שתף קטע נבחר
 

הקלות לישראלים בפתיחת עסק בארה"ב

לאחר שלוש וחצי שנים של עיכובים, הממשלה אישרה תקנות הדדיות שיאפשרו לאנשי עסקים ישראלים לקבל ויזת עבודה מסוג E2 בארה"ב ולאנשי עסקים אמריקאים בישראל

אחרי שנים של עיכובים, בירוקרטיה וקשיים פוליטיים – אישרה הממשלה תקנות שיאפשרו בקרוב לאנשי עסקים ישראלים לקבל אשרת עבודה מסוג E2 לארה"ב ולאנשי עסקים אמריקאים לקבל אשרת עבודה זהה בישראל.

 

חולמים להקים עסק בארה"ב? כך תוציאו ויזה

הנשיא אובמה חתם לפני שלוש וחצי שנים על החוק המאפשר לישראלים לקבל את ויזת העבודה E2 ואולם הדבר יכול להיכנס לתוקף רק במקרה שישראל נוהגת באופן זהה. הדבר חייב את הממשלה להסדיר בחקיקה ובנוהלים מתן רישיונות ישיבה ועבודה זמניים בישראל למשקיעים ולעובדים מטעמם שהם אזרחי ארה"ב, אולם הבירוקרטיה הישראלית תקעה את התהליך כמו גם הבחירות לנשיאות. גם האמריקאים הערימו מצדם קשיים שנבעו כנראה מטעמים פוליטיים.

 

ההסכם ההדדי עם ארה"ב מאפשר לישראלים ותושבי ארצות הברית להשקיע זה במדינה של זה, ולקבל אשרת עבודה של E2 על סמך השקעה. הדרישות שהייתה ישראל צריכה לשנות לצורך הכנסת הנהלים לתוקף הן אלו: העובד או המגיש חייבים להיות בעלי דרכון בתוקף של ארה"ב, משקיע יוגדר רק מי שמחזיק בלפחות מחצית מהבעלות על של המיזם העסקי, ואין צורך בכישורים או בידע שאינו נמצא בישראל.

 

הייחוד של אשרה זו הינו בכך שהיא איננה דורשת מן המבקש להוכיח כי בעבר כבר ביצע סחר ממשי בין המדינות, להוכיח ותק של שנה בעבודה עבור החברה, או להציג יכולות והישגים יוצאי דופן, אלא לשכנע את הקונסול שהעסק רציני ויביא ליצירת מקומות תעסוקה לאמריקאים.

דוגמא לויזה E2 ()
דוגמא לויזה E2

 

המרוויחים: חברות סטארט-אפ ואנשי עסקים

חלק גדול מאוד מהגורמים העסקיים בישראל צפויים להנות מן האפשרויות שהחוק החדש יפתח, דוגמת חברות סטארט-אפ ישראליות, אנשי עסקים, יהלומנים, חברות עסקיות אחרות, וכן חלק מאותם משקיעים ישראלים, פרטיים וחברות אשר ישקיעו בארצות הברית בנדל"ן או בכל תחום עסקי אחר בהיקפים מסחריים ויביאו ליצירת מקומות עבודה לעובדים מקומיים. השקעות מסחריות כוללות גם מסעדות, מספרות, וכל עסק קמעוני בעל ייחודיות.

 

השלב הבא צפוי להיות קבלת אישור הרשויות בארה"ב כי אכן התמלאו כל התנאים שלהם ולאחר מכן יבוא פרסום ההליכים וקביעת מועד לתחילת הגשת הבקשות אשר צפוי להינתן תוך שלושה חודשים. לדברי עו"ד צבי קן תור, יו"ר ועדת הויזות בלשכת המסחר ישראל-ארה"ב, מומחה לדיני ניוד מומחים, "ישראל תיישם למעשה את ויזת B-5 שכוללת תנאים השווים לתנאים של ויזת המשקיעים האמריקאית E2".

 

קן-תור מוסיף: "מדובר בבשורה חשובה לישראלים שתחזק את הקשרים העסקיים בין המדינות לאחר שמדינת ישראל ויתרה על מספר דרישות מקדמיות שהקשו על ישום האמנה. אנו צופים שהיקף הסחר בין המדינות, העומד כיום על 40 מיליארד שקל בשנה, ימשיך לעלות בהדרגה בשנים הבאות בין השאר בעקבות יישום הסכם זה".

 

עו"ד ליעם שוורץ שמתמחה בדיני ההגירה לארה"ב מזהיר מפני אופטימיות יתר. לדבריו, היו כבר הודעות בעבר שהויזה אוטוטו נכנסת לתוקף ולאחר מכן נתגלעו עיכובים נוספים. "זה ייתן לישראלי ויזה הגיונית לבצע עסקים בארצות הברית כי הויזה היא מסוג של קח ותן. ארצות הברית לוקחת את ההשקעה ונותנת ויזה בגין ההשקעה כדי שהמשקיע יכול להגר ולקדם את המיזם העסקי.

 

"זה נותן למי שרוצה להשקיע בעסק את האפשרות להיות שם עד חמש שנים, ואפשר גם לבקש הארכות כדי לבנות את העסק. הוא צריך שיש לו את הכישורים ואת ההכשרות כדי שהקונסול יבין שהוא מסוגל להוביל את ההשקעה להצלחה. זה התעכב שנים רבות בגלל סיבות פוליטיות".

 

הויזה מאפשרת עבודה גם לבן הזוג

לדברי מייקל גולדמן, עו"ד הגירה בניו יורק, מדובר בפריצת דרך של ממש עבור אנשי עסקים ישראלים רבים. "הויזה מאפשרת למי שמשקיע בארצות הברית  או מקים עסק מקומי לקבל אשרת שהייה מורחבת לכל המשפחה וגם לעובדים שמגיעים איתו מישראל. ההנחיות הפנימיות של מחלקת המדינה של ארה"ב קובעות כי המשקיע חייב להיות אדם שהשקיע, או הנמצא בתהליך של השקעה, ביוזמות מסחריות פעילות ומעשיות. יחד עם זאת, ההשקעה חייבת להיות משמעותית ולא תוכל להיות כזו שמספקת מחייה מינימלית בלבד".

 

לדברי עו"ד גולדמן, "ויזת E2 מאפשרת עבודה ושהייה בארה"ב כל זמן שאתם הבעלים של החברה המדוברת או מועסקים בה, וכל זמן שהחברה פעילה עסקית. היא מאפשרת לעבוד בארה"ב, לקבל מספר ביטוח לאומי, לנהל עסק או השקעה, לרכוש בית, לקבל אשראי מהבנק ועוד.

 

"חשוב מכך, בניגוד לויזת עבודה רגילה, שמקבל מי שעושה 'רילוקיישן' מטעם מקום העבודה, עם ויזת E2 כל המשפחה מקבלת את הויזה, מה שמאפשר גם לבן או בת הזוג להיות מועסקים בעבודה מסודרת. בונוס נוסף הוא שבעל העסק יכול להביא עימו עובדים מקצועיים מישראל ואותם עובדים ובני משפחותיהם יהיו זכאים לויזה הזו גם כן".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
צילום: shutterstock
צילום: סיון פארג'
עו"ד צבי קן תור
צילום: סיון פארג'
מומלצים