שתף קטע נבחר
 

לא רק זיקוקים: כוכב שביט יחלוף הלילה סמוך לירח

בנאס"א אומרים כי במהלך חגיגות השנה החדשה יחלוף כוכב שביט סמוך לירח. מדובר בשביט שהתגלה ב-1948 והוא מקיף את השמש פעם בחמש שנים ושלושה חודשים

הלילה, בזמן שרבים יחגגו את השנה האזרחית החדשה, יחלוף כוכב השביט 45P/Honda-Mrkos-Pajdušáková סמוך לירח ועל-פי נאס"א יהיה ניתן לראות אותו מהחצי הצפוני של כדור הארץ.

 

מסלולו של כוכב השביט    (הדמיה: נאס"א)

מסלולו של כוכב השביט    (הדמיה: נאס"א)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

בנאס"א אמרו כי כוכב השביט, שהתגלה לראשונה בשנת 1948, מקיף את השמש פעם ב-5 שנים ושלושה חודשים. על-פי אתר האינטרנט של CNN, כעת הוא מתקרב לכדור הארץ בדרכו לעבר השמש והוא יראה הלילה כשהוא חולף סמוך לירח.

 

בנאס"א אמרו כי ניתן יהיה לראות הלילה את כוכב השביט חולף סמוך לירח בעזרת טלסקופ או משקפת גדולה. כוכב השביט אמור להשאיר שובל ירקרק מאחוריו.

 

אבל זה לא כוכב השביט היחיד שעובר סמוך לכדור הארץ. בנאס"א אמרו כי גם C/2016 U1 NEOWISE צפוי לעבור סמוך לכדור הארץ וניתן יהיה לראות אותו מהחצי הצפוני של כדור הארץ בשבוע הראשון של השנה.

 

שביט הוא גוף קטן הנע במערכת השמש; כאשר הוא מתקרב אל השמש, ניתן להבחין בו בבירור. לשביט יש גלעין בהיר של חומר מוצק, ראש המורכב מגז ומאבק, וזנב (לעתים ארוך מאוד), העשוי בעיקר גז (עם כמות קטנה יותר של אבק).

 

לפנים ראו בשביטים מבשרי אסונות ופגעים, כגון רעב, מלחמות ומות מלכים. עד המאה ה-16 הם נחשבו לתופעות המתרחשות במרומי האטמוספירה של כדור הארץ, אך טיכו בראהה ערך תצפיות בשביט שהופיע ב-1577 והוכיח שהוא מצא "מעבר לשמש", מה שאינו אפשרי לפי אריסטו. הגם שברהה לא קיבל את עמדת קופרניקוס, קביעתו זו היא טענה חזקה מאוד בזכותה. במשך שנים רבות נחשבו מסלוליהם לפרבוליים, ולפיכך הסיקו שהם אינם חלק ממערכת השמש, אלא נכנסים אליה לזמן קצר בלבד ויוצאים שוב.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP PHOTO / NASA/ESA STScI/AURA
כוכב שביט. ארכיון
צילום: AFP PHOTO / NASA/ESA STScI/AURA
מומלצים