שתף קטע נבחר

פוטין וטורקיה: הפסקת אש בכל סוריה החל מחצות

צבא סוריה והאופוזיציה אישרו כי הושג הסכם הפסקת אש במדינה הערבית בין משטרו של אסד לבין המורדים. ההסכם אינו כולל את דאעש וג'בהת א-נוסרה. פוטין: הצדדים הלוחמים בסוריה הסכימו גם לשבת לשיחות שלום

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

 

השלום בפתח במדינה הערבית השסועה? צבא סוריה הכריז היום (יום ה') על הפסקת אש כללית ברחבי המדינה בעקבות הסכם שהושג בין המשטר בדמשק לבין המורדים. הפסקת האש תיכנס לתוקף הלילה בחצות (30 בדצמבר) והיא אינה כוללת את "המדינה האיסלאמית" (דאעש), ג'בהת א-נוסרה וארגונים שמסונפים אליהם.

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ   

 

בהודעת הפיקוד הכללי של הצבא הסורי נמסר כי "אחרי הניצחונות וההצלחות שהשיג הצבא הסורי ביותר מחזית אחת, מכריז הפיקוד הכללי של צבא סוריה על הפסקת אש כוללת בכל רחבי סוריה החל ממחר". עוד מסר הצבא הסורי ש"צעד זה נועד להכשיר את התנאים לתמיכה באפיק הפוליטי לפתרון המשבר בסוריה". גם המורדים הסורים אישרו כי הושגה הפסקת אש בין הצדדים הנצים והודיעו שהם תומכים בה. "הקואליציה הלאומית מוסרת את תמיכתה בהסכם וקוראת לכל הצדדים לקיים אותו", נמסר בהודעת האופוזיציה הסורית. 

 


בצד המנצח? פוטין ואסד (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
בצד המנצח? פוטין ואסד(צילום: רויטרס)

במקביל, נשיא רוסיה ולדימיר פוטין הודיע גם כן על הפסקת אש שהושגה במדינה הערבית בין משטרו של בשאר אסד לבין האופוזיציה, והוסיף שארצו וטורקיה ערבות להסכם נצירת האש. "נחתמו שלושה מסמכים: הראשון הוא בין הממשלה הסורית לבין האופוזיציה החמושה לגבי הפסקת אש בכל הטריטוריה הסורית", אמר פוטין והוסיף שמסמך נוסף שנחתם נוגע להסכמת המשטר והמורדים לשבת לשיחות משא ומתן ביניהם כדי להשיג שלום. הנשיא הרוסי לא ציין מה כולל המסמך השלישי שציין, אולם ייתכן שהוא קשור להסכמתה של מוסקבה לצמצם את כוחותיה בסוריה.

    

משרד החוץ הטורקי מסר מצדו כי הפסקת האש בסוריה אינה כוללת ארגונים שמוגדרים על ידי האו"ם כארגוני טרור. "הצדדים הסכימו להפסיק את כל התקיפות המזוינות, כולל האוויריות, בהסכם הזה, והבטיחו לא להרחיב את אזורי השליטה שלהם זה נגד זה", נמסר בהודעת משרד החוץ באנקרה. עוד נמסר שנציגי הממשלה הסורית ונציגי האופוזיציה ייפגשו לשיחות באסטנה, בירת קזחסטן, בפיקוח טורקיה ורוסיה.

 

מלחמת האזרחים בסוריה פרצה במרס 2011 וגבתה מאז את חייהם של 300 אלף בני אדם, לפי נתוני האו"ם, וייתכן שהמספר האמיתי גבוה בהרבה. עד לפני יותר משנה היה נראה שמשטרו של אסד הולך לאבד את רוב שטחי המדינה לטובת המורדים, אולם כניסת הרוסים למערכה לצדו של הנשיא הסורי הטתה את הכף לטובתו ומאז הוא כבש מחדש שטחים רבים שהיו בשליטת המורדים. ההישג הגדול האחרון של המשטר הסורי נרשם בחודש שעבר עם נפילתה של העיר הגדולה חלב בידי כוחות המשטר ובעלי בריתם הקרובים - רוסיה, חיזבאללה ומשמרות המהפכה האיראניים. 

 

המלחמה בסוריה גם גרמה לעקירתם של מיליוני סורים מבתיהם, והותירה חלקים רבים במדינה תחת הרס עצום שיידרשו שנים רבות של עבודה ומיליארדי דולרים כדי לשקם אותם. לכך יש להוסיף את המצב ההומניטרי הקשה במדינה, המחסור במזון ובמי שתייה נקיים וכן התשתיות ההרוסות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים