גטאס שוחרר ממעצר בית. המשטרה: "הוא מסוכן"
לאחר הגשת כתב האישום נגד הח"כ מהרשימה המשותפת, שחרר אותו בית המשפט ממעצר בית - אך הורה כי מלווה יחויב להיות לצדו. גטאס: "שופטים אותי ללא פרופורציה". המשטרה: "זו לא מרמה והפרת אמונים, זו רמאות. הוא אדם מסוכן"
לאחר הגשת כתב האישום החמור נגד ח"כ באסל גטאס בגין העברת טלפונים וכרטיסים SIM למחבלים בכלא קציעות, הורה בשעות הצהריים (ה') בית המשפט השלום ברחובות לשחרר ממעצר בית את הח"כ מהרשימה המשותפת, זאת לאחר שהמשטרה ביקשה שיישאר במעצר בביתו למשך 30 ימים נוספים. השופט מנחם מזרחי הורה לבטל את מעצר הבית והתנה החלטה זו בהימצאות של מלווה לצדו של גטאס, ובנוסף אסר עליו להתקרב למתקני שב"ס.
השופט מזרחי נימק את החלטתו ואמר: "אני סבור כי משחלפה תקופה שבמסגרתה הושלמה החקירה, שבה המשיב שהה במעצר בית מוחלט ולא הפר אותו, וניתן נגדו צו יציאה מהארץ והדרכונים הופקדו, ומדובר בח"כ מכהן שיש לאפשר את המשך פעילותו הפרלמנטרית - ניתן לנקוט בחלופת מעצר מידתית יותר".
ביציאה מבית המשפט אמר גטאס: "החלטת השופט שלא להיעתר לבקשה להאריך את מעצר בבית ב-30 ימים היא ההחלטה הנכונה. אני אעמוד על זכותי להליך הוגן ולחסינות. כרגע אני חשוף בפני היועץ המשפטי ולא נוהגים מולי בשוויון, הגיע הזמן שאנחנו נתקוף בחזרה".
סניגורו עו"ד נמיר אדלבי מסר: "אנחנו מרוצים מהחלטת בית המשפט שהייתה נכונה ואמיצה, צריך לתת לח"כ גטאס לממש את כל זכויותיו. אנחנו שמחים שהוא חוזר לשרת את ציבור בוחריו ושימשיך בעבודתו הפרלמנטרית".
עם כניסתו לאולם הדיונים התייחס ח"כ גטאס להחלטה להגיש נגדו כתב אישום ואמר: "זה היה צפוי. שופטים אותי ללא כל היגיון ופרופורציה. מנעו ממני תהליך של שימוע, שמגיע לי על פי חוק. זה אומר שאין הוגנות ואין תהליך שוויוני לח"כ ערבי. אעמוד על כך שמגיע לי שימוע".
ח"כ זאחלקה ביקר גם כן את החלטתו של היועמ"ש ואמר: "חבל שהוא הגיש את חוות הדעת לפני שזימן את ח"כ גאטס לשימוע. אני דורש שימשוך את חוות הדעת ויקרא לו לשימוע לפני. כל מה שאנחנו דורשים זה הליך הוגן".
בדיון דרשה המשטרה להאריך ב-30 ימים את מעצר הבית של ח"כ גטאס. נציג המשטרה, פרקליט מחוז דרום יובל אלטמן, אמר: "ח"כ במדינת ישראל שינצל את מעמדו כדי להיכנס לכלא, וכשיצפצף גלאי המתכות הוא יגיד שזו החגורה ושאי אפשר לבדוק אותו בגלל החסינות - זו לא סתם מרמה והפרת אמונים, זו רמאות לשמה. זה מלמד שלא ניתן להאמין לו ולסמוך עליו. זה בן אדם מסוכן".
בדיון ביקשה המשטרה להאריך את מעצר הבית של גטאס ל-30 ימים מטעמים של מסוכנות לביטחון המדינה ומחשש שיימלט. פרקליט מחוז דרום יובל אלטמן, נציג המשטרה בדיון, טען: "זה לא מקרה רגיל. לא בכל יום היועמ"ש מאשר להגיש כתב אישום. למעשה, לרוב כשנתפס חשוד שמבריח טלפונים ניידים וכרטיסי SIM לאסירים ביטחוניים הוא נעצר מיד ומוגש כתב אישום. יש פה שוני בשל העובדה שמדובר בח"כ, שנעצר רק לאחר שהכנסת הסירה את חסינותו".
עו"ד חאלד תיתי, סניגורו של ח"כ גטאס, טען כי לאחר שהסתיימה החקירה, חסינותו של הנאשם תקפה שוב: "אין לבית המשפט לדון בבקשה להשירו במעצר בית. ח"כ גטאס צפה בדיון שהתקיים בוועדת הכנסת ושלח מכתב שבמסגרתו ציין מפורשות כי הוא מסכים להסרת חסינותו כדי לאפשר את המשך החקירה. כעת, לאחר שהוא שוחרר ולא יכולה להיות מחלוקת שהחקירה הסתיימה, אותו ויתור על חסינות לא קיים יותר. החסינות קיימת ולא ניתן להגביל את חירותו בתנאים מגבילים".
על טענת המשטרה לפיה קיים חשש שגטאס יימלט, אמר עורך דינו: "ח"כ גטאס הפקיד את הדרכון האישי שלו, נלקח לו הדרכון הדיפלומטי, ויש לו איסור יציאה מהארץ ל-180 ימים, לכן אין ביסוס לחשש ההימלטות".