שתף קטע נבחר

שומרת מסורת: כאב הראש של השחקנים באנגליה

יותר ויותר קולות בפרמייר ליג קוראים לקיים פגרת חורף כמו בליגות האחרות באירופה, אבל בינתיים הדבר לא יצא אל הפועל מסיבות כלכליות. אוזיל מתלונן, קלופ המום מהלו"ז של ליברפול וארסן ונגר, שטען כי יבכה אם הליגה תופסק, מתכוון לתת לאלכסיס סאנצ'ס מנוחה. בינתיים המנהגים הישנים מנצחים

ביום שני הקרוב, כשבכל העולם הנוצרי יחגגו את חג המולד מול האח המבוערת, באנגליה יחגגו מחזור מלא של כדורגל במחזור ה'בוקסינג דיי' המפורסם. לא רק בפרמייר ליג, אלא בכל ארבע הליגות המקצועניות. כי זו המסורת, ואין כמו האנגלים כשמדובר במסורת.

 

 

ולא רק שבאנגליה ממשיכים לשחק כדורגל בתקופת חג המולד כאשר כל יתר הליגות באירופה נמצאות בפגרה, האנגלים רק מגבירים את הקצב. בתוך שבוע יתקיימו שלושה מחזורי ליגה מלאים וכמה ימים לאחר מכן ייערך גם סיבוב גביע.

  

 

רק שבשנים האחרונות יותר ויותר אנשים באנגליה טוענים שהגיע הזמן ללכת בעקבות שאר הליגות באירופה ולקחת פסק זמן קצר באמצע העונה.

 

מסוט אוזיל, הכוכב הגרמני של ארסנל, שהיה רגיל לפגרות חורף בצעירותו בבונדסליגה ולאחר מכן בספרד, כששיחק בריאל מדריד, אמר: "הפציעה המשמעותית הראשונה שהייתה לי בחיים הגיעה בתקופת משחקי חג המולד. כשחקן כדורגל ותיק אני יודע שמנוחה באמצע העונה היא הכרחית. צריך לעשות הפסקה, גם מבחינה גופנית וגם מנטאלית. לפעמים אתה רוצה פסק זמן, להיות קצת עם המשפחה שלך, למלא מחדש את המצברים. אבל באנגליה משחקים כל השנה בלי הפסקה, ואתה מרגיש שהגוף שלך מתעייף, בעיקר בחורף".

 

כאשר אחוז השחקנים והמאמנים הזרים בפרמייר ליג הוא הגבוה בעולם, והאחוז הזה רק הולך ועולה, יש באופן טבעי יותר ויותר קולות הקוראים לשינוי, לחשיבה חדשה.

 

"מבין את המסורת, אבל צריך לחשוב על המצב". קלופ (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
"מבין את המסורת, אבל צריך לחשוב על המצב". קלופ(צילום: רויטרס)

 


 

יורגן קלופ, המנג'ר הגרמני של ליברפול אמר: "אני מבין לחלוטין את עניין המסורת, ולעולם לא אומר שלקיים מחזור משחקים ב'בוקסינג דיי' זה רעיון רע. נכון, זה חג המולד, אבל אני אוהב את זה. אולם לשחק שני משחקים בהפרש של פחות מ-48 שעות?". קלופ היה המום כשהתבשר שליברפול תארח את מנצ'סטר סיטי בערב השנה האזרחית ב-17:30 (שעון מקומי) ואז תצא למשחק חוץ מול סנדרלנד יומיים לאחר מכן ב-15:00.

 

"כששמעתי על זה לא יכולתי להאמין, שני משחקים בתוך פחות מ-48 שעות, עם כל הנסיעות שכרוכות בכך. אני מבין שאין כרגע מה לעשות אבל אולי הגיע הזמן לחשוב על המצב הזה כדי שזה לא יקרה בעתיד", ניסה קלופ להעביר את המסר.

 

בדרך כלל אלו הזרים שטוענים שאנגליה צריכה לאמץ את הרעיון של פגרת חורף, אולם בשנים האחרונות יש יותר ויותר מקומיים שחושבים כך. הטענות העיקריות הן שבגלל אופייה הפיזי של הליגה האנגלית, השחקנים נשחקים במהלך העונה ומגיעים לקו הסיום באפיסת כוחות.

