיץ - בנקטרינות או אפרסקים (שאותם מומלץ לפרוס אחרי בישול קל בשלמותם).
ואחרון חביב - אם לא בא לכם להתעסק יותר מדי או אם הפתיעו אתכם ברגע האחרון ובמקרר יש רק תפוחים, תוכלו להשתמש במתכון השני שמובא כאן ועושה שימוש כמעט באותם מרכיבים, אבל הכנתו פשוטה עד גיחוך.
שושני בצק עלים עם תפוחים ותמרים
המצרכים (ל-12 יחידות):
2 תפוחים מתוקים (פינק ליידי, חרמון, גאלה)
מיץ מ-1 לימון
1 חבילה בצק פילאס מופשר
4 כפות ממרח תמרים או ריבה
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
- מרתיחים כ-1 ליטר מים בסיר קטן. מוציאים את ליבת התפוחים, וחוצים כל תפוח לשניים לאורכו. פורסים לפרוסות דקות ככל האפשר.
- מניחים את הפרוסות בסיר עם המים הרותחים, מוסיפים את מיץ הלימון ומבשלים כ-3 דקות (הפרוסות צריכות להתגמש, לא להתבשל. אם הן מוכנות קודם, יש לכבות את האש). מוציאים מהמים ומספיגים על מגבות נייר.
- חותכים מבצק הפילו רצועות ברוחב 5 ס"מ בערך (ובאורך רוחב חבילת הבצק). מורחים כל רצועה בממרח תמרים, ומסדרים בקצה העליון שורה של פרוסות תפוחים, חופפות זו לזו.
- מקפלים את מחצית הרצועה על התפוחים (כך שהפרוסות נמצאות בין שתי שכבות בצק) ומגלגלים לגלילה, מקצה עד קצה. מניחים את הגלילות בתבנית שקעים.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-30 דקות, או עד שהבצק מזהיב. מוציאים מהתבנית ומצננים מעט. מאבקים באבקת סוכר ומגישים.
ריבועי בצק עלים עם תפוחים
עוגות אישיות קלות ביותר להכנה. היתרון בריבועי הבצק המוכנים הוא שאין צורך אפילו להפשירם - הם מוכנים לשימוש כמו שהם, ויפשירו מעצמם תוך כדי ההכנה. אם אין לכם ריבועי בצק עלים או שאתם מעדיפים בצק עלים על בסיס חמאה, אפשר לחתוך ריבועים בגודל 10 ס"מ.
המוצרים (ל-10 יחידות):
1/2 חבילה ריבועי בצק עלים
5 תפוחים לא גדולים
1/2 כוס סוכר
קינמון - לא חובה
50 גר' חמאה בקוביות
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
- מרפדים תבנית שטוחה בנייר אפייה. חוצים את התפוחים ומוציאים את הליבה. חורצים על פני כל חצי תפוח פרוסות, לא עד הסוף.
- מניחים כל חצי תפוח על ריבוע בצק, עם הצד החתוך כלפי מטה כך שהחריצים ייראו למעלה, ומשרטטים סביבו על הבצק ריבוע, בחוד של סכין (הדבר יבטיח שתיווצר מסגרת יפה סביב התפוח אחרי האפייה).
- מערבבים את הסוכר עם הקינמון, ומפזרים את התערובת על פני התפוחים והבצק. מפזרים קוביות קטנות של חמאה על פני המאפים.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 25 דקות, או עד שהתפוחים רכים והבצק זהוב. מצננים וזורים אבקת סוכר.