שתף קטע נבחר

 

למרות המעצר: גטאס יוכל להגיע להצבעות בכנסת

מעצרו של ח"כ באסל גטאס מהרשימה המשותפת, שתועד מעביר טלפונים ניידים למחבלים, לא אמור למנוע בשלב זה את המשך פעילותו הפרלמנטרית. בהיעדר איסור מפורש בחוק, יוכל גטאס לדרוש להגיע להצבעות בליווי משטרתי, וללא אזיקים. ועדת האתיקה תדון בשבוע הבא בהשעייתו ובשלילת שכרו

 

גטאס בבית המשפט

גטאס בבית המשפט

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

המעצר - וההשלכות. פרשת באסל גטאס, שתועד מעביר טלפונים ניידים לאסירים ביטחוניים, הובילה לכדי תקדים שבו חבר כנסת מכהן נשלח לראשונה למעצר. המצב הנוכחי יוצר כמה סוגיות מורכבות ואי-בהירויות בנוגע להמשך פעילותו של הח"כ מהרשימה המשותפת, לפחות בתקופה הקרובה.

 

‎ראשית, אין בחוק איסור מפורש שמונע מח"כ להגיע להצבעות בכנסת בשעה שהוא שוהה במעצר. לכן, באופן תיאורטי יכול חבר הכנסת גטאס לדרוש להגיע להצבעות, ואם כן - יעשה זאת בליווי משטרתי, אך כשהוא איננו אזוק. כמו כן, לפי החוק רק ח"כ שנידון למאסר מושעה מתפקידו באופן אוטומטי.

גטאס, הערב (צילום: יובל חן) (צילום: יובל חן)
גטאס, הערב(צילום: יובל חן)
בשל המצב המורכב שנוצר יגבש בימים הקרובים היועץ המשפטי של הכנסת, עו"ד איל ינון, חוות דעת משפטית בנוגע לסוגיית גטאס. אם בשבוע הבא, בשעה שהכנסת מקיימת הצבעות, גטאס עדיין יהיה נתון תחת מעצר, יפרסם עו"ד ינון חוות דעת שנוגעת למעמדו של ח"כ עציר.

 

במקביל, דנה ודעת האתיקה בסוגיות אחרות שקשורות לגטאס, וצפויה לקבל החלטות בתחילת שבוע הבא. על הפרק עומדת ‎דרישתו של יו"ר הקואליציה, ח"כ דוד ביטן, להשעות את גטאס מכל פעילות פרלמנטרית ובפרט מהצבעות במליאה, ואליה מתווספת דרישה של ח"כ אורן חזן לשלול את משכורתו של הח"כ מהרשימה המשותפת.

 

דיון בהסרת חסינותו של ח"כ גטאס    (באדיבות ערוץ הכנסת)

דיון בהסרת חסינותו של ח"כ גטאס    (באדיבות ערוץ הכנסת)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

 (צילום: יובל חן) (צילום: יובל חן)
(צילום: יובל חן)
 

חבר הכנסת הראשון שנשלח לכלא הוא שמואל רכטמן מהליכוד, שהחל לרצות עונש של שלוש שנות מאסר וחצי בפברואר 1979 ובמקביל המשיך לכהן כחבר כנסת. רכטמן, שהורשע בקבלת שוחד בסך 70 אלף לירות מקבלן, הגיע לרצות את מאסרו בכלא מעשיהו כשהוא נוהג במכונית פיאט 132 שכורה. רכטמן, שקיבל את מספר האסיר 52249, שהה בלילה הראשון מאחורי הסורגים בחדר עם שמונה אסירים. בשל החוק הובא חבר הכנסת רכטמן להצבעות בכנסת. בכנסת הסבירו אז כי מספר חברי הכנסת חייב להיות 120 ולא ייתכן שיהיו 119 חברי כנסת ולכן חובתו של רכטמן להשתתף בהצבעות. 

 

ח"כ גטאס היה במעקב צמוד מאז שתועד מעביר את הטלפונים למחבלים מחשש למקרה עזמי בשארה 2. היחידה הארצית של משטרת ישראל חקרה אמש באזהרה בפעם השנייה את חבר הכנסת באסל גטאס ובתום חקירתו נעצר. לחבר הכנסת מיוחס חשד לעבירות של קשירת קשר לביצוע פשע, מרמה והפרת אמונים ועבירות על פי פקודת שירות בתי הסוהר (הכנסת חפץ אסור/מסוכן). החקירה נפתחה באישור היועץ המשפטי לממשלה ומלווה על ידי פרקליטות מחוז דרום (פלילי). הברחת טלפונים ניידים לכלא היא עבירה שבצדה עונש של עד 10 שנות מאסר. על מרמה והפרת אמונים עלול גטאס להישפט לעונש מרבי של שלוש שנות מאסר - בהנחה כמובן שיוגש נגדו כתב אישום.

 

את הלילה האחרון בילה ח"כ גטאס בבית המעצר ניצן. במשטרה החליטו לעצור אותו בגלל מעשיו החמורים ומחשש שיימלט למרות שהוצא נגדו צו איסור יציאה מהארץ. עוד אומרים שם כי כל אדם אחר שהיה נחקר בעבירות דומות היה נעצר.


פורסם לראשונה 22/12/2016 23:15

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יובל חן
באסל גטאס בחקירתו בלהב 433
צילום: יובל חן
מומלצים