שתף קטע נבחר

 

עיירה ענייה זכתה בלוטו הגדול של ספרד

המוני ספרדים נוהרים לתחנות הלוטו לפני חג המולד כדי להשתתף ב"אל-גורדו" ("השמן") - הגרלת הלוטו שבניגוד להגרלות אחרות מחלקת את פרסי הענק שלה בין זוכים רבים. בסוף השבוע נפל ים של כסף על 13,000 תושבים בפינוס פואנטה, עיירה ששליש מתושביה מובטלים

העיירה הענייה פינוס פואנטה שבדרום ספרד חגגה בסוף השבוע, אחרי שבהגרלת הלוטו הענקית שנערכת במדינה בכל שנה לרגל חג המולד זכו תושבי העיירה ב-56 מיליון אירו. בפינוס פואנטה קרוב לשליש מהתושבים מובטלים.

 

תושבים מאושרים יצאו בסוף השבוע לחגוג ברחובות העיירה האנדלוסית – הם רקדו, שרו, התחבקו והשיקו כוסות יין תוסס. "הכרטיסים הלכו לאנשים בעלי הכנסה נמוכה, אנשים שבאמת היו זקוקים להם", אמרה קרמן קפייה, חברת מועצת העיר מטעם "השמאל המאוחד". רבים מהכרטיסים הזוכים נמכרו על-ידי הזרוע המקומית של קואליציית "השמאל המאוחד" בפינוס פואנטה. 258 כרטיסים הביאו לבעליהם זכייה בפרס השני – 125 אלף אירו כל אחד.

מוכרי כרטיסים זוכים חוגגים אחרי ההגרלה (צילום: EPA) (צילום: EPA)
מוכרי כרטיסים זוכים חוגגים אחרי ההגרלה(צילום: EPA)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

שליפת הכדורים. שלוש שעות של הגרלה שמרתקות את ספרד (צילום: EPA) (צילום: EPA)
שליפת הכדורים. שלוש שעות של הגרלה שמרתקות את ספרד(צילום: EPA)

אגודות צדקה ואיגודי עובדים רבים קונים כרטיסים מהחברה הממשלתית המנהלת את הגרלת הלוטו – ואז מוכרים אותם בעלות מעט גבוהה יותר כדי לגייס כספים. הכרטיסים שהביאו לבעליהם זכייה בפרס הראשון יזרימו 32.2 מיליון אירו לכ-13 אלף תושבים. בפינוס פואנטה שיעור האבטלה הוא 29%, והתקציב השנתי של העירייה עומד על שמונה מיליון אירו בלבד.

 

"זה הרבה כסף עבור עיירה שסבלה מאוד", אמר ראש העיר חוסה אנריקה מדינה. "הכסף התחלק בין הרבה אנשים – הוא הלך להרבה משפחות שבאמת זקוקות לו".

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

הגרלת חג המולד השנתית של ספרד, הידועה בשם "אל-גורדו" ("השמן"), היא הגרלת הכספים הגדולה בעולם – הפעם חולקו בה 2.3 מיליארד אירו. בניגוד להגרלות אחרות, שבהן יש רק כמה זוכים שגורפים פרס גדול, המטרה של "אל-גורדו" היא לחלק את הכסף הגדול בין אנשים רבים. ההגרלה הפיצה אושר ברחבי ספרד, מדינה ששיעור האבטלה בה הוא 18.9% - השני הכי גבוה באיחוד האירופי אחרי יוון.

 

משרד הלוטו הממשלתי בשכונת "פסאו דה לה אספרנסה" במדריד מכר 1,650 כרטיסים עם המספר הזוכה בפרס הראשון, וכל אדם שמחזיק בכרטיס כזה יזכה ב-400 אלף אירו. הכרטיסים הזוכים יזרימו כ-600 מיליון אירו לשכונה הזו בדרום מדריד, שתושביה נמצאים בתחתית מעמד הביניים.

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

אחד הזוכים בני המזל הוא ויסנטה וייוורדה, טכנאי בחברת גז, בן 44. על הזכייה הוא שמע בדיוק כשהתכונן לצאת לעבודה. "הלכתי לחפש את הכלים שלי וקיבלתי שיחת טלפון שבה הודיעו לי שאני צריך לבדוק את הכרטיס שלי – זכיתי ב-400 אלף אירו", סיפר לכתבים. "יש לי ילד נכה, זה יקל מאוד את חיינו". הוא ציין כי בכוונתו לעזור גם לאחים שלו – בכלל זה אח אחד שאיבד לאחרונה את עבודתו.

 

הגרלת "אל-גורדו" החלה את דרכה ב-1812 והפכה לחלק מרכזי מהמסורת של חג המולד בספרד. משפחות, משרדים ולקוחות קבועים בברים קונים כרטיסים בעלות 20 אירו כל אחד. ההגרלה, שנמשכת יותר משלוש שעות, מוציאה לדרך באופן לא רשמי את עונת חג המולד. את ההגרלה עורכים ילדים מבית ספר במדריד שהיה בעבר בית יתומים - הם שולפים ממכלים גדולים כדורי עץ קטנים הנושאים את המספרים הזוכים. ספרדים רבים מבלים את הבוקר דבוקים למסכי הטלוויזיה, לרדיו ולמחשבים בציפייה לראות אם הם בזוכים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
56 מיליון אירו לעיירה אחת. חגיגות בספרד
צילום: EPA
מומלצים