שתף קטע נבחר

 

מחכים לטראמפ: זו רשימת הצעדים למאבק באו"ם

ממשל אובמה יסיים את כהונתו בעוד פחות מחודש, ובישראל מאמינים שהממשל החדש יוכל להשפיע בגוף שתלוי בו כספית. בין הצעדים המתוכננים: מאבק בעובדי האו"ם האנטי-ישראלים, סגירת גופים ושלילת תקציבים

ראש הממשלה בנימין נתניהו הוסיף אמש (יום א') עוד נדבך לשורת הצעדים הדיפלומטיים בעקבות החלטת מועצת הביטחון נגד ההתנחלויות. נתניהו הנחה את משרד החוץ להשהות נסיעות של דיפלומטים לפגישות רשמיות במדינות שתמכו בהחלטה במועצת הביטחון של האו"ם, וכן לצמצם את המגעים עם השגרירויות של המדינות הללו בארץ.

 

בין המדינות שתמכו בהחלטה - בריטניה, צרפת, ספרד, יפן, אוקראינה ורוסיה. מוקדם יותר הנחה נתניהו את שרי הממשלה שלא לקיים פגישות עם שרים מהמדינות הללו, וכן שלא לטוס אליהן. אבל גם נגד האו"ם עצמו יש לישראל בקנה שורת צעדים, שיקודמו עם כניסתו של הנשיא האמריקני הנבחר דונלד טראמפ ב-20 בינואר.

ראש הממשלה מדליק נר, אמש בכותל (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
ראש הממשלה מדליק נר, אמש בכותל(צילום: גיל יוחנן)
 

הצעדים יכללו:

1. מאבק בארגון אונר"א (UNRWA): נכון להיום במקום לעשות אך ורק את תפקידו, סיוע לפלסטינים, באונר"א יש מספר רב של תקנים ומשאבים שמיועדים לפגוע במדינת ישראל. יתרה מזאת, ישנן ראיות רבות שלפיהן מורים ופעילים בארגון מסיתים באופן קבוע נגד ישראל.

 

2. סגירת "ועידת פלסטין" - באו"ם קיים גוף שכל מטרתו שימור הנרטיב הפלסטיני. בכך, האו"ם למעשה נוקט צד ברור בסכסוך. בפועל, כינוסי "ועידת פלסטין" מולידים גם הצהרות רשמיות של האו״ם שלפיהן ישראל "מבצעת טיהור אתני בפלסטינים", וכי ישראל היא זאת שאשמה בגל הטרור הפלסטיני בישראל.

 

3. ביטול מינויים של גורמים אנטי-ישראליים ואנטישמיים באו"ם - קיימים כמה בכירי או״ם אשר מתבטאים באופן קבוע נגד ישראל ואף משתמשים בביטויים אנטישמיים בדבריהם. עד כה כל קריאותיה של ישראל לפטר את אותם עובדים לא צלחו, אך באמצעות הגיבוי האמריקאי המהלך יכול לעבוד.

 

4. העברת החלטת או"ם הקובעת כללי התנהגות של עובדי או"ם לרבות סוכנויות של הארגון, כך שכל התבטאות החורגת מהמנדט שקיבלו, כולל התבטאויות המסיתות לאלימות או המהוות אנטישמיות, יהוו הפרה של הכללים ויוטלו בעקבותיהן סנקציות הכוללות פיטורין.

 

5. ביטול ההחלטה להקים רשימה שחורה של עסקים הפועלים בישראל ובכך לייצר כלי עבודה פרקטי לפעילי ה-BDS. במרס האחרון מועצת זכויות האדם של האו"ם החליטה על הקמתה של הרשימה השחורה, ובחןודשים אלו היא מוקמת. באמצעות ביטול התקצוב להקמת הרשימה, לא יהיה תוקף לקיומה.

 

6. שלילת תקציבים המגיעים ממדינת ישראל לגופי או"ם שונים.

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)
 

כידוע, האווירה באו"ם מהווה קרקע פורייה שעליה הפלסטינים, יחד עם מדינות בעלות מדיניות אנטי ישראלית מובהקת, פועלים כדי לקדם החלטות נגד ישראל. גם המזכ"ל היוצא באן קי-מון הודה לאחרונה שהאו"ם היה מוטה. באמצעות מאבק בזירה הזו, מאמינים בירושלים, יהיה ניתן לבצע שינוי אמיתי ביחס האו"ם לישראל.

 

הפעולות נגד כל אותם גורמים יוכלו להתקיים באמצעות האמריקאים, שכן מידת ההשפעה של ארה״ב באו"ם גדולה מאוד, זאת בין היתר בשל היותה המדינה התורמת הכי הרבה למנגנון האו"ם מידי שנה - למעשה 22.4 אחוזים מתקציבי הארגון מגיע ממשלם המסים האמריקני.

 

שגרירת ארה"ב המיועדת לאו"ם בממשל טראמפ, ניקי היילי, היא מושלת דרום קרוליינה וידועה בתמיכתה ארוכת השנים בישראל. היילי הייתה המושלת הראשונה שהעבירה חקיקה מתקדמת נגד תנועת ה-BDS במדינתה, והתבטאה רבות בעד ישראל בשנות שירותה הציבורי.

השגרירה המיועדת לאו"ם ניקי היילי. אוהדת ישראל (צילום: MCT) (צילום: MCT)
השגרירה המיועדת לאו"ם ניקי היילי. אוהדת ישראל(צילום: MCT)

 

מצעד שיחות נזיפה

אתמול הורה נתניהו, המשמש גם כשר החוץ, לזמן לשיחת נזיפה במשרד החוץ את כל שגרירי 14 המדינות במועצת הביטחון שתמכו בהחלטה נגד ההתנחלויות. השגרירים זומנו לשיחה על אף חופשת יום ראשון וחג המולד, ולכן חלקם יוצגו על-ידי סגנים. בהמשך זומן - בצעד חריג מאוד - גם שגריר ארצות הברית דן שפירו. נתניהו שוחח איתו בעצמו.

 

נתניהו הודיע לשרי הקבינט שלא ייפגש עם ראש ממשלת בריטניה תרזה מיי, במהלך הפסגה הכלכלית בדאבוס, שתיערך באמצע החודש הבא. בנוסף הנחה נתניהו בקבינט את שרי הממשלה שלא לקיים פגישות עם המדינות שתמכו בהצבעה, וביקש מהם להפחית בתקופה הקרובה בטיסות למדינות שתמכו בהחלטה. בין היתר מדובר בבריטניה, ספרד, רוסיה, יפן ואוקראינה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
מועצת הביטחון של האו"ם
צילום: AP
מומלצים