עובדי דומינו'ס: "פיטורי וואטסאפ והלנת שכר"
עובדי דומינו'ס בהווה ובעבר סיפרו ל-ynet כי זכו ליחס מזלזל ולא קיבלו את מלוא שכרם. שלוש תביעות שונות בסך עשרות אלפי שקלים הוגשו כנגד החברה, בין ההאשמות: אי תשלום פנסיה ופיצוי פיטורים. דומינו'ס פיצה: "טענות העובדים נבדקו ולא נמצא בהן דבר"
טענות מרובות של עובדים בדומינו'ס פיצה: נגד החברה הוגשו שלוש תביעות שונות בטענה כי לא שילמה שכר מלא עבור עבודה בשבתות ובחגים ולא פיטרה עובדים כדין. עובדים נוספים סיפרו ל-ynet כי היו עדים לעבירות על חוקי עבודת נוער וזכו ליחס משפיל.
כתבות נוספות בערוץ הקריירה
נשים הופלו בשכר ופוצו במאתיים אלף שקל
בוטל הסכם "העובדים הפיקטיביים" בנמל אשדוד
העלאת שכר ל-400 עובדי אגד היסעים
ש' החל לעבוד כשליח בדומינו'ס פיצה בעת שירותו הצבאי, ועם השנים הפך למנהל שליחים בסניפים רבים באזור גוש דן. הוא מתאר כי כשהתקדם בתפקיד נחשף להתנהלות בכירים בחברה: "רוב האנשים שמועסקים בדומינו'ס הם צעירים: תיכוניסטים, חיילים וסטודנטים שלא יודעים את הזכויות שלהם. כשהתחלתי לעבוד, הם שילמו לי רק על אוטובוס לכיוון אחד. אחרי כמה חודשים שמתי לב לכך בתלוש המשכורת, הערתי למנהל הסניף והם תיקנו את זה והחזירו לי כסף אבל היו עוד אנשים שלא ידעו את זה, זו 'שיטת מצליח'".
לא שילמו על יום שבתון: "אמרו שזה חוקי"
לאחר שעבד כשמונה שנים, ש' הגיש תביעה נגד החברה, בסיוע הסתדרות הנוער העובד והלומד, בסך שלושים אלף שקל, בה הוא טוען להפרת חוקי העבודה באופן שיטתי. "ביום בחירות אמורים לשלם 200% או לשלם תעריף רגיל ולתת יום חופש, דומינו'ס לא עובדים ככה והוחלט שמשלמים 150%. כשהצפנו את זה למעלה, גם מנהלי סניפים שעובדים במשכורת גלובלית אמרו שלא קיבלו תמורה ושהם בדקו את הנושא ומצאו שזה חוקי".
ש' מוסיף: "לפי החוק, אדם העובד בימי המנוחה בהפרש של פחות מ-36 שעות, צריך לקבל תשלום של 150%, באופן שיטתי בדומינו'ס לא משלמים את זה". ש' מספר כי כשעבד בחברה שוחח עם מנהל הסניף, מנהל האזור ואף עם יועצת ארגונית שראיינה אותו על התשלום המופחת אך לא נעשה דבר.
ש' מתאר: "כשהייתי מנהל שליחים ומישהו היה עושה דבר שלא מצא חן בעיני מנהלי הסניף, היו אומרים לי 'אל תיתן לו משמרות'. נער שהיה עובד בשעה מסויימת כשאין אוטובוסים, היו אומרים לו 'תיקח מונית על חשבונך' או שהיו מבקשים משליחים אחרים להקפיץ אותו ואם היו מסרבים, היו אומרים להם 'לכו הביתה''".
הודעה בוואטסאפ: "אתה לא עובד פה יותר"
ש' מוסיף כי "היו לוחצים על מנהלי משמרת שאסור שעלות משכורת העובדים תעלה על סכום מסויים. יום אחד רשמתי שעות ופתאום היה חסר לי כסף, נכנסתי למערכת של המחשב, וראיתי שכשסיימתי בחמש, כתבו לי שסיימתי בארבע וחצי".
י' עבד גם הוא בסניף באזור המרכז במשך שנה ותשעה חודשים, וטוען שכאשר התחלף מנהל הסניף גילה כי אינו משובץ לסידור משמרות. לאחר שבירר מול המנהלת החדשה מדוע אינו משובץ, אמרה לו להגיע לשיחה וסירבה להחזירו לעבודה קודם לכן. בסופו של דבר, קיבל י' הודעת וואטסאפ שבה נכתב "אתה לא עובד פה יותר". רק לאחר חודשים ארוכים, הסכימה החברה לשוב ולהעסיק אותו. בעקבות המעשה, י' תובע מהחברה סכום של שלושים אלף שקל.
