הרשויות בסין נאבקות במשכורות המנופחות
קרלוס טבס וערן זהבי צריכים לחשוש? גורם במינהל הספורט מטעם ממשלת סין אמר שיש כוונה להסדיר ולרסן את סכומי ההעברות היקרים בליגה המקומית, ולהגביל גם את ההכנסות החודשיות של השחקנים. הפיקוח הכלכלי על המועדונים צפוי להתהדק
האם הרשויות בסין יעצרו את סכומי הכסף הגבוהים הנשפכים בכדורגל המקומי? דובר עלום שם מהסוכנות הממשלתית האחראית לספורט בסין אמר לסוכנות הידיעות AFP שבכוונת הממשלה "להסדיר ולרסן את ההעברות היקרות של כדורגלנים, וליצור הגבלות סבירות על המשכורות הגבוהות של שחקנים" בליגה הסינית.
הדברים נאמרו על רקע תופעת הנדידה של כוכבים זרים לשוק הסיני, שצוברת תאוצה. רק לאחרונה עבר אוסקר מצ'לסי לשנגחאי SIPG תמורת 60 מיליון אירו, סכום ששבר את שיא ההעברות באסיה. קרלוס טבס עזב את קבוצת נעוריו בוקה ג'וניורס לטובת שנגחאי שנואה, שתשלם לו 38 מיליון אירו לעונה - השכר הגבוה ביותר בכדורגל העולמי. עסקת ערן זהבי לגוואנגז'ו R&F אמנם ניפצה את שיא ההעברות לשחקן ישראלי, אבל גם לו יש לאן לשאוף.
חרף הזרמת הכוכבים הזרים לקבוצות העשירות, נבחרת סין מדורגת רק במקום ה-82 בדירוג פיפ"א, ואוהדים רבים סבורים שהיה עדיף להשקיע כספים בפיתוח תשתיות ספורט מאשר ברכישת כוכבים בינלאומיים. הגורם במינהל הספורט הסיני אמר שהממשלה תקבע גבול עליון לדמי העברה ותשלוט ב"השקעה לא רציונלית", כהגדרתו. לדבריו, יישקלו צעדים כמו לקיחת כספים ממועדונים פזרניים והעברתם לתוכניות לפיתוח נוער.
הוא הוסיף כי הפיקוח הכלכלי על המועדונים יתחזק.
בחודש דצמבר הודיעה התאחדות הכדורגל הסינית על הקטנת מספר השחקנים הזרים המותרים לכל קבוצה בליגה מחמישה לארבעה.