שתף קטע נבחר

 

העובדים נגד נציב שירות המדינה: "רודף את הממונה על המשמעת"

עובדים ובכירים רבים בנציבות שירות המדינה מוחים במכתב חריף על החלטתו של הנציב משה דיין לפטר את עו"ד אסף רוזנברג: "רוזנברג לא איפשר לדיין לבצע מינויים פוליטיים, שמטרתם להשחית את שירות המדינה. פיטוריו מהווים איום ברור לכל עובדי המדינה, בכל הדרגים"

עובדי נציבות שירות המדינה נגד נציב שירות המדינה: בשל החלטתו של משהדין לפטר את הממונה על המשמעת עו"ד אסף רוזנברג, קבוצה גדולה של עובדים ובכירים פרסמו הבוקר (יום ב') קול קורא, שבו יצאו נגד המהלך וגיבו את רוזנברג. לטענת העובדים, שלא מזדהים בשמותיהם במכתב, מדובר במסע רדיפה מתמשך של הנציב נגד רוזנברג. "הפיטורים - תמרור אזהרה לסכנה אמיתית לשירות מדינה. זו פגיעה חמורה באמון הציבור במוסדות השלטון", הם טוענים.

 

"אנו, קבוצה גדולה של עובדי נציבות שירות המדינה בכל הדרגים, מבקשים להוקיע ולגנות את החלטת הנציב מר משה דיין על פיטוריו של בכיר עובדי הנציבות, עו"ד אסף רוזנברג, ומבקשים לתמוך בו ברגעים הקשים העוברים עליו בימים אלו", כתבו העובדים. 

 

נציב שירות המדינה, משה דיין (צילום: דוברות משרד המשפטים) (צילום: דוברות משרד המשפטים)
נציב שירות המדינה, משה דיין(צילום: דוברות משרד המשפטים)

"אנו מבקשים להישאר בעילום שם מתוך חשש כבד שמא יהיה גורלנו כשל עו"ד רוזנברג ושמא מדובר בתחילתו של מסע ציד מכשפות נקמני שמבקש מר משה דיין לבצע כנגד עובדים בכירים בנציבות שירות המדינה, ערב סיום תפקידו כנציב".

 

במכתב מציינים העובדים לשבח את עו"ד רוזנברג ומכנים אותו "אדם ערכי מהמעלה, אשר ביצע את תפקידו כשומר סף, באומץ רב, ללא מורא וללא משוא פנים". עוד נכתב כי "עו"ד רוזנברג הינו דוגמא ומודל לחיקוי של משרת ציבור מקצועי, שומר סף אמיתי, אשר האינטרס הציבורי נר תמיד לרגליו".

 

המכתב שפרסמו עובדי נציבות שירות המדינה ()
המכתב שפרסמו עובדי נציבות שירות המדינה

כמו כן טוענים העובדים כי הרקע לפיטורים הוא "מסע רדיפה מתמשך של מר משה דיין את עו"ד רוזנברג, מהרגע שבו נכנס לתפקיד לפני חמש שנים וחצי".

 

רוזנברג נחשב לאחד האנשים החזקים בשירות המדינה, ובמשך השנים התעמת עם בכירים רבים בשירות המדינה שלטענתו סרחו. באחרונה יצא נגד היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט בעקבות החלטתו לאשר את העסקתה של רבקה פאלוך בתור יועצת ראש הממשלה לענייני חרדים. פאלוך שודרגה מאז ליועצת הכנסת והחקיקה של ראש הממשלה. רוזנברג סבר שמדובר במינוי לא ראוי ואמר כי מבחינה ערכית לא ניתן למנות אדם שבית משפט קבע לגביו שהעליל נגד מתלוננת בעבירת מין.

 

"עוד אסף רוזנברג נאבק באומץ רב כנגד ניסיונות להשחית את המערכת, התעמת עם הנציב באופן מקצועי הראוי להערכה, ולא איפשר לו להתנהל על פי תכתיבים שקיבל מגורמים בלשכת ראש הממשלה ושל שרים, כדי לבצע את דרישותיהם ביחס למינויים פוליטיים ולמהלכים מערכתיים, שמטרתם להביא לפוליטיזציה והשחתה של שירות המדינה", כתבו העובדים.

 

עוד טוענים העובדים כי עו"ד רוזנברג פעל "באומץ ראוי להערכה כדי לסכל מינויים פוליטיים לא ראויים, כגון אלו של פרח לרנר ורבקה פאלוך, ולמיצוי הדין והשעייתם של נתן אשל, עזרא סיידוף ואחרים בלשכת ראש הממשלה. על כל אלה משלם כעת עו"ד רוזנברג את המחיר הכבד".

 

את המכתב חותמים העובדים בטענה שפיטוריו של רוזנברג "מהווים איום ברור ומפורש לכל עובדי המדינה הבכירים ובכל הדרגים למחיר שהם עלולים לשלם אם יחפצו לבצע את תפקידם לשמירה על האינטרס הציבורי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דוברות משרד המשפטים
משה דיין, נציב שירות המדינה
צילום: דוברות משרד המשפטים
מומלצים