ע' עבדה בסניף בתל אביב במשך שלוש שנים. לטענתה, לאחר שהודיעה על איחור, מנהל הסניף השעה אותה מהעבודה לשבועיים, סירב להמשיך להעסיקה בסניף ולא דאג לה לדמי פיצויים. בכתב התביעה נטען כי החברה לא הפרישה לע' את דמי הפנסיה, כפי שהחוק מחייב, ולכן היא דורשת פיצויים בסך שלושים אלף שקל. טרם הגשת שלוש התביעות, הסתדרות הנוער העובד והלומד, המסייעת לתובעים, פנתה לחברת דומינו'ס פיצה אך לא התקבלה תגובה, הסתדרות הנוער העובד והלומד טוענת כי היא מחזיקה בעשרות מקרים נוספים של הפרת זכויות עובדים בחברה.
קללות ועונשים בסניף
מלבד התביעות שכבר הוגשו, עובדים שעבדו בעבר בדומינו'ס וכאלו שעובדים בה היום, סיפרו ל-ynet על מקרים נוספים. יבגני טרץ', העובד בסניף גבעתיים כשלוש שנים, אמר כי "לפני כשנתיים כשהייתי בצבא, ראיתי בסוף החודש שחסרים 600-400 שקל, באתי למנהלת הסניף והיא אמרה לי 'תוכיח לי'". לטענת טרץ', הוא נרשם באמצעות המערכת הממחושבת, אך מנהלי הסניף מבצעים בה שינויים.
"כשהאופנוע לא במצב טוב, האחראי שליחים יכול לעלות על האופנוע ולהגיד 'הוא בסדר, סע בזהירות'. קרה שלא רציתי לנסוע באופנוע כי ההגה לא היה בסדר. באופנוע האישי שלי אמרתי שיש פנצ'ר שבועיים, מה אם האוויר הזה ייצא מהגלגל יותר מהר ואני אכנס בפנייה?" טרץ' טוען כי קיימת שיטת "הענשה": "רבתי עם המנהלת כשהיה לחץ בסניף, היא קראה לי רוסי מסריח ובן זונה, אמרתי לה 'אל תקללי אותי. שבוע לאחר מכן לא הייתי רשום למשמרות, שאלתי מה קרה, התפתח איזה ריב ועוד פעם לא קיבלתי משמרות לשבוע בלי התראה, זה העונש".
"לא הייתי מאחל לאף אחד לעבוד שם"
ד', בן 17, החל לעבוד לפני כחודשיים בסניף באזור המרכז. "עבדתי 25 ימים באוקטובר, ביקשתי שיפקידו את הכסף בחשבון של אח שלי והוא התקשר ואמר 'הפקידו 300 שקל במקום 2,100'". ד' התקשר למנהל הסניף שהבטיח כי הדבר יתעדכן בקרוב, אך במשך שבועיים דחה אותו בתירוצים שונים. בסוף נובמבר הועברו לד' 700 שקל, אך לטענתו מדובר בחישוב שגוי והחברה עדיין חייבת לו כ-700 שקל נוספים.
בנוסף, ד' מספר על הפרת חוקי העסקת נוער: "מספר פעמים עבדתי אחרי השעה 11 בלילה ורציתי להירשם במערכת הממוחשבת. מנהל הסניף אמר לי 'זה אסור לפי החוק, צא מהמחשב ואני אשלם לך את זה כבונוס' ולא שילם. רבתי עם חברים והתביישתי לצאת איתם, לא נעים לצאת עם בן אדם שאתה חייב לו כסף. לא הייתי מאחל לאף אחד לעבוד שם".
"החברה לא תממן את האמבולנס"
יעל שילה סלוק, שעבדה בסניפי החברה בבאר שבע במשך תשעה חודשים, חתמה על מסמך לפיו היא אינה יכולה לתבוע את דומינו'ס. "כשהגשתי מכתב התפטרות ובאתי לקחת את הצ'ק עם הכסף שהיו חייבים לי, היה שם מסמך שאמר שאסור לי לתבוע אותם, מנהלת הסניף אמרה לי 'אם את לא חותמת על המסמך - הצ'ק יתעכב'".
כאשר שימשה כשליחה, עברה שילה סלוק תאונה. "ילד קפץ לכביש, עשיתי עצירת חירום והחלקתי על כל הכביש. אנשים שהיו באזור הזמינו לי אמבולנס, התקשרתי למנהלת הסניף ואמרתי לה שעברתי תאונה ושאני הולכת למיון כי אני מדממת, היא אמרה לי 'את מתבקשת לפנות את עצמך עצמאית ולא ללכת עם האמבולנס כי לחברה לא יהיה איך לשלם'".
מחברת דומינו'ס פיצה נמסר בתגובה: "דומינו'ס פיצה מתייחסת לעובדיה כאל המשאב החשוב והיקר ביותר. אשר על כן החברה משלמת לעובדיה את כל התשלומים על פי חוק ואף מעבר לכך. כל טענות העובדים, שהוזכרו בפניית ynet, נבדקו בקפידה ולא נמצא בהם דבר. צר לנו כי בהמלצת ובסיוע הסתדרות הנוער העובד והלומד, שאינו ארגון יציג בחברה, בחרו העובדים להגיש תביעה, תוך שהם משמשים ככלי בידי גוף זה".
לא שילמו לכם שעות נוספות? הושפלתם בעבודה? ספרו לנו במייל האדום