שתף קטע נבחר
 

אסיה מחכה לכם: 4 מתכונים למרק

הם פשוטים להכנה והטעם מיוחד ושונה - כל מה שאתם צריכים זה אורחים שאוהבים אוכל אסייתי ומכולת מתמחה שתוכלו למצוא בה את כל המצרכים: 4 מתכונים למרקים אסייתיים טעימים

טום יאם

המצרכים (למנה אחת):

75 מ"ל חלב קוקוס

180 מ"ל ציר עוף

1 כפית מלח

1 כף מיץ לימון

1 כפית סוכר

1 כפית מחית טום יאם (אפשר למצוא בחנויות מוצרים מהמזרח או על המדף האסייתי ברשתות השיווק)

3 עלי כפיר ליים

1 כפית למון גראס, קצוץ

2 יחידות גלנגל יבש

חופן פטריות

50 גר' חזה עוף

חופן אטריות שעועית

1 כף בצל ירוק

1 כף כוסברה

 (צילום: שי בן אפריים) (צילום: שי בן אפריים)
(צילום: שי בן אפריים)
  

אופן ההכנה:

  1. בסיר גדול מרתיחים את ציר העוף, ומוסיפים את רצועות חזה העוף. מבשלים 3 דקות על להבה בינונית.
  2. מוסיפים את מחית הטום יאם ואת הירקות (למעט הבצל הירוק והכוסברה). מוסיפים מלח, סוכר וחלב קוקוס. מבשלים 2 דקות נוספות. 
  3. מוסיפים כפיר ליים, למון גראס וגלנגל, ומערבבים.
  4. מוסיפים אטריות שעועית (שהושרו במים למשך 30 דקות), כוסברה, טבעות בצל ירוק, מיץ לימון, מורידים מהכיריים, ומגישים.

מרק קוטיאו

המצרכים (למנה אחת):

250 מ"ל ציר עוף

1 כף רוטב סויה

1 כפית שטוחה סוכר

1/2 כפית מלח

1/2 1 כפית רוטב צ'ילי חריף

1/2 כפית מיץ לימון

2 טיפות שמן שומשום

חופן נבטים סיני

חופן חסה אייסברג

50 גר' חזה עוף, חתוך לרצועות

6-7 יחידות שבבי אורז (אפשר לקנות בחנויות מוצרים מהמזרח או במדף האסייתי ברשתות השיווק)

1 כף עלי כוסברה, קצוצים

1 כף בצל ירוק, חתוך לטבעות

1/4 כפית שום טרי, קצוץ

 (צילום: שי בן אפריים) (צילום: שי בן אפריים)
(צילום: שי בן אפריים)

אופן הכנה:

  1. מרתיחים את ציר העוף, מוסיפים את רצועות העוף ושבבי האורז. מבשלים כ- 4 דקות על להבה בינונית.
  2. מוסיפים את הסויה, המלח, רוטב הצ'ילי החריף והסוכר. מבשלים עוד דקה.
  3. מוסיפים למרק את כל שאר הרכיבים, מערבבים, מורידים מהלהבה, ומגישים.

 

מרק מיסו

המצרכים (למנה אחת):

1/2 ליטר ציר ירקות

25 מ"ל רוטב סויה

1/4 כפית סוכר

1 כף מחית מיסו (אפשר לקנות בחנויות מוצרים מהמזרח או במדף האסייתי ברשתות השיווק)

1 כפית אבקת דאשי (מי שרוצה מרק טבעוני יכול לוותר על הדאשי)

1 כפית גינג'ר כתוש

100 גר' טופו חתוך לקוביות

150 גר' אצות וואקמה מושרות במים קרים למשך שעה

 (צילום: שי בן אפריים) (צילום: שי בן אפריים)
(צילום: שי בן אפריים)

אופן ההכנה:

  1. מרתיחים את הציר בסיר גדול, מוסיפים מחית מיסו וג'ינגר, ומביאים שוב לרתיחה. מוסיפים את אבקת הדאשי, ומערבבים.
  2. מוסיפים את רוטב הסויה, הסוכר, הטופו והאצות המושרות. מערבבים ומורידים מהכיריים.
  3. מגישים עם קישוט של טבעות בצל ירוק.

 

מרק תירס אסיאתי

המצרכים (למנה אחת):

1 פחית גרעיני תירס (400 גרם עם הנוזלים)

300 מ"ל ציר עוף (או מים לטבעונים)

1/2 כפית שמן

1/4 כפית ג'ינג'ר מגורר

1 כפית שטוחה מלח

2 כפיות סוכר

100 מ"ל חלב קוקוס

1/2 1 כפית מחית קארי אדום

1/2 כוס אטריות שעועית, מושרות במים למשך שעה

 (צילום: שי בן אפריים) (צילום: שי בן אפריים)
(צילום: שי בן אפריים)
  

אופן ההכנה:

  1. טוחנים את גרעיני התירס במעבד מזון עד לקבלת מסה כמעט חלקה. מוסיפים את הנוזלים של התירס פנימה.
  2. מחממים בסיר את השמן על להבה נמוכה, מוסיפים את הג'ינג'ר ואת מחית הקארי האדום ומטגנים כשתי דקות.
  3. מוסיפים ציר עוף (או מים) ומביאים לרתיחה.
  4. מוסיפים את התירס הטחון עם הנוזלים, חלב קוקוס, סוכר ומלח. מערבבים. מוסיפים את האטריות, ומערבבים.
  5. מביאים שוב לרתיחה, מסירים מהכיריים, ומגישים.

 

אתם בקטע אסייתי? צפו בשף לאון לאוגנקי מלמד להכין סושי: 

צילום: אסף מגל

צילום: אסף מגל

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

המתכונים באדיבות שף לאון לאוגנקי, שף רשת מסעדות "ג'פניקה" 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שי בן אפריים
מרק תירס אסיאתי
צילום: שי בן אפריים
מומלצים