 

בגלל העומס בליגה? נבחרת אנגליה בכישלון ביורו 2016 (צילום: עוז מועלם) (צילום: עוז מועלם)
בגלל העומס בליגה? נבחרת אנגליה בכישלון ביורו 2016(צילום: עוז מועלם)

 

לדעת רבים, העייפות המצטברת הזו פוגעת בנבחרת אנגליה כשמגיעים טורנירי הקיץ פעם בשנתיים, המונדיאל ואליפות אירופה. כששחקנים של נבחרות אחרות נראים טריים יותר, האנגלים מותשים מהפרמייר ליג הנערכת ללא הפסקה וזה לדעתם מה שגורם לתוצאות המאכזבות.

 

טענה נוספת היא שהקבוצות הבכירות מגיעות שחוקות ועייפות למשחקי שמינית גמר ליגת האלופות בפברואר, כאשר היריבות הספרדיות, גרמניות, איטלקיות וצרפתיות במצב פיזי טוב בהרבה. זו הסיבה לדעת פרשנים רבים לחוסר ההצלחה של הקבוצות האנגליות בשלבי הנוק אאוט בליגת האלופות.

 

בעונה שעברה טען לואי ואן חאל, כשעוד אימן את מנצ'סטר יונייטד, שהעובדה שבאנגליה אין פגרת חורף היא "מרושעת". על כך הגיב ארסן ונגר, מנג'ר ארסנל: "אני אבכה אם תהיה פגרת חורף בפרמייר ליג. זה חלק מהמסורת של הליגה האנגלית , וזה מסייע לנו להיות כל כך פופולריים ברחבי העולם. כי אף אחד לא עובד בחג המולד וכולם צופים בכדורגל האנגלי".

 

מדבר בעד המסורת, אבל צריך לתת מנוחה לשחקניו. ונגר (צילום: AP) (צילום: AP)
מדבר בעד המסורת, אבל צריך לתת מנוחה לשחקניו. ונגר(צילום: AP)

 

ולמרות זאת ונגר עצמו מתכוון לתת לאלכסיס סאנצ'ס, הכוכב הצ'ילאני של ארסנל, פגרת חורף פרטית, כדי שיוכל לנוח, להטעין מצברים ולא "לשרוף" את עצמו לקראת המחצית השנייה של העונה.

 

מעניין לשמוע את דייויד מויס, המנג'ר של סנדרלנד, שעבד בעבר בספרד, כשאימן את ריאל סוסיאדד ומכיר את שני צדי המטבע. מויס מבין את היטב את חשיבותה של המסורת ולכן אינו קורא לבטל את מחזורי הבוקסינג דיי וראש השנה האזרחית, אולם לדעתו פגרת חורף היא חיונית.

 

"הרעיון שלי הוא שפגרת החורף תהיה בשבועיים הראשונים של ינואר", הוא כתב לא מכבר. "המחזורים של חג המולד וראש השנה היו תמיד חלק מהתרבות שלנו ואני לא חושב שצריך לשנות זאת. גם שחקנים זרים שמשחקים באנגליה כמה שנים יודעים את החשיבות של המחזורים הללו והם כבר רגילים לעומס הנוסף. זה יותר קשה לשחקנים החדשים שמגיעים לאנגליה ואינם מורגלים בכך".

 

לדייויד מויס יש ניסיון גם באנגליה וגם בספרד (צילום: GettyImages) (צילום: GettyImages)
לדייויד מויס יש ניסיון גם באנגליה וגם בספרד(צילום: GettyImages)

 

יחד עם זאת מויס מוסיף: "בתקופה בה עבדתי בספרד חוויתי את הפגרה בת השבועיים, שאיפשרה לשחקנים לקחת חופש של שבוע כדי להיות עם המשפחות, ואז לחזור לאימונים כדי להתכונן למשחקים הבאים. הרגשתי שזה היה טוב עבור השחקנים מכל הבחינות. כי הרי מדובר בהפסקה קצרה למדי. ומאחר שבספרד יש הרבה שחקנים מדרום אמריקה, זה איפשר להם לטוס הביתה ולבלות מספר ימים עם הקרובים אליהם ביותר".

