מתוק לה: תערוכה בטעם אחר
מה בדיוק קרה לעוגת החתונה של הנסיכה אליזבת והנסיך פיליפ בשנת 1947, ואיך זה קשור לתערוכה מתוקה במיוחד שנפתחה אמש בתל אביב? "עפיפיות שווייג" משחזרת היסטוריה משפחתית דרך עולם הקונדיטוריה
התערוכה "עפיפיות שוייג" (הטעות במקור) נפתחה אמש ב"בית המידות" בתל אביב, ומשכה אליה דמויות מוכרות מעולם הקולינריה ושאר סקרנים. התערוכה מנציחה את זכרו של האופה שאול פטרושקה, שנפטר בתחילת שנות ה-60, ומציגה את ההיסטוריה המשפחתית שלו דווקא דרך הקונדיטוריה. התערוכה מתרחשת במספר חללים שונים, כשבכל אחד מהם מסופר סיפור אחר. באחד החללים גם אופים עוגיות ממחברת המתכונים הפרטית של פטרושקה.
נכדתה של בתו, הקונדיטורית מיכל בוטון, האחראית ללא מעט תפריטי קינוחים במסעדות מוכרות, עבדה במשך שנה שלמה על התחקיר, תוך כדי נבירה כנעט אובססיבית באלבומים ובארכיונים בפולין ובירושלים, עד שהתחקתה אחר עולם קולינרי-תרבותי מרתק השייך לסבא-רבא שלה.
השיא של התערוכה הוא שיחזור עוגת חתונה מלכותית של הנסיכה אליזבת לנסיך פיליפ – בנובמבר שנת 1947 התקיימה בלונדון החתונה המלכותית של הזוג, ומתנות ועוגות נשלחו מכל רחבי העולם. אחת מהן, עוגת קומות מרשימה שהגיעה מאוסטרליה, עצרה לחניית ביניים בשדה התעופה לוד. מה שקרה לה משם היה לא פחות מנקודת השיא בקריירה של אותו שאול פטרושקה.
"עפיפיות שווייג", לילינבלום 23 תל אביב, חמישי-שבת החל מהשעה 18:00, הכניסה חינם