אושר בוועדה: שכירים במתחמים מסחריים לא יחויבו לעבוד ביום מנוחה
ועדת הרווחה והעבודה של הכנסת אישרה לקריאה שנייה ושלישית את חוק יום המנוחה, לפיו מעסיקים לא יוכלו לכפות על שכיר עבודה ביום מנוחה. יו"ר הוועדה, ח"כ אלי אלאלוף (כולנו), הדגיש שניתן לחייב עבודה ביום מנוחה על עובדים בשירות חיוני להפעלת מתחם, כמו אבטחה או חניון. יום המנוחה ייקבע על פי דתו של בעל העסק
ועדת העבודה והרווחה של הכנסת אישרה היום (ב') לקריאה שנייה ושלישית את הצעת החוק לפיה עסקים ונותני שירות במתחמים מסחריים לא יוכלו לכפות על עובדיהם לעבוד ביום מנוחה בניגוד לרצונו.
כתבות נוספות בערוץ הקריירה
על פי הצעת החוק, המעסיקים לא יוכלו לדרוש מהעובד פיצויים אם לא יפעל ביום המנוחה, וכמו גם, לא יתאפשר להם ביטול חוזה העבודה איתו. בנוסף, לבקשת יו"ר הוועדה, ח"כ אלי אלאלוף (כולנו), כן ניתן יהיה לחייב עבודה בשבת של שירות החיוני להפעלת המתחם כמו אבטחה או חניון. יום המנוחה ייקבע על פי דתו של בעל העסק, ולא של בעל המתחם.
החוק ייכנס לתוקף לאחר אישורו הסופי במליאת הכנסת. ח"כ יגאל גואטה (ש"ס) הסביר בדיון קודם כי החליט ליזום את הצעת החוק בעקבות מקרה שהיה במתחם שרונה בתל אביב: "גינדי החזקות קנסו באלפי שקלים בעל עסק במתחם שלא פתח את העסק שלו בשבת, על אף שהוא חילוני שרק ביקש לבלות בחיק משפחתו".
עו"ד איה דביר ממשרד המשפטים הדגישה כי החוק החדש יחול גם אם הרשות המקומית שבתחומה פועל בית העסק מתירה עבודה בשבת. "יש כאן פגיעה משמעותית בחופש החוזים; אנחנו מגבילים כאן גם חוזים תקינים שנחתמו בהסכמת שני הצדדים. זה מעורר קושי משפטי", התריעה.
ח"כ ישראל אייכלר (יהדות התורה) בחר להימנע בהצבעה על הצעת החוק, על אף שהוא אחד מיוזמיה. זאת בשל התוספת המתירה לחייב שירותים חיוניים לפעול בשבת. "השבת היא מקור הברכה. אפילו לסוס וחמור צריך לתת לנוח יום בשבוע. חשוב כדי להגן על זכותו של אדם לשמור על השבת, גם אם חתם אחרת", אמר.