שתף קטע נבחר

 

זעם פלסטיני על מצרים: "נטישת ההחלטה נגד ישראל - התאבדות"

ביקורת חריפה מצד הפלסטינים לאחר שמצרים משכה באופן זמני את הגשת הצעת ההחלטה למועצת הביטחון נגד ההתנחלויות בישראל. שר החוץ הפלסטיני טען כי היו "סימני חזקים" שארה"ב תימנע וכך ההחלטה הייתה עוברת: "ההחלטה המצרית לא נעשתה בהסכמה עמנו"

 

מועצת הביטחון של האו"ם. ההצבעה נדחתה לעת עתה (צילום: AP) (צילום: AP)
מועצת הביטחון של האו"ם. ההצבעה נדחתה לעת עתה(צילום: AP)

התבטאות פלסטינית ראשונה וחריפה נגד החלטת מצרים לדחות את ההצבעה על ההתנחלויות במועצת הביטחון: שר החוץ הפלסטיני ריאד אל-מאלכי אומר כי היו לפלסטינים סימנים חזקים מאוד לכך שארה"ב תימנע בהצבעה וששאר המדינות היו מצביעות פה אחד בעד ההחלטה.

 

"זה היה בבחינת התאבדות וכעת זה הפך להתאבדות", אמר שר החוץ הפלסטיני בזעם כשהגדיר את ההחלטה המצרית לדחות את הדיון במועצת הביטחון. הוא הבהיר כי ההחלטה המצרית לא נעשתה בהסכמה עם הצד הפלסטיני.

 

אל-מאלכי סיפר כי במהלך הלילה התקיימה ישיבה של מועצת השגרירים הערביים באו"ם ובמהלך הפגישה דרש השגריר הפלסטיני ריאד מנסור לעלות את טיוטת ההחלטה להצבעה במועד המקורי שנקבע לה. לטענת שר החוץ הפלסטיני, השגריר המצרי התעקש כי ההחלטה נמצאת בידי הקוורטט הערבי ולא בידיו וכי הקוורטט צפוי להיפגש היום אך לא ברור באיזו שעה.

 

שגריר ישראל באו"ם: "אנחנו אופטימיים"    (צילום: אלי סגל)

שגריר ישראל באו"ם: "אנחנו אופטימיים"    (צילום: אלי סגל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

"פלסטין עודנה מקווה כי תהיה בחינה מחודשת של הנושא משום שאנחנו סבורים שטיוטת ההחלטה הזאת משקפת ניצחון גדול לא רק לפלסטינים אלא גם לעולם הערבי", הבהיר אל-מאלכי.

 

הלילה אמר גורם ישראלי בכיר לסוכנות הידיעות רויטרס ורשת CNN כי ממשלו של נשיא ארה"ב ברק אובמה תכנן להימנע בהצבעה במועצת הביטחון נגד ההתנחלויות. לאחר שישראל גילתה על כך, היא פנתה לצוות של הנשיא הנבחר דונלד טראמפ וביקשה ממנו להתערב. לאחר ההתפתחויות טלפן נשיא מצרים, עבד אל-פתאח א-סיסי, לטראמפ ושוחח עמו בנוגע להצעת ההחלטה.

הפלסטינים כועסים עליו. נשיא מצרים א-סיסי (צילום: AFP) (צילום: AFP)
הפלסטינים כועסים עליו. נשיא מצרים א-סיסי(צילום: AFP)

הגורם אמר לרשת CNN כי ממשלת ישראל פנתה לטראמפ בבקשה שיפעיל לחץ על ממשל אובמה להטיל וטו על ההצעה המצרית. הוא הוסיף כי ישראל פנתה לצוות המעבר של טראמפ, לאחר שהבינה שלא הצליחה לשכנע את ממשל אובמה להטיל וטו בהצבעה המתוכננת. הוא אמר כי ישראל הפצירה בבית הלבן להסכים להתנגד להצעה, ואמרה שאם לא יעשה זאת, לא תיוותר לה ברירה אלא לפנות לטראמפ.

 

לרויטרס אמר הגורם כי ישראל מאמינה שממשלו של אובמה תכנן במשך זמן רב להימנע בהצבעה שתיערך באו"ם בנושא ההתנחלויות, ותיאם לשם כך מהלך עם הפלסטינים, כחלק ממהלך אחרון שלו בסוגיה לפני שהוא מסיים את תפקידו. הוא הוסיף כי ישראל יצרה קשר בדרגים רשמיים גבוהים עם צוותו של טראמפ, וביקשה ממנו להתערב, לאחר שהזהירה את ממשל אובמה כי תעשה כן. עוד אמר כי ישראל רואה בכוונת ההימנעות של ממשל אובמה בהצבעה כהפרה של "ליבת המחויבות" של ארה"ב לביטחונה, וכניסיון אחרון לכבול את ידי הממשל הנכנס.

 

דובר הנשיאות המצרית, עלאא יוסף, אמר כי "במהלך השיחה הם דנו בעניינים אזוריים והתפתחויות במזרח התיכון. הנשיאים הסכימו על החשיבות של מתן הזדמנות נאותה לממשל האמריקני החדש להתמודד עם כל הממדים של הסוגיה הפלסטינית, במטרה להשיג הסדר מלא וסופי".

 

גורמים דיפלומטיים מסרו כי לאחר שניו זילנד, ונצואלה, מלזיה וסנגל, החברות במועצת הביטחון, הבינו כי מצרים לא מתכוונת להעלות את ההצעה להצבעה כמתוכנן, הן שלחו לה איגרת, ובה כתבו כי במקרה שתחליט שלא להגיש את ההצעה ב-23 בדצמבר, או שלא תבהיר עד השעה 7 (שעון ישראל) איך בכוונתה לנהוג - הן שומרות לעצמן את הזכות לעשות זאת בעצמן במהירות האפשרית. מלבד הארבע, גם הפלסטינים הצטרפו למסר, שבו נכתב

כי "יש אכזבה גדולה מכך שמועצת הביטחון לא הצביעה על ההצעה כמתוכנן".

 

ראש הממשלה בנימין נתניהו פרסם אתמול הצהרה שבה ביקש מארצות הברית להטיל וטו על החלטה אנטי-ישראלית. "אני מקווה שארה"ב לא תנטוש מדיניות זו. אני מקווה שהיא תפעל על פי העקרונות שהנשיא אובמה עצמו קבע בנאום שלו בפני האו"ם בשנת 2011: שהשלום לא יגיע דרך החלטות או"ם, אלא רק במשא ומתן ישיר בין הצדדים. לכן הצעת ההחלטה הזאת רעה. רעה לישראל, רעה לארצות הברית ורעה לשלום", אמר נתניהו.

 

גורמים אמריקנים שמעורים במגעים שקדמו לדחיית ההחלטה אמרו הבוקר לעיתון "אל-חיאת", היוצא לאור בלונדון, כי הצד האמריקני הופתע מהדחייה, שנבעה מלחצים ישירים שהפעיל ראש הממשלה בנימין נתניהו, על נשיא מצרים, עבד אל-פתאח א-סיסי. אותם גורמים טענו כי הדיבורים על קיום ישיבה של הליגה הערבית בנושא נועדו רק לקנות זמן ולהמתין עד לכניסתו של נשיא ארצות הברית הנבחר, דולנד טראמפ, לתפקידו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים