אסיה מחכה לכם: 4 מתכונים למרק
הם פשוטים להכנה והטעם מיוחד ושונה - כל מה שאתם צריכים זה אורחים שאוהבים אוכל אסייתי ומכולת מתמחה שתוכלו למצוא בה את כל המצרכים: 4 מתכונים למרקים אסייתיים טעימים
טום יאם
המצרכים (למנה אחת):
75 מ"ל חלב קוקוס
180 מ"ל ציר עוף
1 כפית מלח
1 כף מיץ לימון
1 כפית סוכר
1 כפית מחית טום יאם (אפשר למצוא בחנויות מוצרים מהמזרח או על המדף האסייתי ברשתות השיווק)
3 עלי כפיר ליים
1 כפית למון גראס, קצוץ
2 יחידות גלנגל יבש
חופן פטריות
50 גר' חזה עוף
חופן אטריות שעועית
1 כף בצל ירוק
1 כף כוסברה
אופן ההכנה:
- בסיר גדול מרתיחים את ציר העוף, ומוסיפים את רצועות חזה העוף. מבשלים 3 דקות על להבה בינונית.
- מוסיפים את מחית הטום יאם ואת הירקות (למעט הבצל הירוק והכוסברה). מוסיפים מלח, סוכר וחלב קוקוס. מבשלים 2 דקות נוספות.
- מוסיפים כפיר ליים, למון גראס וגלנגל, ומערבבים.
- מוסיפים אטריות שעועית (שהושרו במים למשך 30 דקות), כוסברה, טבעות בצל ירוק, מיץ לימון, מורידים מהכיריים, ומגישים.
מרק קוטיאו
המצרכים (למנה אחת):
250 מ"ל ציר עוף
1 כף רוטב סויה
1 כפית שטוחה סוכר
1/2 כפית מלח
1/2 1 כפית רוטב צ'ילי חריף
1/2 כפית מיץ לימון
2 טיפות שמן שומשום
חופן נבטים סיני
חופן חסה אייסברג
50 גר' חזה עוף, חתוך לרצועות
6-7 יחידות שבבי אורז (אפשר לקנות בחנויות מוצרים מהמזרח או במדף האסייתי ברשתות השיווק)
1 כף עלי כוסברה, קצוצים
1 כף בצל ירוק, חתוך לטבעות
1/4 כפית שום טרי, קצוץ
אופן הכנה:
- מרתיחים את ציר העוף, מוסיפים את רצועות העוף ושבבי האורז. מבשלים כ- 4 דקות על להבה בינונית.
- מוסיפים את הסויה, המלח, רוטב הצ'ילי החריף והסוכר. מבשלים עוד דקה.
- מוסיפים למרק את כל שאר הרכיבים, מערבבים, מורידים מהלהבה, ומגישים.
מרק מיסו
המצרכים (למנה אחת):
1/2 ליטר ציר ירקות
25 מ"ל רוטב סויה
1/4 כפית סוכר
1 כף מחית מיסו (אפשר לקנות בחנויות מוצרים מהמזרח או במדף האסייתי ברשתות השיווק)
1 כפית אבקת דאשי (מי שרוצה מרק טבעוני יכול לוותר על הדאשי)
1 כפית גינג'ר כתוש
100 גר' טופו חתוך לקוביות
150 גר' אצות וואקמה מושרות במים קרים למשך שעה
אופן ההכנה:
- מרתיחים את הציר בסיר גדול, מוסיפים מחית מיסו וג'ינגר, ומביאים שוב לרתיחה. מוסיפים את אבקת הדאשי, ומערבבים.
- מוסיפים את רוטב הסויה, הסוכר, הטופו והאצות המושרות. מערבבים ומורידים מהכיריים.
- מגישים עם קישוט של טבעות בצל ירוק.
מרק תירס אסיאתי
המצרכים (למנה אחת):
1 פחית גרעיני תירס (400 גרם עם הנוזלים)
300 מ"ל ציר עוף (או מים לטבעונים)
1/2 כפית שמן
1/4 כפית ג'ינג'ר מגורר
1 כפית שטוחה מלח
2 כפיות סוכר
100 מ"ל חלב קוקוס
1/2 1 כפית מחית קארי אדום
1/2 כוס אטריות שעועית, מושרות במים למשך שעה
אופן ההכנה:
- טוחנים את גרעיני התירס במעבד מזון עד לקבלת מסה כמעט חלקה. מוסיפים את הנוזלים של התירס פנימה.
- מחממים בסיר את השמן על להבה נמוכה, מוסיפים את הג'ינג'ר ואת מחית הקארי האדום ומטגנים כשתי דקות.
- מוסיפים ציר עוף (או מים) ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את התירס הטחון עם הנוזלים, חלב קוקוס, סוכר ומלח. מערבבים. מוסיפים את האטריות, ומערבבים.
- מביאים שוב לרתיחה, מסירים מהכיריים, ומגישים.
אתם בקטע אסייתי? צפו בשף לאון לאוגנקי מלמד להכין סושי:
המתכונים באדיבות שף לאון לאוגנקי, שף רשת מסעדות "ג'פניקה"