594 דולר ב"עלי אקספרס": מנוע המל"ט של המהנדס שחוסל
בעקבות ההתנקשות בתוניסיה, שיוחסה למוסד, פרסם חמאס שורת המלצות לאנשיו: דלגו בין מדינות בזהות בדויה, שברו כל הזמן את שגרת התנועה וצרו קשר רק עם ארגונים רשמיים. בדיקת מנוע המל"ט גילתה: הוא נמכר ברשת ב"עלי אקספרס" וב-ebay
חמאס מנסה להפיק לקחים מההתנקשות בחייו של המהנדס התוניסאי שעבד בשירות הזרוע הצבאית של הארגון, מוחמד א-זווארי. מנגנון הפנים של חמאס, שאחראי בין היתר על סיכול ריגול, פרסם היום (שבת) שורה של המלצות לאנשים שפועלים בחשאי במדינות העולם בשירות חמאס. בתוך כך, מתברר מבדיקה של בלוג המודיעין "אינטלי טיימס" כי המנוע של המל"ט שפיתח המהנדס הוא כזה שנמכר ברשת ב-ebay וב"עלי אקספרס".
חמאס מבקש מהגורמים הפועלים בשירותו שלא להשאיר עקבות אחריהם ולשמור על מידור המידע המצוי בידם מהסביבה ומהחוגים הקרובים אליהם שמקיפים אותם. בנוסף, הוא ביקש מהם לדאוג שהסביבה הקרובה אליהם לא תהיה חשופה להתקשרויות שהם מבצעים ולדאוג לביטחון האישי - כל זאת כדי להקשות על סוכנויות הביון הישראליות.
פרט לכך, חמאס ממליץ לאנשיו להישמר מפני ארגוני קש שאינם קיימים ומדמויות לא מוכרות. הארגון ממליץ שלא לייצר אינטראקציה עם ארגונים או אנשים כאלה אלא רק עם גורמים מוכרים וידועים שמספקים הוכחות להיותם גופים או אנשים רשמיים. הארגון ממליץ גם לשמור על זהירות מירבית בעת קיום נסיעות ופגישות עם גורמים שונים.
על פי ההנחיות שהעביר חמאס לפעיליו, יש לבחור בקפידה את מקום המפגשים וחובה לדלג בין מדינות תחת זהות בדויה ולא לנוע בשום אופן (בטיסות, הפלגות וכדומה) תחת השם האמיתי. ההמלצה האחרונה היא לשבור כל הזמן את שגרת התנועה ודרכי הנסיעה משום ששמירה עליה חושפת את האדם ומגבירה את הסיכון שלו.
בימים האחרונים חשף אחד מערוצי הטלוויזיה בתוניסיה תמונות ממעבדת הניסויים של א-זווארי, שהוכיחו כי תהליך הייצור של הגאג'דטים שסיפק לארגון הטרור החל ממש שם. בין השאר נחשפו כטב"מים לא מאוישים וגם כלי שיט תת ימי שהיה אמור לשמש את חמאס בניסיונותיו לאיים על כלי שיט ואסדות גז של ישראל.
אז מהיכן הגיעו החומרים לאותם כלים? הבלוג "אינטלי טיימס" של תחקירן המודיעין, רונן סולמון, התחקה אחר המקור של אותם חומרים. הבדיקה של הבלוג העלתה בין השאר כי המזל"ט שהוצג בתקשורת בתוניסיה יוצר בסדנאות ממכלולי הנעה שנרכשו ככל הנראה מאתרי אינטרנט העוסקים בשיווק קיטים לחובבי טיסנאות.
בחינה מדוקדקות של מנוע הבוכנה של כלי הטייס שפיתח המהנדס מעלה כי הוא זהה למנוע בכלי הטיס שהציג חמאס בעצרת שהתקיימה בשבוע האחרון לזכרו של המהנדס בעקבות חיסולו שיוחס למוסד הישראלי. מדובר במנוע עם בוכנה כפולה שיכולה לפעול גם על דלק וגם על גז.
על פי התחקיר, מבחינה מדוקדקת של המנוע עולה כי מדובר במנוע מדגם DLE11 שנמכר ברשת באתר "עלי אקספרס" במחיר של 594 דולרים עם זמן אספקה של עד חודש ימים, וגם ב-ebay, שם הוא עולה 575 דולר.
מדובר במנוע זול שמוגבל בגובה ובזמן טיסה של שעה אחת. "אני מעריך שהכוונה הייתה להשתמש בו ככטב"מ תקיפה ולא ככטב"מ איסוף", אמר סולומון ל-ynet והעריך שהרצון היה להסתמך על הגז כמשאב האנרגיה שיפעיל אותו בעזה במקרה של מחסור בדלק.