 

אגב, בסקוטלנד הלכו פחות או יותר על הרעיון של מויס. עד השנה הליגה הסקוטית פעלה כמו האחות הגדולה מדרום, עם פעילות מוגברת בתקופת החגים. אז גם העונה הקבוצות הסקוטיות ישחקו ב'בוקסינג דיי' ובערב הסילבסטר – אבל אז ייצאו לפגרה בת ארבעה שבועות, עד תחילת פברואר.

 

בתקופה האחרונה היו דיונים בהנהלת הפרמייר ליג, שם ניסו לבדוק אפשרות להכנסת פגרת חורף בת שבועיים. אולם הרעיון הזה שבק חיים לפחות לשבע השנים הבאות. הסיבה היא החוזה הענק שחתמה לא מכבר ההתאחדות האנגלית, שבו מכרה את זכויות השידור של משחקי הגביע האנגלי לחו"ל עד 2024 תמורת מיליארד דולר. החוזה כולל סעיף שמחייב כי משחקי הגביע יתקיימו בסופי שבוע ולא באמצע השבוע, וזה המכשול העיקרי.

 

שחקני סלטיק. העונה יזכו לפגרה בת חודש (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
שחקני סלטיק. העונה יזכו לפגרה בת חודש(צילום: gettyimages)

 

צריך להסביר: אירגון הפרמייר ליג מנהל את משחקי הליגה הבכירה באנגליה ואחראי על השיווק ומכירת זכויות השידור. אולם את משחקי הגביע מארגנת ההתאחדות. במהלך הדיונים שנערכו בקשר לאפשרות של הכנסת פגרת חורף, הועלתה הצעה ששני סיבובי הגביע הראשונים ייערכו באמצע השבוע ולא בסופי שבוע, מה שיפנה מקום להזזת שני מחזורי ליגה קדימה, ופינוי תאריכים לפגרה קצרה. אולם החוזה החדש של ההתאחדות מונע אפשרות שכזו.

 

יו"ר ההתאחדות האנגלית, מרטין גלן, שבישר על החוזה החדש, הסביר כי אם הנהלת הפרמייר ליג תסכים לפצות את ההתאחדות על אבדן ההכנסות, יש אפשרות להזיז את משחקי הגביע לתאריכים אחרים. אולם ראשי הליגה כבר הבהירו שאין להם כל כוונה לעשות זאת.

 

כך שבינתיים המסורת מנצחת וכמו בכל השנים שעברו, עשרות אלפי תיירים מכל העולם וגם מישראל יעשו את דרכם לקור האנגלי, כדי לתפוס שלושה ואפילו ארבעה משחקים בשבוע, בקרנבל הכדורגל האנגלי הגדול מכולם.

 

הקהל ימשיך להגיע למגרשים בכריסטמס. אוהדי מנצ'סטר סיטי (צילום: AFP) (צילום: AFP)
הקהל ימשיך להגיע למגרשים בכריסטמס. אוהדי מנצ'סטר סיטי(צילום: AFP)

 


הפגרה הארוכה ביותר באירופה תהיה בגרמניה. הבונדסליגה יצאה לחופשה של 30 יום, מה-21 בדצמבר ועד ל-20 בינואר. כמו בגרמניה, גם בצרפת התקיים ביום רביעי המחזור

האחרון של 2016, והליגה הצרפתית תתחדש ב-14 בינואר. יחד עם זאת, רוב הקבוצות יחזרו לפעילות כבר שבוע קודם לכן כשייערכו משחקים בגביע ובגביע הליגה.

 

בספרד נערכו השבוע משחקי גביע, אבל הליגה עצמה יצאה לפגרה של 18 יום כבר בסוף השבוע שעבר והיא תחזור לפעילות ב-6 בינואר. באיטליה המצב דומה והפגרה היא בת 16 ימים, בין ה-22 בדצמבר ל-7 בינואר.

 

גם בהולנד (ארבעה שבועות) ובלגיה (שלושה שבועות וחצי) יפסיקו לשחק כדורגל מסוף דצמבר ועד אמצע חודש ינואר. ובתקופה הזו הקבוצות האנגליות יקיימו לא פחות מחמישה משחקים – ארבעה בליגה ועוד אחד בגביע.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
אוזיל במשחק מול אברטון
צילום: EPA
מומלצים