שתף קטע נבחר
 

כך תכינו פאד תאי כמו בתאילנד

אוהבים אוכל תאילנדי? קבלו טור אוכל חדש עם השפית התאילנדית סוואלי אלדר: והפעם - סוואלי מלמדת איך להכין פאד תאי ביתי בקלות ובזריזות

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

פאד תאי

פאד תאי הוא אוכל רחוב פשוט שאפשר למצוא בכל פינה ובכל מקום בתאילנד. המנה היא למעשה סוג של מוקפץ עם אטריות אורז וירקות, כאשר בכל פעם ניתן לבחור תוספת אחרת - עוף, שרימפס או טופו. רוטב הפאד תאי עשוי מתמר הינדי ורוטב דגים או רוטב סויה, ומגישים אותו לצד בוטנים ורבע לימון.

 

המצרכים (לשתי מנות):

200 גר' אטריות אורז (יש להשרות במים קרים 4-6 שעות לפני ולסנן)

3 כפות שמן

1 ביצה

5 כפות רוטב פאד תאי (ראו מתכון בהמשך)

חופן כרוב לבן, פרוס דק

חופן גזר, פרוס דק

חופן נבטים

חופן עירית, שום או בצל ירוק, פרוסים דק

לרוטב פאד תאי -

6 כפות סויה בהירה (אפשר להמיר ברוטב דגים)

1/2 כף תמרינדי

1 כף סוכר

להגשה -

1 כף בוטנים

1/4 לימון

 (  ) (  )

שפית סוואלי אלדר (  )
שפית סוואלי אלדר
 

אופן ההכנה:

  1. מחממים שמן במחבת ווק רחבה, וממתינים 2-3 דקות. מוסיפים ביצה ומערבבים אותה (צריכה להיווצר ביצה מקושקשת). מוסיפים אטריות ומבשלים במשך 4 דקות.
  2. מוסיפים למחבת רוטב פאד תאי, כרוב לבן וגזר ומבשלים במשך 5 דקות. מוסיפים נבטים ועירית (או בצל ירוק או שום) ומבשלים במשך 2 דקות נוספות תוך כדי ערבוב.
  3. מגישים לצד בוטנים ורבע לימון.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים