ליברמן על הקריאות לחנינה: "מי שרוצה בטובת אזריה צריך לשתוק"
שר הביטחון ביקר את המבקשים חנינה וטען כי אינם מכירים את החוק וטען בראיון לאולפן ynet כי מדובר באמירות משיקולי רייטינג. הוא גינה את ההסתה כלפי הרמטכ"ל, ואמר כי "למרות השגיאות, אזריה ראוי לתמיכת המערכת ככל חייל"
שר הביטחון אביגדור ליברמן שב ותוקף הבוקר (יום ה') את הקריאות במערכת הפוליטית להעניק חנינה לאלאור אזריה שהורשע אתמול בהריגת מחבל פצוע בחברון. "כל אלו שמרבים בדיבורים - הם לא דואגים לאלאור אזריה, הם דואגים לעצמם, למיקום שלהם, לרייטינג שלהם, לתועלת אלקטורלית כזו או אחרת אבל לא לאלאור אזריה. מי שרוצה בטובתו חייב להבין שכרגע הזמן לקחת פסק זמן, לשתוק, ולתת למערכת הבטחון לפעול בשקט באחריות ובשיקול דעת".
שר הביטחון התייחס לקריאות לחנינה, ואמר כי כל מי שרץ ודרש לחון את אזריה, אינו מבין בנושא: "לא ניתן להתחיל בהליכי חנינה לפני מתן גזר הדין. אנשים פשוט לא מבינים על מה הם מדברים. חנינה זה רק אחרי שיש גזר דין חלוט וסופי. מי שרשאים לפנות לנשיא זה אך ורק הנאשם עצמו, עורכי דינו וקרובי משפחה מקרבה ראשונה. לא השר, לא ראש ממשלה, לא רב ראשי ולא קפטן נבחרת ישראל בכדורגל. אף אחד לא יכול לפנות אלא רק אותם אנשים שמוגדרים בחוק. יש אנשים שמתמחים בסיסמאות".
ליברמן גינה את ההסתה נגד הרמטכ"ל גדי איזנקוט ונגד הרכב השופטים שהרשיע את אזריה, בראשות אל"מ מאיה הלר. "זה דבר איום ונורא. הקריאות ששמענו נגד רמטכ"ל והצבא זה פגיעה נטו בביטחון ישראל. אני גם מצפה שרשויות החוק ימצו את הדין. היו שם איומים ברצח, זה דברים בלתי סבירים בעליל, בלתי מתקבלים על הדעת", אמר שר הביטחון. "אני מצפה שאנחנו כמערכת מסודרת ומאורגנת שנדע להתמודד גם עם האיומים האלה. צריך קודם כל לגבות את הצבא והרמטכ"ל, אין לנו שום אלטרנטיבה וזה הקונצנזוס הישראלי הרחב ביותר וכך צריך לשמור את זה. כנ"ל לגבי השופטת, יש לכבד את ההכרעה ולקבל אותה, גם אם לכל אחד יש את הדעה והתפיסה שלו. מערכת הביטחון תדע להתגבר על כל המכשולים".
שר הביטחון גם התייחס לאלו המבקשים לעזור לכאורה למשפחת אזריה: "אנשים פשוט מפטפטים את עצמם לדעת וגם אותנו לכן הייתי מצפה שיורידו את קצב הדיבור. דעתי כרגע לא חשובה. אני פועל לטובתו של אזריה, אני חושב שלמרות כל הטעויות ושגיאות שנעשו שם בזירת האירוע בצומת תל רומיידה הוא ראוי ככל חייל לתמיכת המערכת וכל מה שצריכים לעשות נעשה, למרות השגיאות. לא צריך לדבר דרך התקשורת אלא ישירות עם המשפחה".