שתף קטע נבחר
 

"שיימינג חיובי": בסין ידווחו על מעסיק בעייתי

ברוב העולם מנסים להעלים את תופעת "השיימינג", אך בסין הוחלט להשתמש בהעלבה כדי לשפר את תנאי העובדים. החל מ-2017, פרטי מעסקים שאינם משלמים ביטוח לאומי ולא מספקים שעות מנוחה יפורסמו לציבור. בנוסף, כלל החברות יכנסו לדירוג מיוחד על פי שמירה על זכויות ההעסקה

סין החליטה לאמץ את השיימינג לצורך קידום מטרה חשובה: קידום והגנה על זכויות עובדים, באמצעות פרסום שמות המעסיקים שמפרים את החוק.

 

כתבות נוספות בערוץ הקריירה

מצבם של העובדים האתיופים - החמור ביותר

ארה"ב חוששת מריגול ישראלי: מגבילה ויזות למדענים

עובדים למען בעלי מוגבלויות: "הממשלה סוגרת אותנו"

 

בזמן שמדינות ברחבי העולם מנסות להתמודד עם תופעות מכוערות של שיימינג ברשת, סין החליטה לאמץ את השיטה השנויה במחלוקת לצורך חיובי: קידום והגנה על זכויות עובדים באמצעות פרסום שמות המעסיקים שמפרים את חוקי העבודה במדינה.

החל מ-2017, יכנסו לתוקף שני תיקונים שאמורים לשפר את תנאי העסקה של מאות מיליוני העובדים במדינה. במסגרת התיקון הראשון, פרטיהם של מעסיקים שעוברים על חוקי העבודה יפורסמו, תוך ציון פרטי העבירות. בין העבירות שיביאו לפרסום פרטים: הלנת שכר, אי תשלום ביטוח לאומי עבור עובדים, הפרת חוקי שעות עבודה, מנוחה או חופשה והפרת חוקי ההגנה על נשים עובדות. על פי התיקון, הפרסום בציבור יתרחש רק כאשר יהיה מדובר ב"מקרים קשים" והרשויות הן אלו שיקבעו האם אכן מדובר במקרה כזה. 

מהגרי עבודה בסין (צילום: EPA) (צילום: EPA)
מהגרי עבודה בסין(צילום: EPA)
 

התיקון השני יחול על מעסיקים מקומיים וזרים כאחד, ויביא לדירוג של חברות על פי חוקי העבודה ותנאי ההעסקה של העובדים בהם. מעסיק שיזכה לרמה A, הרמה הגבוהה ביותר, יזכה לביקורי פיקוח מעטים מטעם משרד העבודה הסיני, ואילו למעסיק ברמה C תקבע "תכנית חינוך" כדי לגרום לו לשפר את רמת השמירה על זכויות העובדים.

 

"שוק העבודה בסין עבר שינוי"

עו"ד תהילה לוי-לאטי, המתגוררת בסין ומנהלת את הדסק המקומי של פירמת עורכי הדין זיסמן אהרוני גייר (ZAG/S&W) ושות' מסבירה: "בשנים האחרונות עובר שוק העבודה בסין שינוי עמוק ומתמשך, התיקונים החדשים מצטרפים למערך שלם של חוקים חדשים שנועדו לאותת למעסיקים ש'מה שהיה – לא יהיה עוד'.

 

"פיקוח מחמיר יותר דרך שיטה של דירוג המעסיקים ופרסום שמות החברות שעוברות על חוקי העבודה, יכולים להוות אמצעי יעיל מצד הרשויות בסין לצורך מיגור התופעה של פגיעה בזכויות עובדים.

 

"אין ספק שפרסום שמותיהן של חברות זרות ב'רשימה שחורה' עלול לפגוע במוניטין ובעסקיהן. לחברות זרות המעסיקות עובדים בסין מומלץ לדאוג לפיקוח פנימי על התנהלותן מול העובדים, להיות מעודכנות בחוקי העבודה ובתיקונים שיוצאים לעתים תכופות ולהישמר לא להפר את החוקים השונים החלים עליהן".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
עובדים בסין
צילום: EPA
צילום: נטלי שור
עו"ד תהילה לוי-לאטי
צילום: נטלי שור
מומלצים